Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (759)

mcb 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance. Už úvodní titulky nastolující fyzikální zákony nového fikčního světa se začnou ledabyle porušovat v první scéně filmu. Sofistikovanost v poměrně originálním námětu nehledejte - se stanovenými pravidly obou "paralelních světů" tvůrci zacházejí nahodile, zrovna podle toho, jak to příběh potřebuje - což dělá z Upside Down hodně nepromyšlenou báchorku, ve které se věci dějí čistě pro efekt. Korunu tomu ovšem nasazuje scénář, který jako další ze zástupu dystopických sci-fi černobíle rozděluje svět na bohaté a chudé, přičemž právě mezi těmito protipóly se začne odehrávat romantická zápletka. Zde však zbavena jakýchkoliv emocí, dramatických zvratů a napětí - poslední část filmu dokonce trpí takovou mírou zkratkovitosti a nerozhodnosti, jakou cestou se vydat, že může zkazit zážitek i těm, kteří nad celou nelogičností a prostoduchostí filmu mávli rukou. Zde se přídomek "pseudo" hodí víc, než kdekoliv jinde... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na mě to bylo až moc přeromantizované. Jako, ne že bych neměla ráda romantiku, to né ... ale místy už to bylo fakt moc sladké. Na druhou stranu musím uznat, že je to opravdu sympatický, originální fantasy film, vynikající vizuální stránka, fantasticky zpracované prostředí vysokých hor, mraků a hvězd. Líbil se mi nápad, jakým způsobem to bylo natočeno, takže jsem celkem spokojená. Každopádně bych v takovém světě asi žít nechtěla, to hraniční s klaustrofobií, se strachem, že to jednou všechno na vás spadne. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Fyzika a zemská príťažlivosť mi tu často vŕtala hlavou viac ako love story na pozadí zvláštnych paralelných svetov. Myšlienka iste zaujímavá a možno tvorcovia skutočne verili, že sú súčasťou niečoho veľkého a že vytvárajú niečo prelomové a pokoria i napr. Matrix. Mňa to však nejako nebralo. Chvíľu trvá kým, človek na takéto svety pristane a vlastne celý čas som mal taký pocit, že filmu niečo chýba, alebo skôr že si ukrojil príliš veľké sústo. Film na chvíľu oživil iba T. Spall. Na jedno pozretie fajn, ale nedokázal ma vtiahnuť do deja natoľko, aby som si ho lepšie užil. 60%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentáři! Když se opomene všudypřítomná nelogičnost, tak jde určitě o zajimavý počin, kde rozhodně hodně dobře působí vykreslení odlišných světů, kteří jsou si tak blízko sebe. Jim je sympatický, jen kdyby jeho výraz ve tváři vypadal ve vyhrocených situacích, jako že jde opravdu o něco vyhroceného. Chyběla mi tam nějaká dramatičnost. Přeci v takových situacích se lidé stávají šílenými a zuřivými. Ááá, zas hledám chyby... :D Těsně před koncem jsem si říkal, jak by to asi bylo, kdyby měli spolu dítě, no a hned za pár sekund, řekla Kirsten, že je těhulka a jak to s tím dítětem bude. :D ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Obsahové a pocitové NIC zabalené do úchvatného vizuálu, který jsem hltal s otevřenou hubou. Herci sympatičtí a Kirsten navíc nebesky nádherná, pohádkovost sympatická, logiku a scifko v tom raději nehledat. A teď co s tím? Bohužel od filmu chci nakonec malinko víc, než jen vypiplaný vizuál, který je pastvou pro oči, ale z příběhu stejně jako u Avataru, si za pár dní nebudu nic pamatovat. Takže 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Slečna Mooreová (Kirsten Dunst), která pochází z Horního světa, se křestním jmenuje Eden, což v překladu znamená „Rozkoš“. Hořejšek je vlastně taková Rajská zahrada. (ČSFD)
  • Milostná scéna, ve které jsou oba hlavní představitelé zavěšeni ve vzduchu, se točila den po narozeninách představitele hlavní role Adama Jima Sturgesse. Sturgess uvedl, že měl v době natáčení této scény kocovinu, a to ještě ve vzduchu rotoval. Označil tento natáčecí den jako nepříliš dobrý, ocenil však Kirsten Dunst, která byla podle jeho slov úžasná. (.baris.)

Reklama

Reklama