Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (511)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Roger Mitchell, který zaznamenal největší úspěch s komedií "Nothing Hill" nám přináší pohodou komedii ze zpravodajského prostředí, kde ambiciózní kráska rozpoutává souboj s cynickým veteránem. Ze začátku film působí neskutečně svěžím dojmem, protože Rachel McAdams je nejen krásná, ale i neskutečně sympatická a její jednoduché herectví mi prostě sedí a Harrison Ford si svou zarputilou roli vychutnává, tak, že je prostě k sežrání (ačkoliv přijde nezbytná závěrečná proměna). Bohužel však tato svěžest nevydrží až do konce, ačkoliv se film pořád snaží jít dopředu a některé pro žánr nezbytné odbočky naštěstí vynechává, (romantická linie je díky bohu opravdu vedlejší) ale film v sobě nemá žádné vyloženě příjemné překvapení, kterým by se vymanil ze škatulky jiných podobných filmů. Takhle prostě pobaví, ale zbytečně rychle se na něj zapomene, protože nemá nic čím by se vryl do paměti. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jsem rád že Harrison ještě stále umí! Zbytek filmu je takový ten klasický americký mustr, o kterém se tady nemá cenu rozepisovat, nicméně příběh mě dokázal ke konci celkem zaujmout. První polovina byla o ničem a už jsem se těšil jak tady napálím nízké hodnocení. Postava Patricka Wilsona je naprosto na druhé koleji. Něco ten televizní svět přece jen do sebe má. 55% ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade nejde len o moju slabosť pre Rachel McAdams, ale o celkový dojem z tejto tuctovej, miestami trápnej no stále "dobrej" komédie. Potešil aj deduško Ford a jeho sĺza, ktorá ma núti pridžmuriť oči... 6/10. Inak pravdou je, že sa na to nedá v určitom zmysle pozerať, pretože tzv. "teleráná" sú verejne známe sračky... nooo Rachel je Rachel, ach joo. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to totéž. To je stará známá pravda, z níž lze logicky odvodit, že co jeden člověk dokáže zničit, z toho jiný člověk dokáže udělat nablýskanou atraktivní věc. A tak je to i v tomto filmu. Ranní televizní pořad DayBreak byl už prakticky odepsaný, když do něj nastoupila jako výkonná producentka mladá Becky. Nikdo od ní nic nečekal, na její příchod bylo pohlíženo s despektem, pořad spěl ke svému konci na televizních obrazovkách. Jenže Beckyin inovativní a tvůrčí přístup z pořadu na odpis udělal pořad, který se dostal na výsluní a nyní je jen na Becky, jestli zůstane, nebo půjde dál. Tohle je atraktivní komedie, která je vtipná, svěží, originální, zkrátka skvělá a fajn. Až jsem žasnul, jak jsem se do tohoto filmu dokázal zakoukat a jak moc mě dokázal zaujmout. A to nejen svým dějem, i když ten byl velice zajímavý a z mého pohledu i docela originální, ale film zaujal i hereckými výkony. Ač se Rachel McAdams snažila, přesto jí v mých opčích převálcoval Harrison Ford, který byl v roli namyšleného morouse geniální, a i Diane Keaton v roli nekonvenční moderátorky podala oslnivý výkon. Zkrátka tohle byla zábava a díky filmu jsem zažil perfektní sobotní večer. Uděluji zasloužené a nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jo, je to přesně jako ranní vstávání...chvíli vám trvá, než si promnete oči a vyskočíte z postele. No, vyskočíte, spíše se vyvalíte. Ale pokud toto překonáte, čeká vás báječný den. A tak je tomu i v případě Morning Glory, pomalý a nudný rozjezd vystřídá tempo plné optimismu a vtipu. Takže 2 a 4=slušné 3*. 60% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Hlavním úkolem při přípravách bylo nalézt zázemí pro televizní studio. Architekt Mark Friedberg postavil scénu ve skutečném, i když nyní nefungujícím televizním studiu Metropolis ve čtvrti Harlem. (ČSFD)
  • Harrison Ford, hrající ve snímku zpravodajského moderátora, je podle svých slov na zprávách závislí. Sleduje je v televizi, poslouchá v rádiu a také si kupuje velké množství periodik. (Olík)

Reklama

Reklama