Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (759)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $105,095Tržby Celosvetovo $27,817,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $455,081 //počet predaných kusov 26,019Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ zaujímavý, roztomilý, odvážny, nápaditý projekt, s krásnou vizuálnou stránkou /80%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Paralelní světy jsou typickou futuristickou modifikací Shakespearovského románu, s tím rozdílem, že zamilované nerozděluje jiný rod, nýbrž jiný svět. Ano je to tak, příběh se odehrává v univerzu, ve kterém existují dva světy, mezi sebou koexistující, s poetickými názvy Horní a Dolní. Zamilovaní si tedy budou muset s touto překážkou poradit. Film sází na svou neotřelou originalitu a po vizuální stránce se filmu nedá prakticky nic vytknout. Vše vypadá nádherně a až do konce filmu jsem se kochal vyladěnými CGI efekty, a to jsem ani neviděl 3D (po letech snad můžu jen dodat, díky bohu)...80% ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Mnoho sci-fi stojí na fikčním světě, na jeho konstruování, zákonitostech, pravidlech. Jak píše J*A*S*M, v Paralelních světech je těch nelogičností příliš mnoho na to, aby se člověk mohl v klidu soustředit na příběh (který je k tomu silně konvenční). Spíše přemýšlí nad tím, jestli to či ono dává alespoň trochu smysl. A ono spíše nedává. K tomu všemu je často ztížena divákova prostorová orientace ve smyslu "má teď postava padat nebo naopak?", tzn. akceptování pravidel daného světa (horního/dolního). Hlavní záporácká korporace mi přišla podivně pasivní (postavy jsou zatčeny, ale za malou chvíli se znovu setkají). Divím se, že se takovému polotovaru, který nedává moc smysl, Kirsten Dunst a Jim Sturgess vůbec upsali. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Boží nápad, dva oblíbenci v ústředních rolích a logicky famózní vizuál - no, i kdyby navrch Upside Down nemělo už co přidat, tak tohle jako součást bezproblémovýho oddechu před seminářem Politických systémů USA a západoevropských zemí? Mlask! ---- Hergot, ty lidi tam ale muselo bolet za krkem, že jo?! ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Poznáte ten pocit, keď si nejaký film ak napriek menším výhradám užívate a potom príde záver, ktorý váš divácky zázitok schladí? Záverečná 15 minútovka Upside Down je svojou neuveriteľnou skratkovitosťou a povrchnosťou exemplárnym príkladom toho, ako neuzatvárať príbeh s tak silným námetom a mnohými potenciálne zaujímavými vedľajšími líniami. Vzhľadom na to, že do tej doby ide o veľmi príjemnú rozprávku s fantastickým vizuálom to jemne mrzí. 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Lanovka ve filmu, která vede do klubu, byla inspirována systémem lanovek v Gruzii. (fcapab)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno