Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 5

(série)
USA, (2014–2015), 11 h 35 min (Minutáž: 42–64 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Steven Yeun, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Emily Kinney, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Děj páté série začíná přesně tam, kde hrdiny opustila čtvrtá řada, totiž v Terminusu, jenž se namísto bezpečného útočiště ukázal být spíše zajateckým táborem. Závěr předchozí řady vyvolal celou řadu otázek. Proč jsou v Terminusu drženi zajatci? Podaří se skupině ze zajetí uniknout? Pokud ano, kam se vydá? Bude snad doprovázet Eugena do Washingtonu? Podaří se najít zmizelou Beth? Na všechny tyto otázky by mohla tato série přinést odpovědi. (Necrotongue)

(více)

Recenze (40)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá sezóna seriálu „The Walking Dead“ je pro mě oproti sezóně čtvrté zlepšením, ale rozhodně ne do té míry, abych byl ze seriálu stejně nadšený, jako jsem z jeho komiksové předlohy. Jede se prostě dál, je tu nějaký vývoj, který do jisté míry komiks kopíruje, ale seriál si jede i svou cestou. Na jednu stranu je to dobře, na stranu druhou mi to místy přijde prostě jen zdlouhavé. ()

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 5. série – 85% Tohle mohla být nejlepší série a překonat i druhou řadu. Bohužel jí úplně uzemnily zhruba tři episody v polovině, kde se v podstatě jenom vyplňovala vata a navíc to z mého pohledu bylo hodně nešťastně zvládnuté.Tohle všechno smete ze stolu bravurní poslední třetina, která dodává skvělý nádech a novou tvář. Navíc je zde vidět větší důraz na vývoj postav. Bohužel, řada se hodnotí jako celek a nad nešťastným středem nemůžu přimhouřit oči. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série nebyla špatná, jen mě štvou některé záležitosti, které se vrací v každé řadě: epizody,které nemají kromě umělého natahování děje žádný jiný význam, nefunkční psychologická okénka a prvoplánové moralizování. Jasným přínosem byla ve čtvrté i páté sérii partička kolem seržanta Forda, tihle tři mě opravdu baví. Potěšil mě i Terminus, bylo mi jasné, že tam situace zhoustne, ale tak náročnou dietu jsem přece jen nečekal, výborně zvládnutý závěr řady mě hezky navnadil na šestou sérii. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od 5.série sa začínam strácať. Narozdiel od prvej a druhej série, ktoré som si pozrel asi 20x, tieto série som videl asi len 2 alebo 3x a vôbec ma nelákajú sledovať znova. Už neviem čo sa v ktorej časti odohrá, respektíve sa mi už pletú aj celé série. Neviem že či niektorá konkrétna postava umrela v tejto alebo až v 6.sérií, neviem či v tejto alebo až v 6.sérií sa dostaneme do Alexandrie atď. Pozrel som si, že Alexandria sa koná už v tejto sérií. Na jednej strane sa mi veľmi páči, že sme opäť akoby v civilizácií a nie v divočine, ale na strane druhej sa tu otvára priestor na neskutočne nudné dialógy. Máme ako taký pokoj od zombíkov a môžeme sa venovať vzťahom. Strašné! Človek je už ale do seriálu tak vtiahnutý, že by tam mohli aj šukať opice a aj tak by som to sledoval ďalej, pretože človek chce vedieť, ako to všetko celé skončí a kto prežije. (Hodnotenie: Epizóda 1,3,7,8 ***** / 2,5,11,12,13,14,15,16 **** / 4,6,9,10 *** ) ()

Catella 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rickova skupina se znovu shledává v Terminusu, odkud ale rychle zmizí a naleznou útočiště v kostele s podezřelým farářem a nakonec zamíří do Alexandrie, satelitního městečka, které je energeticky soběstačné a umožňuje svým obyvatelům život jako před zombie apokalypsou. Hodně se mi líbilo, že se celá skupina semknula dohromady a držela pospolu. Mezi zvraty této série patří smrt Beth, a také zjištění, že Eugene není žádnej vědec a nemá ani šajna jak zachránit planetu, takže hon za pokořením Washingtonu odpadá. V Alexandrii se seznamujeme s mnoha novými a velmi najivními postavami, které se rychle podřídí Rickovi, Michon a celé jejich skupině. ()

Galerie (547)

Zajímavosti (21)

  • Aidan (Daniel Bonjour) pouští při výjezdu se skupinou písničku "Internet Friends" od Electro House, která je z roku 2011. Zombie epidemie v seriálu však začala již roku 2010. (KergeSinko)
  • Kostel, ve kterém se odehrává první půlka 5. série, byl postaven speciálně pro seriál, protože ve skutečném kostele by nebylo možné natočit tak brutální scénu. (Axarus)

Reklama

Reklama