Reklama

Reklama

Tak se ptám

(seriál)
Drama / Psychologický
Československo, (1980–1983), 15 h 28 min (Minutáž: 70–102 min)

Režie:

Jiří Adamec

Hrají:

Tomáš Juřička, Petr Oliva, Miroslav Zounar, Vladimír Menšík, Radovan Lukavský, Vladimír Dlouhý, Jiřina Švorcová, Jana Hlaváčová, Dana Bartůňková, Jan Čenský, Dagmar Havlová, Ivana Andrlová (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Tak se ptám je volný cyklus samostatných příběhů ze života mladých lidí. Ve své době upoutal pozornost svou nestrojeností a věrohodností. Triumvirát úspěšných autorů, manželů Zelenkových a režiséra Adamce, v letech 1980-83 vytvořil 11 příběhů věnovaných se tématům jako je: protekce, nezralost vztahů, alkoholismus, žárlivost, tedy životním vzletům a pádům. Na obrazovce jsme tak ponejprv mohli vidět začínající mladé herce, kteří se časem stali velmi žádanými a obsazovanými, např. Karla Rodena nebo Vilmu Cibulkovou. (sator)

(více)

Recenze uživatele LadyPupu k tomuto seriálu (3)

Příliš mladí na lásku (1980) (E02) 

Klasická 80. inscenace s místy elegantně se vlnícím obrazem o dvou mladejch (a vzhledem k věku a době přiměřeně blbejch) lidech. Hlaváčová výborná... "Vy NEMÁTE maturitu?" Super tchyně. Tchán Zounar (vynálezce) taky dobrej mimoň. No a tyhle fantastický rodiče mají skvělýho synka, kterýho bych třískala od rána do večera, bejt to moje dítě. No a Andrlová s jejím legendárním špičákem... Ta je sice na začátku voprsklá jak vopice, ale je jí to ve finále houby platný. ()

Ale je ženatý (1982) (E05) 

"Já nechápu, čím tě ten chlap tak zjančil!!" Nadčasové téma, které může potkat každého. I když si možná někdo myslí, že ne. Tady se s tím tvůrci vypořádali poměrně se ctí. Žilková se tu chová jako úplná naivní blbka a Soukup (po roce a půl manželství zjistil, že je vlastně nešťastně ženatej) je klasickej chudinka manžílek, který si mastí ego mladší milenkou. Výborní jsou Hlaváčová s Munzarem v roli rodičů, kteří si s dcerunkou neví rady... "Prosim tě, to neni, jak když jí bylo 5 a chovala na balkóně morče!"... Celkově je to lepší průměr televizní tvorby 80. let. Až na tu hudbu teda, Štaidl by se mohl živit jak uspávač hadů. ()

Kvůli mně přestane (1982) (E08) 

Cibulková s naivitou svých 18-ti let přehlíží, že její milý je vlastně notorik. No, přehlíží, to vlastně ne, to by musela být slepá jak patrona, zvlášť když se tam Roden motá a opilecky mele perly ve smyslu: Já nechápu, že ty nechápeš, že já nepiju, jen trénuju... Alkohol je prostě metla lidstva, pít se musí umět a je fakt, že vznikly lepší filmy na toto téma. Tady mě zaujalo obsazení, když pominu Rodena s Cibulkovou, kteří patří mezi mé oblíbence, tak se mi tu líbila i Galatíková s Haničincem. Teplýho tady vyzdvihlo už x hodnotitelů, takže já pochválím Augustu a samozřejmě Přeučila s přehazovačkou a Vítka v mini roli (toho spíš kvůli té mařeně, co má na hlavě). ()

Reklama

Reklama