Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (511)

freddy 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to totéž. To je stará známá pravda, z níž lze logicky odvodit, že co jeden člověk dokáže zničit, z toho jiný člověk dokáže udělat nablýskanou atraktivní věc. A tak je to i v tomto filmu. Ranní televizní pořad DayBreak byl už prakticky odepsaný, když do něj nastoupila jako výkonná producentka mladá Becky. Nikdo od ní nic nečekal, na její příchod bylo pohlíženo s despektem, pořad spěl ke svému konci na televizních obrazovkách. Jenže Beckyin inovativní a tvůrčí přístup z pořadu na odpis udělal pořad, který se dostal na výsluní a nyní je jen na Becky, jestli zůstane, nebo půjde dál. Tohle je atraktivní komedie, která je vtipná, svěží, originální, zkrátka skvělá a fajn. Až jsem žasnul, jak jsem se do tohoto filmu dokázal zakoukat a jak moc mě dokázal zaujmout. A to nejen svým dějem, i když ten byl velice zajímavý a z mého pohledu i docela originální, ale film zaujal i hereckými výkony. Ač se Rachel McAdams snažila, přesto jí v mých opčích převálcoval Harrison Ford, který byl v roli namyšleného morouse geniální, a i Diane Keaton v roli nekonvenční moderátorky podala oslnivý výkon. Zkrátka tohle byla zábava a díky filmu jsem zažil perfektní sobotní večer. Uděluji zasloužené a nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-NAJALA SIS TŘETÍ NEJHORŠÍ OSOBU NA SVĚTĚ. -AHA A KDO JSOU TI PRVNÍ DVA? -KIM ČONG-IL A ANGELA LANSBURYOVÁ. Vím, že to k takovému vyprávění patří, ale občas mi to zběsilé tempo trošku lezlo na nervy. Jinak byl snímek dost pohodový i pohotový, hlavně spolehlivý (a sakra málo obsazovaný) John Pankow. 70%. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Nebudu psát o tom, jak je Rachel McAdams úžasná, protože v mém případě už by to bylo stejně zbytečné jako dávat makeup na její krásnou tvář. Ale přesto mě až zaráží fakt, jakým suverénním způsobem odšéfovalo tohle roztomilé děvče celý film, kde vedle ní válí i nestárnoucí Diane Keaton, tradičně spolehlivý Jeff Goldblum a bourák Harrison Ford ve své zřejmě nejlepší roli od dob Uprchlíka. Hlavně posledně jmenovaný představuje v tandemu s vitální Rachel tu hlavní hybnou sílu, která činí tuhle skvělou komedii s lehce provařeným příběhem natolik energickou, živelnou, veskrze upřímnou a generačně více než vstřícnou. A navíc s humorem, který nejen svou inteligencí hravě strčí do kapsy i celou tvorbu Jimma Carreyho (a to mám toho kluka fakt rád).. Jenom ten scénář je trochu moc hrr, delší stopáž by byla tentokráte určitě správnou volbou - už kvůli tomu, že by divák mohl strávit další cenné minuty v přítomnosti toho krásného, laskavého úsměvu (vy víte o kom mluvím).. 85% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zaplaťpámbu, že se dnes ještě občas objeví komedie, jako je Hezké vstávání. Myslím tím nefekální, neprcičkovská a jinak nevulgární věc, která vsází hlavně na vtipný a vcelku chytrý, ačkoliv od začátku do konce předvídatelný scénář. Každý hned ví, jestli Harrison Ford přestane bručet a zachrání tomu ubohému pořadu sledovanost, každý ví, jak to bude s Rachel McAdams a s Patrickem Wilsonem... Ale vem to čert, když se hodinu tři čtvrtě tak dobře bavíte.__P.S. Diane Keaton byla skvělá a meteorolog na horské dráze, padáku, v akrobatickém letadle i kouzelníkově bedně zrovna tak. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Naštěstí se nějaká stokrát viděná romantická šablona nekonala. Ale naopak veskrze pozitivně laděný zvedač mizerné nálady. Vitální Rachel McAdams byla jako vždy potěchou pro oko i ducha, ale hlavní hvězdou, která prostřednictvím suše pronášených hlášek se stará o 90 procent veškerého chytrého humoru, je naprosto boží postava nerudného novináře v podání Harrisona Forda. Harrison už léta potřeboval takovou, s upřímným nadhledem zahranou roli. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Film je z části inspirovaný hrou „Sunshine Boys“ od Neila Simona, která se na Broadwayi hrála už od roku 1972. (Terva)
  • Relácia Today show na NBC skutočne existuje a je vysielaná už od roku 1952. (toi-toi)
  • Rachel McAdams nejdříve roli Becky odmítla s tím, že si nemyslí, že by se do komedie typově hodila, jelikož neumí být zábavná. Režisér Roger Michell tedy herečku několikrát pozval na večeři, aby ji přesvědčil, že má o její účast na filmu skutečný zájem. (jezurka42)

Reklama

Reklama