Reklama

Reklama

Dr. Martin Harris s manželkou Liz přijíždí do Berlína na vědeckou konferenci. Po příjezdu do hotelu Martin zjistí, že jeho kufřík zůstal na letišti. Vezme si taxík, ale cestou na letiště mají nehodu, auto skončí v řece. Martin je v bezvědomí, řidička Gina ho vytáhne na břeh, pak ale musí zmizet, protože je v zemi ilegálně. Z kómatu se probudí až za čtyři dny. Hned se vrátí do hotelu, zjišťuje, že ho manželka nezná a je doprovázena neznámým mužem, který se za něj vydává. Martin si není jistý, jestli se po nehodě zbláznil, nebo jestli je obětí nějakého obrovského spiknutí. Úřady, které mu nevěří, ho naprosto ignorují. Pronásledují ho tajemní nájemní vrazi a on je sám, unavený a na útěku. S pomocí nečekaného spojence, řidičky Giny, která ho zachránila, se po hlavě vrhá do řešení záhady. Začíná pochybovat nejen o své příčetnosti a identitě, ale i o tom, jak daleko je schopný zajít, aby odkryl pravdu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 082)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson je bourák, teď už to vím. Ve svých šedesáti letech hraje role akčních borců, které nemají v současnosti žádnou konkurenci. A to musím říct, že bych to do něj nikdy neřekl. Každopádně kamkoliv on se zachomejtne, pokaždé je o charismatický útok na moje oční spojky zaděláno. Neznámý je nejenom v tomhle ohledu perfektní film. Další devizou je i samotný příběh, který se motá kolem špionů a perfektně plyne. Dokonce bych si troufnul tvrdit, že tenhle špionskej příběh je snad jeden z nejlepších, co jsem kdy viděl, ne-li nejlepší. Takové množství zvratů, jaké nám tvůrci nastřádali v tomto filmu by totiž nedokázala ani Sparta Praha v utkání s Barcelonou. A co že jsou ve filmu očekávatelné scény. Mně upřímně u filmu tyhle věci vůbec nezajímají. Když bych chtěl na film koukat a přemýšlet, tak si podle toho pustím takový film. Tenhle mi ale nedal úkol přemýšlet a zabavit a popřípadě šokovat. A to bez problémů zvládl. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Spoiler je smrtelný cinefilský hřích, tudíž jen krátce: tahle evropská variace na krádež identity má sice výhodu v lokacích a oporu ve zručném řemeslu honiček i akčních scén, ale nelogickými dějovými zvraty a rozvrácenou psychologií si film staví berlínskou zeď, kterou v závěru neumí přelézt ani takový řízek jako Liam Neeson. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Výborně! Proč ta tříhvězdičková palba?? Unknown sice možná není tak svižný, jak slibovaly trailery a jak jsme byli natěšení po Taken, ale svůj účel plní. Účel překvapivě kvalitního snímku, jehož tahouny jsou Neeson v hlavní roli (kinosál téměř plný - Liamovi to přeji a jsem rád, že lidi na něj chodí) a permanentní napětí. CHTĚL jsem znát pravdu stejně, jako Martin Harris, rozuzlení mne opravdu (!) překvapilo, a i když značně omleté a vlastně dost neoriginální, nečekal jsem jej. 75%. P.S. Nedovedu si představit, jak dokáže herec po smrti své manželky ztvárnit postavu vědce, kterému ukradli identitu a jehož filmová žena se k němu nemá - všechna čest. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Dalo by se říct, že vše, co uvidíte v tomto filmu, bylo už někde použito (viz nová funkce "Podobné filmy") ale přesto to nějakým způsobem funguje. Liam Neeson se do těchto rolí (chlap, který bojuje proti všemu a všem, aby získal, co chce) hodí a není problém mu i fandit, Diane Kruger a January Jones jsou překrásné ženy a potěšilo mě, že po hodně dlouhé době vidím ve filmu Bruno Ganze. Prostě a jednoduše, pokud nevěříte, že lze vytvořit (nadprůměrný) film z něčeho, co jsme již několikrát viděli, tak mrkněte na Unknown a uvěříte. 80 %. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Unknown je vcelku typický akční film se silničními honičkami a tajnými agenty. Podobný námět už tu, myslím, několikrát byl. Bohužel by se tu našlo pár mezer v příběhu a navíc mi do svojí role Diane Kruger vůbec nesedla (a taky ji nemám dvakrát v lásce). Neeson dokázal, že do starého železa ještě nepatí. Dala bych tři hvězdičky, ale protože je to jediný akční film, který se mi za dlouhou dobu líbil, tak přimhouřím oko:-) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Kanadské pasy majú chybné kolonky. Tam, kde v skutočnosti je kolónka pre "Other names" (Ďalšie mená), sa nachádza kolónka Surname (Priezvisko) a naopak. (Arsenal83)
  • Natáčanie v Berlíne sa ukázalo ako veľmi ťažké, pretože mesto v tom čase prežívalo najchladnejšiu zimu za posledných 20 rokov. (Arsenal83)

Související novinky

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

„Neznámí“ tvůrci směřují do první ligy

„Neznámí“ tvůrci směřují do první ligy

16.07.2011

Přestože se thriller Neznámý dočkal spíše vlažných recenzí, při 30-milionovém rozpočtu vydělal sympatických 130 milionů a jeho tvůrci mají o hollywoodskou budoucnost postaráno. Nepřekvapí to hlavně u… (více)

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

V obležení krásných mladých blondýnek

V obležení krásných mladých blondýnek

27.10.2009

...se ocitne hyperaktivní Liam Neeson v thrilleru produkční společnosti Dark Castle a studia Warner Bros. Unknown White Male. Pro producenta Joela Silvera film natočí Jaume Collet-Serra, který po… (více)

Reklama

Reklama