Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Což o to, atmosféra je dobrá, hnus, špína a úpadek. Žádná naděje, protloukání se životem. Jenže příběh moc nedrží pohromadě. Rozplizne se do více rovin, některé se ani neuzavřou, příliš překvapení se také nekonná... Jako by snímek režisérka šila horkou jehlou a sama dost dobře nevěděla, co chce filmem říci. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Slušný casting ale priemerné až podpriemerné spracovanie. Tam kde by David Fincher dokázal aj z mála vyčariť nejednu atmosferickú scénu, Ami Canaan Mann len monontónne a nezaujímavo aranžuje scény až do matného vyvrcholenia a ani z hercov nedokáže vytĺcť viac než len rutinu. Výnimkou je snáď len Chloë Moretz, tá aj na malom priestore potvrdzuje talent, ale dojmy z tejto ľahko zabudnuteľnej kriminálky nijak nevylepšuje. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, mě to docela zklamalo. Film je totiž natočen velmi specifickým, místy až uměleckým způsobem, což bych normálně asi ocenil, ale tady mi to spíše lezlo na nervy. Na to, jaké má film výborné herecké obsazení, působí postavy docela prázdně a bezcharakterně, kdy veškerou pozornost na sebe strhává ústřední dvojice detektivů a ostatní postavy jen tak přicmrdávaj okolo nemajíce příběhu vlastně co dát. To mě mrzelo třeba v případě sličné Jessiky Chastain a ještě více Stephena Grahama, jehož role určitě MĚLA dostat více prostoru. Děj filmu je podivně rozkouskovaný do jednotlivých obrazů, které se při vší snaze nedaří scelit v jeden logický celek, takže to působí dost těžkopádně. Tenhle film není vyloženě špatný, ale nekoukalo se mi na něj zkrátka dobře, a tak alespoň v mém případě padne dozajista brzy v zapomnění. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Detektivek za poslední roky je pomálu. Dobrých detektivek ještě míň. Po počátečních nevalných ohlasech jsem si říkal, že to přece jen zkusím. S pocitem, že to přece taková hrůza být nemůže. Slušné herecké obsazení, zápletka dle skutečných událostí a dcera Michael Manna... no to by mohl být více jak standardní thriller... a teď, po 105 minutách od začátku nevěřícně kroutím hlavou a ptám se. 1) Kdy budou detektivové pořádní borci, co na něco přijdou a ne jen figurky, kterým se musím smát. 2) Pokud nemá příběh nést pouze detektivní práci a máme mít co do činění s dramatem jedné mladé dívenky a prostředím, ve kterém vyrůstá, je potřeba vystavět kýžený žánrový oblouk a ne ukázat pár divných lulínků v matčině příbytku. Hodně chatrné 2*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jméno otce producenta zajistilo zajímavé obsazení, Dryburghova kamera nalézá zajímavé úhly, ale ten impresionismus a upřednostňování sociálního dramatu před poctivou investigativní prací nemusí být každému po chuti, obzvláště pokud režisérská ruka neoplývá jistotou. Pokud bylo toto inspirací pro True Detective, tak především tím, čeho se vyvarovat. Plochých charakterů, prázdných dialogů a rozmělňování atmosféry. Navíc mám pocit, že dvojici detektivů Morgan a Worthington by vzhledem k jejím schopnostem více vyhovovala pozice nočních hlídačů v supermarketu.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)
  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)
  • Hoci sa dej filmu odohráva v Texase, jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Související novinky

Reklama

Reklama