Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (1 279)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEPOSLAL JSEM PRO TEBE, JEN ABYCH TI PODĚKOVAL, LOGANE. CHTĚL BYCH TI TO OPLATIT A NABÍDNOUT NĚCO, JAKO NIKDO JINÝ. DAR ROVNOCENNÝ ŽIVOTU, KTERÝ JSI MI DAL…“ /// Věčnost může bejt prokletí. Logan dostává možnost se s tím vyrovnat. V Japonsku a ve filmu, ve kterým se nikomu nechce moc umírat. Jsem pro japonskou akci! (třeba ta bitka na Šinkanzenu. To si Bond bude pouštět do zblbnutí!) Jsem pro nesmrtelnost! Hugh Jackman mě baví, akce je dobrá, příběh obstojnej – vo co vám jde? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč se ztrácej poklopy vod kanálů. 2.) Už mě sere bejt nesmrtelnej. 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dávam "až" 60%, ale nedávam ich rád, lebo Jackman už zďaleka nie je taký dobrý Wolverine, ako bol v X1 a X2 (hoci kondičku má neporovnateľne lepšiu) a scenár je v podstate dosť hrozný. Na strane druhej filmu dosť pomáha nielen zaujímavá potitulková scéna, čo je pravdaže v skutočnosti len taká drobnosť, ale hlavne mu pomáhajú dobrí herci, japonská atmosféra a vcelku vydarené akčné scény s výnimkou prehnane trikového a tým pádom nudného finále. Je to každopádne určite o čosi lepšie a znesiteľnejšie, ako extra hlúpa jednotka. Čo sa ale akčných scén týka, súhlasím s názorom, že k postave ako Wolverine (= nezabiteľný zabijak s adamantiovými pazúrmi, ktorými REŽE A BODÁ svojich nepriateľov) patrí krv. Nestotožňujem sa s názorom, že len krv robí akčnú scénu dobrou. Veľakrát prehnaná krvavosť je skôr kontraproduktívna. Ale proste k tejto postave krv patrí a preto sú čudné scény síce nie zlé, ale dosť čudné (počujete, ako kov seká ľudí na kusy, ale nevidíte to). Zvláštny hybrid. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to škoda, ale Wolverinovi se to nepodařilo. Ne, že by tenhle film byl vyloženě špatný, ale bavil mě o něco méně než minulý Origin a o dost méně než první dva díly ságy. A Hugh Jackman se přitom tak snaží, má Logana děsně rád a ví, co chtějí fandové vidět a slyšet. No bohužel jalový scénář mu adamantiem vyztužené nohy podráží. Děj se sice inspiroval výtečným komiksem od Chrise Claremonta a Franka Millera, ovšem vzal si z něj v podstatě jen jména postav, Japonsko a pár situací. Silný a přitom prostý příběh nepoužil. Film je namísto toho chvílemi přeplácaný a chvílemi až moc jednoduchý, nejlépe asi působí komorní chvíle mezi Wolverinem a Mariko, z akčních scén se mi nejvíce líbila ta na rychlovlaku. Zbytek byl celkem čajíček co do nápaditosti nebo Wolverinova běsnění (v tomto ohledu stále vede scéna přepadení školy z X-Men 2, kde je Wolverine nejwolverinovatější). Kromě úvodu v Nagasaki mi tentokrát navíc chyběl nějaký moment k zapamatování, kterých bylo i v předchozím snímku vlastně plno. A zábavnost se poděla kam? Čert ví... Pár dobrých hlášek (asi tři) a víc nic. Závěr byl směšný, ať se na mě nikdo nezlobí, a jednoznačně nejlepší okamžik celého filmu přišel uprostřed titulků. Vlastně mám dojem, že Wolverina natočili/odbyli jen kvůli téhle scéně a kvůli tomu, aby Marco Beltrami mohl složit další dobrý soundtrack. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Trošku zklamání, ale ne až tak velké. Jak už jsem zmiňoval v předchozích filmech o X-menech, postava Wolverina mě doposud nejvíc nadchla. Samostatná sólovka s Wolverinem, a sice: X-men origins: Wolverine z r.2009 se mi líbila fakt hodně, tam jsem těch 5* nakonec dal právem. No, proto jsem se logicky i těšil na tuto další sólovou jízdu s Wolverinem. Abych to shrnul celkově, film je dobrý, bavil mě od začátku do konce, ale asi jsem měl až moc přehnaná očekávání. Slabé hodnocení a horší recenze mě vůbec nezajímají, tentokrát se tak trochu s ostatními shoduji. To nejlepší z celého filmu byl jednoznačně Wolverine a k tomu i akce, která sice mohla být lepší a efektnější, ale budiž. Ostatní prvky snímku byly bud slabší nebo méně záživné. ½ filmu se vcelku vleče, ta druhá včetně finále je už lepší. Prostě i samotný příběh mě tu až tak moc nebavil, jinak nechci být moc kritický. Tu slabší 4* jsem dal tedy výhradně Wolverinovi. ;) Trošku se obávám přímého pokračování tohoto filmíku (vyjde někdy v r.2017), který má mít stejnou režii. Snad to bude o něco lepší. Jinak to zatracovat nechci, někdy se na to zas podívám, ale jsou lepší X-meni. Toť vše. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný komiksový film. Má pomerne dobrý príbeh o Wolverinovi, ktorý sa trápi, prekáža mu jeho nesmrteľnosť a žije len bezcieľnym životom, ale keď sa od mladej ženy dozvie, že muž, ktorého počas druhej svetovej vojny zachránil umiera a chce ho ešte vidieť, súhlasí s cestou do Japonska. Tu sa dozvedá, že to nie je úplne pravda a keďže sa po nevydarenom únose rozhodne chrániť nevinnú ženu, zaplieta sa do bojov vplyvných zločineckých organizácií. Spracovanie nie je úplne ideálne, rozporuplnosť cítiť takmer neustále, ale aj tak som v rámci svojej kategórie až prekvapivo spokojný. Konečne film s komiksovým hrdinom, v ktorom nejde o záchranu sveta a podobné hlúposti, ale v rámci možností je tu normálna zápletka a dej. Najviac ma mrzí, že film má po celý čas klesajúcu úroveň, úvod je výborný, po prenesení deja do Japonska sa na to stále celkom dobre pozerá, no v polovici cítiť, že to už nič zaujímavé neponúkne a film už funguje skôr len zo zotrvačnosti a záverečná fáza je už nanešťastie tradične trápna, to ma už vôbec nebavilo. Rovnako si ma moc nezískal ten prístup k japonskej tématike, opäť nemôžu chýbať tie najzákladnejšie repliky a podobné prvky, ako z nejakého leporela pre najmenších, jednoducho vidno, že je to určené len tomu najkomerčnejšiemu divákovi. No ako som spomínal, až na tú záverečnú časť sa na to dá bez problémov pozerať, pomalé tempo mi vôbec neprekáža, tá snaha o psychológiu to aspoň trochu osvieži, výplň medzi zásadnejšími sekvenciami je dobre zvládnutá a tak u mňa prevládajú kladné pocity. Akcie tu nie je až tak moc a síce ma až tak moc nezaujala, ale je aspoň celkom obstojná. Na jednej strane chválim, že je až prekvapivo komorná, takže sa drží pri zemi, chválim výber prostredí a tvoria ju hlavne súboje, čo mi tiež sedí, ale je tu niekoľko výrazných záporov. Niektoré postavy sa tvária, že bojujú samurajským štýlom, ale samozrejme musia robiť samé kotrmelce vo vzduchu a podobné neefektívne prvky, čo je samozrejme v úplnom rozpore so samurajmi, potom sa mi nepáči, že v akcii nevyhráva ten, kto je lepší, čo v súbojoch očakávam, ale ten, čo je nesmrteľný a ešte samozrejme chýba krv. No na akciu sa dá pozerať, teda až na smiešne finále s robotickým samurajom a napríklad scéna na vlaku ma dosť bavila, aj som sa zasmial. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce ma mrzí, že sa takýto herci vyskytujú v tomto druhu filmov, ale aj tak Hugh Jackman je tradične výborný, sadli mi aj všetky ženské postavy a bavil ma aj Hiroyuki Sanada. Réžia a technická stránka sú na pomery blockbusterov dosť nadpriemerné, pekná vizuálna stránka, kulisy a sadlo mi aj toto relatívne komorné prevedenie. Po prekvapivo slabých ohlasoch od komiksových fanúšikov som sa rozhodol tento film pozrieť a presne ako som čakal, v rámci podobných filmov sa jedná o jeden z najlepších. Znovu si to už určite nepozriem, ale to jedno pozretie neľutujem. 57% ()

Galerie (123)

Zajímavosti (73)

  • Hugh Jackman (Wolverine) naštval během natáčecího volna pobouřil místní obyvatele. Když byl se svým synem na návštěvě lázní na hoře Fudži, místo aby zakryl své "choulostivé partie" ručníkem, namočil jej a obmotal kolem hlavy, protože mu bylo vedro. (Chibs)

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama