Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem ke stále se snižující úrovni tohoto kdysi skvělého seriálu, to mohlo dopadnout i hůř... Jakmile zatlačíte slzu dojetí nad shledáním se starými známými postavami a trochu se zamyslíte, zjistíte, že se v tomto dílu skoro nic nestalo. Jenom tam bylo asi každou minutu potřásání rukou a objímání. Zdejším "pěti hvězdičkářům" doporučuji pustit si první minutu Lásky nebeské, tam se taky spousta postav potkává a objímá, ale za tím následuje ještě dvou a půl hodinový film. Tohle nemělo ani padesát minut. ;-) ()

Royaldell 

všechny recenze uživatele

Díl plný dojemných znovusetkání (hlavně tedy mé lásky s Branem..) a draků. Džoníček konečně přišel na to čí je,ale láskyplný vášnivý vztah se svou tetou bude samozřejmě nadále udržovat (láska je láska). It was worth waiting for! Taky jsem si znovu připomněla,jak tu Daenerys nemám ráda a že Jon,Jaime a Sansa jsou mis amores para siempre. ()

Reklama

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekl sem to dvakrát a řeknu to s klidným svědomím ještě i šestkrát. Ten seriál jde do takových sraček, že je až neuvěřitelný, kolik lidí to tu slepě žere! Tahle epizoda byla stupidní, obkecaná tak hloupýma a nesouvislýma dialogama, jenom proto, že tvůrci si asi myslí, že nám chystají půdu, tak se jim nějaká ta debilita sežere. Jako ukončit předchozí sérii útokem na Zeď a začít novou takovouhle sračkou, to chce mít hodně vypitej mozek. Jediný, co na tom seriálu ještě stojí za to jsou kostýmy a výprava! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod, ktorý naznačil, ako by sa mohla séria vyvíjať. John Snow sa od Samyho dozvie, kým naozaj je, na Zimohrade nie sú príliš nadšený z novej kráľovnej, zatiaľ čo v Kráľovom prístavišti Sersei pokračuje v intrigách a má svoje plány, ako sa vysporiadať zo svojimi bratmi. Theonovi sa podarí oslobodiť Yaru, a práve táto scéna mohla byť spracovaná o čosi lepšie, aby sme si v prvej epizóde záverečnej série užili aj nejakú tú akciu.Záverečný pohľad na Jamieho Lannistera, ktorý po zosanutí z koňa zbadá Brana Starka bol výborným záverom, avšak predsa len epizóde čosi chýbalo (noční jazdci). Avšak veľmi sľubný úvod. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po téměř dvou letech se tento fantasy kolos televizní zábavy vrátil. Po 7. sérii, která byla rozhodně slabší než předchozí, jsem do této epizody šel v takových rozpacích, které jen fanoušek tohoto světa může mít. A byl jsem příjemně překvapen. Jako úvod to funguje skvěle. Postavy, které chtějí bojovat za živé, se začínají ploužit na Zimohrad, což vyvolá řadu nových shledání i znovu shledání, na které fanoušci čekali roky a aspoň já u nich nepociťoval očekávaný cringe a byl jsem spokojený. Samozřejmě tu bylo i pár scén mimo Zimohrad, dostali jsme se do Králova přístaviště, kde Cersei, která pláče (a já s ní), že budget na slony nevystačil a tak pro uklidnění roztáhne nohy Krakatici, kterou si díky tomu pojistila a k zradě by tudíž dojít nemuselo. A stále nevím, co ta ženská má v plánu, což je dobře. V Králově přístavišti ale setrváme a dostaneme se k mému oblíbenému Bronnovi, který se svým volným časem nakládá přesně tak, jak sedí pro jeho charakter, ale dostane nabídku, která pro jeho charakter absolutně nesedí a já jen doufám, že neučiní to, co je po něm žádáno. Dost se mi na této epizodě líbilo u pomrkávání a reference na úplně první epizodu seriálu, což krásně zahrálo na strunu nostalgie. To všechno je ve stínu herecké dovednosti a celé scény, ve které působí a která byla charakterově důležitá pro Johna Bradleyho a jeho postavu, skvělé, skvělé, skvělé. Ale pár chyb tu bohužel je. Líbí se mi, že je to epizoda kecací, ale doba skvěle stavěných dialogů je bohužel pryč, takže některé konverzace působí dost koženě a neohrabaně. To samé platí pro některé herecké výkony a celkově pro některé postavy, které jakoby přestaly působit na důležitosti (můj oblíbený bezkuloidní Pavouček) a jsou tam prostě proto, protože tam jsou. Ale jako úvod to funguje a naděje na dobré zakončení této ságy se v mých očích zvýšily. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Bronnovy prostitutky se zmiňují o zrzavém vojákovi jménem Eddie: „Vrátil se s popáleným obličejem. Teď už nemá víčka“. Toto je odkaz na postavu, kterou hrál Ed Sheeran v epizodě Dračí kámen (2017), která byla zjevně přítomna, když Daenerys (Emilia Clarke) zaútočila na armádu Lannisterů s Drogonem v epizodě Válečná kořist (2017). Sheeran druhý den na Instagramu odpověděl: „Díky @gameofthrones, věděl jsem, že jsem přeživší. (mikki089)
  • Epizoda v mnohém odkazuje na 1. sérii (2011). Například scéna, v níž do Zimohradu v osmé řadě přijíždějí s armádou Jon Sníh (Kit Harington) a Daenerys (Emilia Clarke), připomíná podobnou scénu v epizodě Zima se blíží (2011), v níž tehdejší král Robert Baratheon přijíždí se svojí družinou na Zimohrad. Obě scény doprovází i stejná hudba. Scéna, v níž vidíme malého chlapce, jak se prodírá zástupy lidí a vyleze na strom, aby se podíval na přijíždějící vojsko, rovněž připomíná podobnou scénu z epizody Zima se blíží, v níž si podobnou cestičku mezi davem hledá Arya, aby se podívala na krále Roberta. (Duoscop)

Reklama

Reklama