Reklama

Reklama

Tak se ptám

(seriál)
Drama / Psychologický
Československo, (1980–1983), 15 h 28 min (Minutáž: 70–102 min)

Režie:

Jiří Adamec

Hrají:

Tomáš Juřička, Petr Oliva, Miroslav Zounar, Vladimír Menšík, Radovan Lukavský, Vladimír Dlouhý, Jiřina Švorcová, Jana Hlaváčová, Dana Bartůňková, Jan Čenský, Dagmar Havlová, Ivana Andrlová (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Tak se ptám je volný cyklus samostatných příběhů ze života mladých lidí. Ve své době upoutal pozornost svou nestrojeností a věrohodností. Triumvirát úspěšných autorů, manželů Zelenkových a režiséra Adamce, v letech 1980-83 vytvořil 11 příběhů věnovaných se tématům jako je: protekce, nezralost vztahů, alkoholismus, žárlivost, tedy životním vzletům a pádům. Na obrazovce jsme tak ponejprv mohli vidět začínající mladé herce, kteří se časem stali velmi žádanými a obsazovanými, např. Karla Rodena nebo Vilmu Cibulkovou. (sator)

(více)

Recenze uživatele Pitryx k tomuto seriálu (3)

Příliš mladí na lásku (1980) (E02) 

Tvléééé, to bylo k uzoufání! Jak rodiče blednou strachem, aby jejich děťátko nemuselo fyzicky pracovat. Nedejbože, aby nemělo x vysokých škol. Nebo aby někdo neměl maturitu! To není člověk! Bez maturity! A zdálo se mi to nebo to mělo úplně totálně ujetý zvuk? Prostě špatně dodělaný? Jako z hrnce, v parku neslyšet ptáčka… No, ale to je čistě můj subjektivní názor. Ale i jinak to stálo za starou bačkoru, a nelíbilo se mi to kdysi, a nelíbí se mi to ani nyní. Ovšem přesto neodolám a dám nějaké plusové hodnocení, za pár úsměvných scén. Za nic jiného se to nedá. ()

Kvůli mně přestane (1982) (E08) 

Zase chtěl někdo napodobit filmy o opilcích a při tom se neobtěžoval si tom alespoň něco málo přečíst. Roden, asi to bylo mládím, nebo co, tak to prostě flinkal, opilce vůbec nezvládl. Tahle chyba, jeho, nebo režiséra už jde mimo mne. Jedině pan Teplý zvládl úlohu opilce skoro dokonale. On ten scénář taky nestál za moc. Přesto se na snímek dívat dá, ale asi ne víckrát. ()

Od sedmi do čtyř (1982) (E09) odpad!

Nevím kolik času ti dva strávili hádáním mezi sebou a podruhé na to koukat nebudu. Mimochodem, já se chovat ke své matce jako ten malý rozmazlený fracek, tak mi máma urve hlavu a hodí ji do kanálu. Dobrý výkon herců, ale dějově je to odporně statické, a tím vlastně i nudné. Ale hercům tu dvacku jsem chtěl skutečně dát. Ale za ten konec ani ň. ()

Reklama

Reklama