Reklama

Reklama

Tak se ptám

(seriál)
Drama / Psychologický
Československo, (1980–1983), 15 h 28 min (Minutáž: 70–102 min)

Režie:

Jiří Adamec

Hrají:

Tomáš Juřička, Petr Oliva, Miroslav Zounar, Vladimír Menšík, Radovan Lukavský, Vladimír Dlouhý, Jiřina Švorcová, Jana Hlaváčová, Dana Bartůňková, Jan Čenský, Dagmar Havlová, Ivana Andrlová (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Tak se ptám je volný cyklus samostatných příběhů ze života mladých lidí. Ve své době upoutal pozornost svou nestrojeností a věrohodností. Triumvirát úspěšných autorů, manželů Zelenkových a režiséra Adamce, v letech 1980-83 vytvořil 11 příběhů věnovaných se tématům jako je: protekce, nezralost vztahů, alkoholismus, žárlivost, tedy životním vzletům a pádům. Na obrazovce jsme tak ponejprv mohli vidět začínající mladé herce, kteří se časem stali velmi žádanými a obsazovanými, např. Karla Rodena nebo Vilmu Cibulkovou. (sator)

(více)

Recenze uživatele argenson k tomuto seriálu (4)

Výhoda (1980) (E01) 

Téměř k nesnesení kladní Lukavský a Švorcová. Plus vyšperkované věty, které by normální člověk v afektované rodinné diskuzi v životě nedal dohromady. Ale docela mě to bavilo. ()

Příliš mladí na lásku (1980) (E02) 

Chápu, že ve své době to mohlo přispět k navýšení popularity začínajících mladých herců, ale Čenský pobíhající značnou část děje polonahý ve froté ručníku mě celkem iritoval:-) Příběh samotný nebyl špatný, ale řešení dilematu studium nebo vztah se mi zdálo příliš patetické, jako by šlo o otázku života a smrti. Navíc Čenský deklamuje celkem otřepané fráze a chvílemi jsem se nudil. Body navíc ale dávám za famózně přidrzlou Andrlovou v seznamovacím rozhovoru s potencionální tchýní (Jana Hlaváčová). Stejně bravurně jiskřící byl dialog dvou matek (Hlaváčová-Bohdanová). ()

Kvůli mně přestane (1982) (E08) 

A to si všimněte, že Věra Galatíková má v kuchyni takovej barovej pult, jaký přišly do módy až v devadesátých letech. Samozřejmě nejenom v tom spočívá nadčasový význam téhle zdařilé televizní hry. První vstup před kameru se Vilmě Cibulkové a Karlu Rodenovi velmi povedl. ()

Od sedmi do čtyř (1982) (E09) 

Jsem si říkal, když lezl do dveří, jestli bude mít karafiáty. Měl je :-) Plus několik dalších úsměvností a drobných nelogičností včetně základní výchozí situace, kdy dva lidi celej děj pobíhají v županech po bytě, trošku srážejí moje hodnocení. Ale jako příběh je to dobře napsané a v dialozích zazní pár perliček. Janžurová se Švehlíkem nepřekvapili, zatímco Miriam Chytilová bravurně zvládla podobu pubescentního vzdoru. ()

Reklama

Reklama