Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 2

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (599)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film nebyl vůbec dokonalý a v první polovině jsem se ani nijak zvlášť nebavil a tak jsem pouze váhal mezi 1-3 hvězdami. Poslední půlhodina však film docela zachránila a to už jsem zvažoval, jestli hodnocení nevylepším, což jsem přiliš neudělal. Statham byl ve své roli spíše průměrný a mimo rvačku ke konci mě tu vůbec nezaujal. Nicméně mě tu docela bavil Robert De Niro. 50% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Oproti trailerům docela slušná porce zábavy, která si překvapivě podráží nohy tím, že není až tak nablblá, jak se původně tvářila. Ale to roubování zamotaného děje, s politickými intrikami v pozadí, na skrz naskrz béčkové pojetí, sráží dojmy docela razantně, byť v každé poloze samostatně film docela slušně šlape. Stathamovy fyzické schopnosti zase projednou došly pořádného uplatnění a DeNiro je po zatraceně dlouhé době v roli, která mu konečně sedla. V závěrečném účtování tak zůstává slušná blbina, která úplně neurazí, ale kapku rozpačité dojmy z těch dvou hodin zanechá. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ha, a pak že posmrtný život neexistuje. John Frankenheimer sice zemřel před deseti lety, nicméně v roce 2011 jsme se dočkali Elitních zabijáků, filmu, který je frankenheimerovský v každém směru. Nevím, jestli si Gary McKendry na pomoc vyvolal jeho ducha, nebo jestli se nám do něj Frankenheimer převtělil (to ukážou až další snímky), ale je to celkem jedno. Hlavní je, že akce je, a že je realistická, drsná, nedigitální, nezpomalená a všelijak nenačančaná. Například tak pěknou rvačku, jakou je Stathamova a Owenova nemocniční scéna, jsem dlouho neviděl, a když si k tomu přičtu, že jí předcházela i následovala řada dalších pochoutek (pronásledování v Ománu, londýnská automobilová honička, všechny scény s odstraňováním příslušníků SAS, Statham připoutaný k židli, perfektní finále), jaké tady (snad s výjimkou Craigových bondovek) velice dlouho nebyly, nemůžu být nespokojený. Ústřední herecké trio potěšilo a radost jsem měl hlavně z toho, že Robert De Niro nedostal jenom nějaký laciný štěk, ale docela velkou roli. Škoda byla jen scénáře, který si mohl odpustit linku se Stathamovou přítelkyní a nemusel se snažit být tolik vážný a rafinovaný ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slušná dobovka, ale špatná stathamovka. Tvůrci si zde očividně nedokázali ujasnit, jestli točí historickou kapitolu, béčkový akčňák, nebo britskou stalou školu. A kompromis nefunguje. Nic tu není dotaženo do konce, přičemž scénář i režie jsou na hraně snesitelného průměru. Nevíme, proč jsou zvolení zabijáci esy v oboru, není tu žádná památná akce. Netušíme, proč je to celé vlastně tak komplikované (bylo vážně nutné Huntera uvěznit, namísto toho, aby agentura čistě dodala náhradu?). Zkrátka nedotažený patvar, který mě příjemně překvapil jen ve dvou bodech: De Niro na to pořád má a Dominic Purcell je výrazně snesitelnější, když nahodí absurdní kotlety a přízvuk. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Silná herecká zostava, aj to prepojenie s Ománom je atraktívne, mám rád tieto výlety do cudziny, ale celkovo ide len o ďalší akčný príbeh so Stathamom . Pritiahol ma hlavne DeNiro, ale prekvapilo ma ako málo priestoru dostal. Keď sa pozriem na Stathamove akčňáky, tak ide určite o jeden z tých jeho lepších. Váhal som aj nad štvrtou hviezdou, ale nakoniec asi spravodlivý priemer. 60%. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • Danny (Jason Statham) v závěru filmu řídí vozidlo Jensen Interceptor, podle kterého byla pojmenována postava Jensena Amese ve filmu Death Race (2008), kterou si zahrál také Jason Statham. (JohnSmith)
  • V několika scénách lze vidět 'kloubové' nízkopodlažní autobusy značky Mercedes Citaro, které se začaly vyrábět až v roce 1997 a do Londýna byly zavedeny v roce 2002. V roce 1980 v Londýně autobusy v tomto provedení zavedeny ještě nebyly. (Conspi)
  • Zatímco si Hunter (Robert De Niro) ve francouzské kavárně přisedá k Anne (Yvonne Strahovski), můžete si povšimnout jídelního lístku, na němž jsou ceny uvedeny v eurech. V roce 1980 by to možné nebylo. (Conspi)

Reklama

Reklama