Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (511)

predators 

všechny recenze uživatele

Jo, je to přesně jako ranní vstávání...chvíli vám trvá, než si promnete oči a vyskočíte z postele. No, vyskočíte, spíše se vyvalíte. Ale pokud toto překonáte, čeká vás báječný den. A tak je tomu i v případě Morning Glory, pomalý a nudný rozjezd vystřídá tempo plné optimismu a vtipu. Takže 2 a 4=slušné 3*. 60% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Dobrých komedií není nikdy dost a že se jich v poslední době moc neurodilo. Přitom stačí vzít dva osvědčené veterány - famózního Harrisona Forda a Diane Keaton plus mezi ně vpustit ztřeštěného "Bugse Bunnyho" Rachel McAdams. Hláška střídá hlášku. A bránice se otřásá pod salvami smíchu. Konečně. Morning Glory? Anytime! Anywhere! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jsem rád že Harrison ještě stále umí! Zbytek filmu je takový ten klasický americký mustr, o kterém se tady nemá cenu rozepisovat, nicméně příběh mě dokázal ke konci celkem zaujmout. První polovina byla o ničem a už jsem se těšil jak tady napálím nízké hodnocení. Postava Patricka Wilsona je naprosto na druhé koleji. Něco ten televizní svět přece jen do sebe má. 55% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-NAJALA SIS TŘETÍ NEJHORŠÍ OSOBU NA SVĚTĚ. -AHA A KDO JSOU TI PRVNÍ DVA? -KIM ČONG-IL A ANGELA LANSBURYOVÁ. Vím, že to k takovému vyprávění patří, ale občas mi to zběsilé tempo trošku lezlo na nervy. Jinak byl snímek dost pohodový i pohotový, hlavně spolehlivý (a sakra málo obsazovaný) John Pankow. 70%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Vystřihnout prvních dvacet minut, prodloužit část, kde se mladá producentka snaží radikálními kroky zvýšit sledovanost svého ranního pořadu, a možná by se Morning Glory zapsalo do seznamu těch milých, nadprůměrných komedií, které nám televizní stanice budou servírovat neustále dokola. Při současném scénáři ala "prvních pětinu filmu budeme sledovat, jak zoufalá hrdinka dostává padáka, a následně se snaží získat práci novou" je kvalitativně (minimálně v rámci vtipu) děj nevyvážený asi tak, jako kdybyste vedle sebe postavili pětileté dítě a zápasníka sumo. Jedna věc se však Morning Glory upřít nedá: hlavní trojici šlo jen těžko obsadit lépe. Právě Ford, Keaton a McAdams nakonec patří k důvodům, proč má nejspíš smysl tento film vidět. Nedůležitá poznámka na závěr: V rámci slangové angličtiny se těm, kteří vybírali název filmu, nedá upřít jistá kreativita; s jeho dějem však moc společného nemá. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Na pódiu, kde rapuje 50 Cent svoj song "Candy shop", sa objavia i ďalší známi raperi Tony Yayo a Lloyd Banks. (toi-toi)
  • Film byl odesílán do kin pod názvem "Pepper 10". (ČSFD)

Reklama

Reklama