Reklama

Reklama

VOD (1)

Připravte se na vzrušující jízdu vašeho života! Dosavadní osud mladého studenta se převrací úplně naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od svého otce, dokáže létat … Příležitosti, která se mu naskytla, využije se vším všudy. Z nuly se stává hrdina a bojovník proti zločinu zvaný “Černý blesk”. Vůbec ale nemá tušení, že síly zla jsou v pohotovosti, touží po jeho zázračném automobilu a v honu za ním se nezastaví před ničím, i kdyby to mělo stát lidské životy a zkázu města. Dobrodružstvím nabitý akční film vznikl v produkci Timura Bekmambetova (režisér Wanted), na speciálních efektech se podílel tým z filmu Wanted a kaskadéři z filmů Agent bez minulosti a Quantum of Solace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Čierny blesk je jednoducho malý zázrak. Za naozaj srandovné peniaze tu vznikol poctivý komiksový film, ktorý sa môže rovnať desaťnásobne drahšej konkurencií. Filmári poznajú pravidlá žánru, vedia s nimi pracovať a technicky sa Hollywoodu takmer vyrovnávajú. Ak vám teda nebude vyslovene vadiť príbeh, ktorý neobsahuje ani štipku originality, bežte do toho - ja osobne som sa bavil viac ako pri poslednej akcií Tonyho Starka. Dmitriy Kasleu si Čiernym bleskom povedal o jednosmerný lístok do Hollywoodu. Dúfam, že mu ho niekto dá čo najskôr, pretože pre Rusko je tohoto "hotového" režiséra, ktorý môže z fleku točiť prakticky čokoľvek, čo smrdí superhrdinským Comicsom, celkom škoda. 72% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

4.8.2010 ~ Timure, ty blbče, cos' to vynes' na světlo? ~ Timur Bekmambetov, Rus, který se přes zvláštně zajímavé Noční a Denní hlídky dostal do hledáčku Hollywoodu, kde upachtil nijak zvlášť zajímavý Wanted, vyprodukoval v Rusku tohle hollywoodsky vypadající akčně-dobrodružné sci-fi. Popsat děj Černého blesku jako béčkový by ale mohlo udělat šrám na duši béčkovým filmům. Je to jeden velký efekt obalený nijak zajímavou příběhovou vatou a odehrávající se mezi bytovkami a paneláky. Zážitek to není žádný a možná se tak s tím časem setkáme v noci na ČT2 v některém z Filmových klubů. ~ Mladý ruský a nikterak průbojný student se ve škole zakouká do asi nové studentky, jeho průbojnější kamarád se ale šancí snaží chopit dříve. Mladý ruský student tak jen zpovzdálí zírá. Vrstevníci jsou cool, on out a ani auto nemá. Postupně se ale tohle všechno začne měnit, když od svého otce dostane hodně starou ruskou černou Volhu a začne si přivydělávat jako rozvážka květin. Volha je to hnusná a stará, ovšem skrývá tajemství. Byla po mnoho let zakopána kdesi v tajné podzemní zapomenuté laboratoři, kde se kdysi vědci snažili vynalézt superpalivo, které pohánělo nanokatalyzátor, superúčinný zdroj energie. Samozřejmě ho dali asi kam, co? A tak po jedné tragické události získá Moskva svého ničitele bezpráví v létající černé Volze, studentík si najde pomalu cestičku ke krásné přítelkyni a všechno by to bylo éňo ňůňo žůžo, kdyby nebyl v Moskvě zloun, prahnoucí po diamantech, které lze získat jen zničením Moskvy a pozabíjením všech nevinných lidiček v tomhle městečku. A k tomu potřebuje nanokatalyzátor. Sežene si tak staré vědce, nechá si stvořit další superauto a spolu s mladým studentem si půjdou po krku. A to je vše. ~ Pokud od toho budete čekat něco inovátorského, nedočkáte se ničeho jiného než létajícího vraku a jednoho klišé vedle druhého. Timur se asi musel zbláznit, že s něčím takovým spojuje svoje jméno, byť jen jako producent. Tohle je totiž ta nejšablonovitější pitomost za poslední dobu. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po opravdu parádní Noční a Denní hlídce přišla z Ruska hodně studená sprcha.Tohle snad nikdo nemohl myslet ani na chvíli vážně.Nechci zde tedy nějak moc kritizovat zápletku filmu,ikdyž i ta je hloupá a nevýrazná,ale celé provedení Černého blesku je buď jedna velká parodie,a nebo pokud mělo jít o seriózní komiksový pokus,tak zatímco Bekmambetov udělal Hlídkami velký krok dopředu,tak Černým bleskem se vrátil pěkným skokem zpět.V Hlídkách se totiž podařilo potlačit všechny typické ruské znaky,charaktery,atributy a celkově se prostě odprostit od vážně zvláštní a pro mě i těžko kousatelné mentality a výrazu této mocnosti,v Černém blesku se vše objevuje v plné "kráse",prostě jsem se okamžitě ocitl v Rusku se vším všudy a v tom jsem si vážně nedokázal hovět.Navíc spojení klasického Ruska a klasického komiksu jednoduše nejde ani náhodou dohromady a přišlo mi to celé fakt jen k smíchu.Když k tomu pak připočtu opravdu minimum efektů,které navíc byly i nevídaně slaboučké,nemělo mě na tomto snímku pak už absolutně co bavit.Triumfem je pak samozřejmě létající Volha,naprosto originální záležitost,ovšem zároveň lze tento nápad označit i za nefalšovaný průser a trapnost superhrdinských velkopodívaných.K plusu tak mohu snad jen přiřadit sympatického hlavního hrdinu,ale jinak je Černý blesk skutečně jen výsměch filmovému komiksu. ()

Šuplík 

všechny recenze uživatele

Úhm, berme do úvahy, že sme v roku 2009. Efekty v o rok staršom Iron Manovi sú cca na rovnakej úrovni. A toto natočili Rusi, chápeme sa. Niekto môže celú vec zmietnuť zo stola s odôvodnením, že ide o vykrádačku podobných amerických záležitostí. Ókej, to je možné. Ale povedzme si to na rovinu. Film je hodne podobný napr. na Spider Mana. No keby som ich porovnával ja, Spideymu s Hollandom by som dal 3/5, verzii s Maguirom 4/5 - no a Čiernemu Blesku nemôžem dať inak ako plný počet. Jednoducho je to pecka už len tým, že to nezosmolil strýčko Sam. V ruskom podaní naberá americký námet úpne iné dimenzie. Plus originálny humor, napätie, akcia, výkon hlavnej postavy, tá sranda s iPhonom 3... Iste, nie je to halyvúd. Ale je to nárez. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Rusi si spravil taký svoj blockbuster sprvkami komixoviek á la Spider-Man. Ide o veľmi jednoduchú zábavu s fajnovými špeciálnymi efektami, nadupaným soundtrackom a prekrásnou Ruskou v hlavnej ženskej/dievčenskej úlohe. Od filmu netreba očakávať samozrejme žiadne zázraky ale prvoplánovú zábavu. Ak si ulietavate na amerických letných blockbusteroch tak si užijete rozhodne aj toto. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama