Reklama

Reklama

Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí

(pořad)
Zábavný / Hudební
Československo, 1977, 153 min

Režie:

Ján Roháč

Kamera:

Jiří Lebeda

Účinkují:

Vladimír Menšík, Miroslav Horníček, Miloš Kopecký, Jiří Korn, Jiří Hrzán, Karel Gott, Jaromír Hanzlík, Milan Lasica, Július Satinský, Waldemar Matuška (více)
(další profese)

Obsahy(1)

První legendární silvestrovský pořad s Vladimírem Menšíkem... Televizní silvestrovské pořady patří v historii televizní zábavy k legendám. Připomeňme si tedy jeden z nejlepších silvestrovských pořadů, Silvestr 1977, moderovaný vynikajícím hercem a komikem Vladimírem Menšíkem. Ten na pódiu přivítá řadu osobností hereckého, hudebního i televizního nebe. Za některé z nich můžeme zmínit Miloše Kopeckého, Karla Gotta, Václava Neckáře, Waldemara Matušku, Helenu Vondráčkovou, a celou řadu dalších. A proto si můžete být jisti, že se na závěr roku budete výborně bavit v té nejlepší společnosti populárních osobností a skvělého humoru. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Tyhle Silvestry jsou nezapomenutelné. Jistě v té době nic jiného nebylo, ale v porovnání s možnostmi dnešní doby, si troufám říct, že dnešní silvestrovské pořady jsou hodně slabý odvar těch minulých. Co herec to výborný výstup a ještě ta atmosféra všech v jednom hledišti. Ať byla účast pro herce a zpěváky povinná či nepovinná, prostě zábavu tahle generace udělat uměla. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pred dávnymi časmi, keď sa štáty nerozdeľovali a v hlavách nám rozkvital socializmus, keď sa silvestrovská zábava scenáristicky a dramaturgicky pilovala zopár mesiacov a keď existoval skvelý režisér a herci stvorení na zábavu, vznikol tento nezabudnuteľný zážitok. To, že pretrváva dodnes svedčí o jeho výnimočnosti. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se naši rodičové smáli Silvestrovské přehlídce vystupujících umělců, nebyli ani někteří uživatelé Csfd na světě anebo to byli caparti v punčocháčích. Tahle doba i se svým typickým, mnohdy z dnešního pohledu až zcela naivním humorem, patří právě generaci maminek a tatínků, kteří se na jednom z programů ze dvou smáli pánům Menšíkovi, Kopeckému, Hrzánovi, Sovákovi, Holzmannovi a jim podobným a zaposlouchali se do písní paní Zagorové, Rottrové nebo Vondráčkové, či si vyposlechli procítěný saxofon Felixe Slováčka se zavřenýma očima (tedy zavřené oči měl mistr a doufám, že nikoliv diváci) a pak se zase s chutí nasmáli paní Bohdalové, Janžurové nebo Zázvorkové. A s nimi i celá řada herců a zpěváku sedící v hledišti, a věřte, byly to salvy smíchu, vesměs panovala uvolněná nálada a byla z toho cítit pohoda. Inu, umělci bavili umělce a nebojím se napsat, že v legendárním Silvestru. Jenže s odstupem a s postupem doby už to (pro mě) není taková řachanda jako v době svého vzniku a už to obrůstá a zarůstá uměleckým mechem. Časy televizního humoru jsou v nenávratnu. A pokud jde o tenhle humor z roku 1977, tak to platí téměř trojnásobně. Nicméně pokud toužíte po humoriádě s pekelně laskavým humorem, tak tenhle Silvestr je váš, a měli by jste jít spát až ráno. Mé hodnocení: 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To ještě bývali Silvestry, kdy uměli točit zábavný pořad na večer. Večer plný solidních hereckých, pěveckých, tanečních či artistických čísel – při kterých se divák nenuceně smál téměř po celou dobu. Viděl jsem to už několikrát a zrovna na to čumím znovu. Smutné je, že většina zúčastněných je již po smrti – to byli alespoň skutečné celebrity – baviči – umělci, ne jak ty dnešní trapné rychlokvašky. Menšík, Kopecký, Brabec, Satoranský, věčně se tlemící Hanzlík, ucho Sobota, stepující Zagorka s Kornem, štíhlá Naďa Urbánková, zpívající Ája (Alice) Farkašová (Gott, Korn, Matuška, Neckář dělající křoví) a její Asi asi a spousta dalších vynikajících umělců a umělkyň – vyjmenovat je všechny, tak tu budu do zítřka. Já tuhle zábavu prostě můžu a co na tom, že to bylo natočené o pár let dříve, než jsem se narodil. Dokážu se u toho pobavit i dnes… ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Řada naprosto skvělých scének, které jsou bez jakékoliv nadsázky legendární a právem patří do onoho zlatého fondu televizní zábavy. Jenže by tam ideálně měly být právě jen ty scénky a ne některá další čísla, zejména ta taneční, která mě prostě bavit nezačnou asi vůbec nikdy. Srovnání s dnešními silvestrovskými programy bolí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Když se hledal průvodce tímto silvestrovským večerem, Horníček vypadl ze hry jako příliš intelektuální, Kopecký pro nespolehlivost, Sovák odmítl s tím, že nebude dělat šaška a shora vnucovaného Buchvaldka odmítl režisér s tím, že v tom případě okamžitě skončí. Menšíka pak museli dlouho přemlouvat, než to přijal. (raininface)

Reklama

Reklama