Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Svalnatý babyface Worthington vyzerá pri mužnom, zarastenom Morganovi ako neschopné ucho. Je jasné, že časom v teréne sa stane z neho drsný chlap a pri dopadnutí vraha bude mať hlavné slovo on. Takže spoločne aj oddelene chodia po mestečku a okolí, vypytujú sa a nakoniec zistia, kde je pes zakopaný. Veci sa ukážu viac osobné, ako sa na prvý pohľad zdá. Maximálne tuctové až podpriemerné, ale so solídnou atmosférou, ktorá je vlastne jediným objektívnym kladom filmu. Chastainka tu vyzerá lepšie, ako si ju pamätám z iných filmov. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Mannova dcera zdědila po tatínkovi důraz na vizuál a atmosféru, námět měla zajímavý, scénář byl asi trochu nedomrlý (nebo naopak se toho v něm pere příliš) a vyprávět se ještě trochu bude muset učit. Ve filmu se opravdu intenzivně dbá na prostředí, špínu, depresi, zoufalost a beznaděj až občas nevíte proč, kdo kam šel a jak na to přišel (pasák a ten blonďák). Worhington i Morgan tou špínou procházejí a se střídavými úspěchy se perou se scénářem i režisérkou. Slečna občas zapomene na rytmus a spád, ale řemeslo ji vždy podrží (honička, přestřelky) a atmosféra občas naznačí, kam až se mohl film dostat. Závěrem, není to thriller, u kterého bychom nedýchali, ale těch 100 minut uteče celkem příjemně (na celovečerní prvotinu obzvlášť). V Texas City by nechtěl žít nikdo a umřít už vůbec ne, natož v těch prokletých polích v okolí... 60% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PODÍVEJ SE, NEVÍM, JESTLI TA HOLKA JE ŽIVÁ NEBO MRTVÁ. ALE JESTLI JE TO V POLÍCH, JE TO JAKO BY BYLO PO NÍ. A NIC TO NEOVLIVNÍ. RODINA, PENÍZE ... NOVINÁŘI, DETEKTIVOVÉ ... NEBO JAK MOC SE BUDEŠ MODLIT. JE TO JAKO KONEC POTRAVNÍHO ŘETĚZCE“...... /// Chlapci od ,,polí“ nasaděj svoje tempo a jedou..... ať už se hrabou v mrtvole, nebo vyslýchaj pasáka a já věřím, že se to postupně vyšplhá alespoň na úroveň nějakýho krimi seriálu. 14ti letý prostitutky? Aby bylo jasno – na raketovýho inženýra zde nenarazíte, ale zase tady každej šlape (kromě poldů – ty jezděj (autem).) No a ten kdo nešlape (nebo nejezdí) je úchyl. Po půlhoďce je tu přepadení - (slušný drama...) a já čekám vodraz od vypravěčskýho dna. Největší případ kariéry ,,drsňáckýho“ (dovolte, abych se pousmál...) texaskýho detektiva – to je prostě čumění do mapy a brodění se bahnem. Rozjezd je pomalej a postupně se ten seriálovej díl ještě víc rozvětvuje a je to ... prostě ty chlapci nasaděj svoje tempo a jedou.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že tvrďák (v Americe) prostě tu poušť zmáčkne! 2.) Miluju americký krimi seriály. 3.) Thx za titule ,,StaThor“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak má zase jednou Verbal do značné míry pravdu, ale mě tenhle film nenasral a docela mě - na rozdíl od většiny ostatních zdejších uživatelů - i bavil. Poněkud přepálená sociální linka mi nevadila a nějakou tu atmosféru jsem tu nakonec také našel - ovšem na můj vkus dost málo temnou a popravdě řečeno, z prostředí vizuálně nadmíru působivých "vražedných polí" se při troše snahy dalo vytěžit daleko víc hrůzy, nebo alespoň nějaké to mrazení v zádech... Jenom dodám, že ryšavá a samostatné činnosti evidentně neschopná policajtka bijící podezřelé je postava zralá na pěst a také se mi zdá, že po "Do morku kostí" chudák Sheryl Lee nějak zabředá do škatulky sockoidních štěků, což je docela škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojné krimi, které sice neupoutá nápadem či originálním zpracováním, ale nenudí a dokáže udržet pozornost, čímž 80% svých žánrových vrstevníků z poslední doby převyšuje. Sympatické je i obsazení J.D. Morganem, Jessicou Chastain a Samem Worthingtonem, který, světe div se, docela i zahrál. Potěší i Tommy Bouchačka alias Stephen Graham. Překvapuje mě nízké hodnocení. 70% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)
  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)

Související novinky

Reklama

Reklama