Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 5

(série)
USA, (2014–2015), 11 h 35 min (Minutáž: 42–64 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Steven Yeun, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Emily Kinney, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Děj páté série začíná přesně tam, kde hrdiny opustila čtvrtá řada, totiž v Terminusu, jenž se namísto bezpečného útočiště ukázal být spíše zajateckým táborem. Závěr předchozí řady vyvolal celou řadu otázek. Proč jsou v Terminusu drženi zajatci? Podaří se skupině ze zajetí uniknout? Pokud ano, kam se vydá? Bude snad doprovázet Eugena do Washingtonu? Podaří se najít zmizelou Beth? Na všechny tyto otázky by mohla tato série přinést odpovědi. (Necrotongue)

(více)

Recenze (40)

Catella 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rickova skupina se znovu shledává v Terminusu, odkud ale rychle zmizí a naleznou útočiště v kostele s podezřelým farářem a nakonec zamíří do Alexandrie, satelitního městečka, které je energeticky soběstačné a umožňuje svým obyvatelům život jako před zombie apokalypsou. Hodně se mi líbilo, že se celá skupina semknula dohromady a držela pospolu. Mezi zvraty této série patří smrt Beth, a také zjištění, že Eugene není žádnej vědec a nemá ani šajna jak zachránit planetu, takže hon za pokořením Washingtonu odpadá. V Alexandrii se seznamujeme s mnoha novými a velmi najivními postavami, které se rychle podřídí Rickovi, Michon a celé jejich skupině. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá sezóna seriálu „The Walking Dead“ je pro mě oproti sezóně čtvrté zlepšením, ale rozhodně ne do té míry, abych byl ze seriálu stejně nadšený, jako jsem z jeho komiksové předlohy. Jede se prostě dál, je tu nějaký vývoj, který do jisté míry komiks kopíruje, ale seriál si jede i svou cestou. Na jednu stranu je to dobře, na stranu druhou mi to místy přijde prostě jen zdlouhavé. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá řada se citelně změnila. Respektive prvních 8 epizod má člověk pocit, že se stále něco děje. Děj se sune nekompromisně kupředu. Je to díky několika linkám příběhu které se vyprávěním prokládají. Bohužel s druhou polovinou nastává propad. Epizody 9+10 u této řady jsou totálně zbytečné a otravné. Pak se děj začíná pomalu rozjíždět až k finále. Buď si zvykám, nebo série dostává dovou štávu. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série hodně zamíchala s obsazením. Často se mění místo dění a od nechvalného Terminu se posouváme přes kostel, nemocnici, cestu do Washingtonu, zdemolovanou komunitu až do Alexandrie. Epizody jsou vyváženější než ve čtvrté sérii, skupina je stále na cestě za neviděným cílem a postavy tentokrát drží dost pospolu. Po snové a podezřelé nabídce přidat se k přátelské komunitě, začíná růst podezření, že další díly budou nudné a nemůžu říct, že jsem z toho měla dobrý pocit. Nakonec jsem si ale rychle zvykla a v dalších epizodách se spíše seznamujeme s novými postavami a psychikou hlavních hrdinů. Celkové hodnotím pátou sérii velmi kladně. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bída. Slibně načrtnuté dějové linky jsou naprosto promarněny. Děj zpočátku vlastně nikam nesměřuje. Skupinky postav prostě jen tak cestují z bodu A do bodu B v kruzích... řada tak najednou nabývá takřka epizodní struktury. V druhé polovině už to vypadá zase nadějněji. Faktem ale je, že jsou ustavené postavy vyměněny za naprosto nezajímavé charaktery, které mnohdy akorát otravují. Dojem je podobný 4. řadě... 3* (6/10) ()

Galerie (547)

Zajímavosti (21)

  • V scéne, keď Daryl (Norman Reedus) s Carol (Melissa McBride) padajú v dodávke z mostu, je pohľad z vnútra auta a je vidieť, že padajú predkom auta nadol, no hneď na to je prestrih ako dopadne auto na všetky štyri kolesá (maramashi)
  • Když Tara (Alanna Masterson) zachrání Eugenea (Josh McDermitt) před chodcem, bodne ho pár centimetrů nad hlavu, stejně však vystříkne krev a chodec padne mrtvý k zemi. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje ke konci epizody, je „Spicks and Specks“ od Bee Gees. (Duoscop)

Reklama

Reklama