Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (819)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Největší překvápko za rok 2010..Horor typu Rape&Revenge přímo žeru a tenhle Je snad Nejlepší ze všech!.Ženy opět ukázali, že jsou divoké nejen v posteli..Celý její revenge probíhal krásně bez chybičky se super Efekty a celou dobu jsem ji držel pěsti! Doporučuji Všem milovníkům brutálních exploitationů ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Možno to prekročilo tieň svojho predchodcu, ale aj cez áčkový vizuál oboma nohami stále pevne stojí v bažinách béčkovej produkcie (aj cez nadšené reakcie večne sklamaných hororníkov). Linearita nie je prúser, žial zlyháva motivácia, postavy sú tragicky jednorozmerné a karty vyložené po troch minútach. So slzou v oku spomínam na Eden Lake, kde som postavy behom chviľky miloval a nenávidel. Tu prázdnota. No a Sarah Butler nech je akokoľvek pekná a odvážna, tak pri tých jej drsných replikách by som jej neveril ani dieru medzi nohami. 55% ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak jestli by se mělo jednat o horor postrádající veškerou logiku a jestliže to má sloužit jako nástroj k vyvolání naprosto jednoznačných emocí, tak to potom ano, ale dovol mi, abych to hodnotil z hlediska všeobecně filmového. I bezduchá násilnost přece může mít děj, bez půl miliónu otázek, který každého vnímavého a alespoň trošku pokročilého diváka musí napadnout. Možná bych chápal účel stupidních amerických komedií, jako relax, ale podobný typ filmu, v podobě "hororu", opravdu nepobírám. Jediná pasáž filmu, kde se tvůrci evidentně zamysleli, je trýznění předchozích trýznitelů. Opravdu na závěr, sebe sama degradující, logiku děje postrádající, nadpřirozená výměna rolí mučitele a oběti. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Poprava svépomocí aneb oko za oko a zub za zuby (!!!) I Spit on Your Grave je jednou z těch moderních předělávek, ze který je už od první minuty cítit, že vás bude chtít ojebat. Chci říct, stačí pár záběrů, úvod děje a vy už tušíte, že s vámi zajdou až do krajností, že to bude sakra bolet a že se u toho budou tvářit jakoby nic. Jenomže stejně jako u The Last House on the Left na to nemají koule. Nebo možná jen o trošku větší. Průšvih většiny moderních exploitation je, že se příliš nechávají unést obraznou brutalitou a zapomínají, jak tenká je hranice autenticity, na které balancují. Jo, alespoň v první půlce se Steven R. Monroe docela držel, šovinistický burani, jeden tuplovaný kokot a kočka v upnutým svršku, která skutečně jela do chaty jen pracovat. Pěkná kamera, obraz, slušná hudba. Jenže samotný očekávaný finále, vlastně jsem jen skřípal zubama a sledoval, kdy tomu ratingu dojde dech. Nakonec z toho byla taková zálesácká homemade skládačka zakončená veršem: "Kdo má moc a chtěl by více, toho čeká brokovnice!" Technicky to nebylo špatný, ale co do uvěřitelnosti šlo I Spit on Your Grave posunout dál, mnohem dál. [final rate: 65%] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál neznám, ale upřímně jsem nadšen že vznikají tyto remaky kdysi zapomenutých a ve své době obyčejných hororů (Poslední dům nalevo, Craziers, Úsvit mrtvých). Nejedná se o rozhodně špatné kousky. Chce to hlavně totálně se oprostit od teenage a notně přibrousit násilí. A výsledek se dostavuje. Neříkám že by mě I Spit on Your Grave ve své první polovině kdovíjak bavil, ale druhá polovička je už naprosto jiný šálek čaje. Pomsta je sladká a hrdince jsem upřímně a nepokrytě fandil. Bylo mi naprosto jedno co zbyde z "našich" hošánků. Podobně zaměřený Last House on the Left se mi ale líbil trošku více. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Herci nebyli až na dva případy, které nekrylo pojištění, zastupovány kaskadéry. První je skok Jennifer z mostu do řeky a druhý je pád Matthewa ze schodů. (Othello)
  • Film s rozpočtem 2 miliony $, v přepočtu 35,3 milionů Kč, vydělal za první víkend pouhých 32,4 tisíc $ = 572,6 tisíc Kč. (boxofficemojo.com) (Karlos80)
  • Název filmu tvůrci převzali od Borise Viana a jeho románu „I Spit on Your Graves“. (kondor77)

Reklama

Reklama