Reklama

Reklama

Tak se ptám

(seriál)
Drama / Psychologický
Československo, (1980–1983), 15 h 28 min (Minutáž: 70–102 min)

Režie:

Jiří Adamec

Hrají:

Tomáš Juřička, Petr Oliva, Miroslav Zounar, Vladimír Menšík, Radovan Lukavský, Vladimír Dlouhý, Jiřina Švorcová, Jana Hlaváčová, Dana Bartůňková, Jan Čenský, Dagmar Havlová, Ivana Andrlová (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Tak se ptám je volný cyklus samostatných příběhů ze života mladých lidí. Ve své době upoutal pozornost svou nestrojeností a věrohodností. Triumvirát úspěšných autorů, manželů Zelenkových a režiséra Adamce, v letech 1980-83 vytvořil 11 příběhů věnovaných se tématům jako je: protekce, nezralost vztahů, alkoholismus, žárlivost, tedy životním vzletům a pádům. Na obrazovce jsme tak ponejprv mohli vidět začínající mladé herce, kteří se časem stali velmi žádanými a obsazovanými, např. Karla Rodena nebo Vilmu Cibulkovou. (sator)

(více)

Recenze uživatele milos.bradik k tomuto seriálu (3)

Výhoda (1980) (E01) 

Zajímavý námět, Menšík i Lukavský výborní, ale naprosto to shodila Švorcová, která všechny role odříkává jako z tribuny komunistického sjezdu a Vladimír Dlouhý je v té roli taky naprosto strašný, hraje to stejně jako v seriálu Dobrá voda, je to sice i charakterově podobná postava, ale zahraná stejně špatně. ()

Kvůli mně přestane (1982) (E08) 

Námět dobrý, ale moc se tam mluví a Karel Roden i Vilma Cibulková jsou herecky velmi slabí a ještě více to vyniká v porovnání s Galatíkovou, Haničincem, Hadrbolcovou nebo Teplým. Je to typická televizní inscenace s šustícími kulisami. Takže za mne slabých 40 %. ()

Od sedmi do čtyř (1982) (E09) 

Švehlíka nemám rád a tak jsem původně chtěl dát jen tři hvězdičky, ale dokázal jsem se oprostit od osobní averze a nakonec jsem jednu přidal, protože všichni tři tady hrají fakt dobře a i ten námět je zajímavý, ale připadá mi to takové nedokončené i když možná je to lepší takto. Neseděla mi tam pouze ta žloutenka, nejsem odborník na choroby, ale aby se takto rychle přenesla nákaza z jedné osoby na druhou, když dívka měla žloutenku asi již před jeho příchodem, ale aby on měl zvýšenou teplotu prakticky zároveň s ní a přitom se setkali až při té večeři, prostě podivné a Janžurka asi měla nějakou imunitu. ()

Reklama

Reklama