Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (1 280)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vnitřní temnotou duše, zmítanou démony chybějících vzpomínek na vlastní minulost, si musel projít další komiksový hrdina. Nahozeno je to skvěle, Rosomák proti nevyzpytatelné yakuze nejde úplně tradiční komiksovou cestou, ale spíše se proplétá složitou mafiánsko-politickou sítí, za kterou by se nemusel stydět kdejaký agent-analytik CIA v terénu. Plus mu chybí zásadní schopnosti. Problém nastane v momentě, kdy adamantiové drápy protnou kůži, aby naporcovaly zlodušské pohůnky po desítkách. Hugh Jackman se může tvářit sveřepe sebevíc (a že se jenom můžeme utvrzovat o tom, že absolutně nikdo do žádné jiné komiksové role nezapadl lépe), ale když ho vyšlete do seriózní akce, působí to jaksi nepatřičně. Což je trochu tím, že oproti zbytku filmu je jaksi navíc, jen aby splnila požadavky blockbusteru. A samotná duševní pitva? Štkát nad tím, jak to parádně uměl B. S. je už nuda, ale i ten Matthew Vaughn to vlastně zmáknul lépe. Není to špatný film, jen by se rutinérským režisérům měly nechávat rutinérské komiksové postavy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mňa osobne tento príspevok do X-Menovskej ságy nemohol viac potešiť. Jednoznačne pro-fanúšikovsky orientovaný príbeh, ktorý skončil so zameraním na styling, ale zameral sa hlavne na podstatu mutantského sveta a čo je dôležitejšie - na charakter postavy samotného Wolverina. Aj v tom sa líši od predchádzajúcich filmov, pretože Wolverine si tu ide svoje sólo a načasovanie Jackanovej kondície (muskulatúrnej aj hereckej) nemohlo prísť vo vhodnejší okamih. Príbeh zameraný na rozsondovanie Loganovej osobnosti je plný emócií, musí bojovať na viacerých frontoch, či už so záporákmi, sebou samým, ale najmä s pocitom smrteľnosti. Scenáristi sa taktiež pohrali s príbehom, a aj keď je o poznanie temnejší ako posledné dva-tri filmové x-menovské príspevky, stále nezabúda na blockbusterovské črty, takže akčné sekvencie a audio-vizuálna stránka je úplne top. Rozpočet využitý do posledného centu, niekedy ma dvojnásobne drahšie filmy nedokážu efetkmi zasýtiť toľko, čo tento. Navyše o to viac, že tu klišé nestrieda klišé, ale každá scéna prichádza s niečím novým. Luxusným doplnkom bola samotná necenzurovaná verzia, ktorá je brutálna a keby už nevzniklo žiadne pokračovanie, tak práve takto si chcem toto adamntiové monštrum pamätať! 85%. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Je to sice řemeslně lepší než katastrofální "jednička", ale je to po všech stránkách absolutně nevýrazné. Scéna rvačky na střeše vlaku na sto honů smrdí greenscreenem, scénář jalový (neustále se zjevující Jean Grey - WTF?). Film se tváří smrtelně vážně, ale je to k ničemu, ve výsledku jde o uspávající záležitost. A nezachrání to ani prakticky neustále polonahý Jackman. Beltramiho soundtrack je opět slabý. Teď je to jasné. Pokud se na x-menovském filmu jakýmkoli způsobem nepodílí Bryan Singer, jde veskrze o zbytečnou záležitost, na kterou lze s klidným svědomím zapomenout. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprostá rutina a totální průměr. Tak nějak by se dal popsat tenhle Wolverine. Tvůrci sice zatlačili na pilu a v první scéně předvedli solidní atomový výbuch, od něj už to ale jde víceméně z kopce a nezastaví ho ani solidně rozjetá mašina, která se tomto filu jmenuje Světlana Chodčenkova. Nicméně těžko říct, v čem je problém. Podle mě hlavně v příběhu. Už několik let postrádám v X-Menech jakýkoliv koncept. Tvůrci si vydávají jeden díl za druhým a spojitost v nich hledat je pro mě obrovský problém. Třeba v rámci čtyř let natočit dva filmy pojmenované Wolverine je podle mě fakt až na hlavu. Tlačit se na značku dá, ale vydírat ji umělými filmy, s tím už mám trošku problém. Marvel naopak ale s recyklací nikdy problém neměl a tak mám pocit, že nás v budoucnu čeká ještě celá řada zbytečných fantasy hrdinů, kterým se propůjčí řada talentovaných režisérů. Tady třeba zrovna škoda Mangolda, kterýho bych radši uvítal v jinejch filmech. Škoda ho. A když vidím jeho příští film, začíná mi z toho být až na blití - Untitled Wolverine Sequel - To už by byl třetí Wolverinův film v deseti letech. X-Men tak i nadále zůstává poctivou ždímačkou desetiletí, ne-li staletí. Div, že to pořád vydělává. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Wolverine je nezmar, kterému to coby solistovi moc nevychází a skutečně kolem sebe potřebuje tým, o který se může opřít a pořádného scénáristu, který by mu do úst vložil nejednu říznou hlášku - jedno "go f*ck yourself" ještě jaro nedělá. Tohle bezmyšlenkovité putování odnikud nikam a filozofování o nesmrtelnosti chrousta není zrovna tou nejšťastnější cestou. Navíc člověk pak odchází z kina s pocitem, že Wolverine snad všechny akční scény prospal a bohužel s ním i divák, kterému se tak nabízí jen zběsilá jízda na shinkansenu, nepřehledná pohřební rubačka a závěrečný "lov velryby". Takhle mi nezbývá než snít o tom, jak by s Rosomákem naložil Darren Aronofsky. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (73)

  • Scény s japonským väzenským táborom boli natáčané v rezervácii Kurnell, v Novom Južnom Walese. (Greenpeacak)
  • Harada (Will Yun Lee) je ve filmu člověk-ninja-lukostřelec, v komiksu ale vystupuje jako Stříbrný samuraj. (Shadowspark)
  • Hůlky, které Loganova (Hugh Jackman) chráněnka vytáhla z misky s rýží, se po jejich rozhovoru opět objeví zapíchnuté, i když Logan jedl celou dobu lžící. (Habansz)

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama