Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesor Lehman vo svojom mexickom observatóriu zisti, že Zem onedlho zničí náraz asteroidu Kassandra, trojnásobne väčšieho ako Mount Everest, väčšieho ako meteorit, ktorý zapríčinil vyhynutie dinosaurov. Žiaľ, cestou domov sa profesor zabije pri autonehode. Jediná ktorá môže ohrozený svet zachrániť je profesorova asistentka Imogen. Napriek rútiacej sa katastrofe a výkyvom počasia musí profesorove výpočty doručiť čo najskôr do riadiaceho strediska aby zabránila blížiacej sa apokalypse...Medzitým sa odohráva paralelný príbeh detektíva Jacka Crowea, ktorý je obvinený z vraždy svojej ženy. Obvinil ho jej ex partner Calvin Stark, ktorý uniesol Jackovu dcéru Jenny a rozhodil sa, že Jack bude trpieť. To ťažko znáša aj Jackov otec, mestský šerif v meste Taft, ktorý sa snaží udržať poriadok a pokoj, keď začnú padať na zem prvé úlomky meteoritu. Život na zemi sa čoskoro zmení na hrôzu a paniku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Jediné 2 důvody, proč sem na to v pozdní noční hodinu přepnul byly: A) Mám rád katastrofické filmy, B) Pár zvučných jmen (na programu teletextu): B. Cambell, Ch Lloyd a S. Keach. Bohužel B. Campbell nebyl "Bruce" nýbrž "Bill", Lloyd se tam moc neohřál a Keach už od dob Mike Hammera opravdu (ale opravdu) notně zestárl! A než katastrofickým (tv) spektáklem je Meteor spíše nepřehledným, notně přesoleným gulášem, který je plný zvláštních mikro-příběhů, nereálných situací a divných postaviček - které navíc ztvárnili krajně nesympatičtí a toporní herci. To všechno je splácáno dohromady bez ladu a skladu a to ve vskutku odpudivě dlouhé stopáži... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmýlit. Spíš než katastrofický film, je Asteroid Kassandra céčková kriminálka, která se jen shodou náhod odehrává během dopadu obřího meteoritu. Je tam z vraždy obviněný detektiv, bojující o život své dcery unesené jeho ex-parťákem. Potom maloměstský šerif, snažící se udržet pod kontrolou svůj okrsek. A nakonec profesor a jeho asistentka, putující ze své observatoře do antimeteoristické centrály, aby předali data potřebné na odvrácení katastrofy. I když tato poslední linie slibuje být přímou a k věci, opak je pravdou. Sličná asistentka při rutinním přesunu z bodu A do bodu B zažije automobilovou nehodu při níž zemře profesor, únos místní narkomafií, vraždu policistů, ubrání se znásilnění a přitom hasičákem ubije jednoho a zastřelí druhého zločince, přežije havárii se zdivočelou zapálenou cisternou, při níž zemře další spřátelený policista (tohle jenom tak nevymyslíš) a zažije další vraždu s útěkem z místa činu. Být jí, tak hodím ten drahocenný laptop s údaji do kukuřičného pole a nechám hřešící lidstvo vyhynout. Leč scenárista jí nedopřeje oddechu, a ta chudinka musí pokračovat přes mrtvoly dál a dál ke svému cíli. Za celou dobu jsem napočítal přes 25 násilných smrtí. Mám dojem, že kdyby film trval další hodinu, tak počet vražd převýší počet obětí dopadu asteroidu. Roztahaná zápletka a stupidní dialogy spolehlivě způsobily, že se napětí rozplizlo do kolosální nudy. Nejděsivější na celém filmu byl nápis "to be continued", který mi mrazivě připomněl, že jsem teprve v půlce. Nebýt úsměvu přenádherné Marly Skoloff, tak jsem si tu druhou část snad ani nezapnul. O nic bych nepřišel, děj se zvolna šinul dopředu za pomocí další várky kravin a nelogičností. Kdyby režisérovi nedošly peníze, tak nejspíš točí dodnes. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Další z řady amerických/kanadských/německých filmů, které dělají z katastrofického žánru frašku. Příběh z pera sedmiletého dítěte je jako již tradičně okořeněn o směšné efekty a ochotnické výkony... P.S.: Koukám, že čeští distributoři opět zabodovali. Zvolili pro film hned dva názvy, přičemž jeden z nich - "Meteor" - je holý nesmysl, neboť meteor je pouze světelný jev provázející letící asteroid (popřípadě již dopadlý asteroid, tedy meteorit).;-) ()

pospech11 odpad!

všechny recenze uživatele

kassandra prý na zemi přinesla zkázu a tenhle film na tom nebyl líp. ještě štěstí že byla občas nějaká ta reklama abych neumřel nudou. A připočtuli chyby jako že USA největší velmoc v počtu raket nemá těsně před koncem ani jednu raketu, tak se tento film řadí do dalších béčkových katastrofických filmů na které se vážně nedá dívat. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To musí vždycky tak neskutečně bolet natočit takovou břečku a snůšku debilních a nelogických keců. Např. když se generál USA, který má mimojiné na starosti odpalování jaderných hlavic, zeptá, co se stane, když vybuchne atomová elektrárna!??! A takových kravin je film plnej. K tomu ještě neustále se opakující záběry letících meteoritů, které vypadají, že už letí atmosférou, a přitom se vůbec nic ještě neděje (asi stojí na místě). A to nemluvím o filmových nešťastných "náhodách", kterých je snímek plný. No prostě zahozených 240min. (!), které se dají strávit mnohem lepším a příjěmnějším způsobem. ()

Galerie (90)

Reklama

Reklama