Reklama

Reklama

Počítačově animovaný 3D snímek Velká vánoční jízda studia Aardman konečně nabízí odpověď na otázku, která nedá spát žádnému dítěti: Jak jen to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit všechny dárky? Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a té nejmodernější techniky. Jádrem celého filmu je ale příběh, jehož složky jsou jako vystřižené z klasického vánočního příběhu – úsměvně nefunkční rodina a nečekaný hrdina: Santův nejmladší syn Arthur. Když Santův fascinující podnik omylem vynechá jedno dítě ze stovek milionů, o které se stará, vydává se nejméně schopný člen rodiny Clausů na bizarní a vzrušující závod s časem, během kterého má za úkol doručit poslední vánoční dárek na světě dřív, než se rozední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (275)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedno sa Arthurovi nedá uprieť. Ide o jeden z mála rodinných filmov, ktorého vtipy, dialógy či dej nevyčleňujú z diania ani deti, ani ich dospelý sprievod. V tomto ohľade je našťastie „americkosť“ limitovaná na minimum. Napriek tomu je smutné, keď si pred vrcholom filmu uvedomíte, že nič lepšie, nič netradičné a ani nič priekopnícke už nepríde. Niet sa ani čomu čudovať, tradičný Aardmanovský tím sa na filme zúčastnil nanajvýš na poste výkonného producenta. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

S ohledem na to, jak tragicky většinou animované filmy s vánoční tematikou dopadají (Barbie Vánoce a spol.), jsem s Velkou vánoční jízdou spokojená. Ano, všichni Santovi jsou dost divní a vlastně kromě babči nesympatičtí, ale celé to dobrodružství o nedodaném dárku je akční, veselé a vánoční. A já jsem při tomhle filmu vánočně cítila. Jo a ta skřítka-balička byla výborná: "tři lepítka a zabalím cokoli" se povedlo. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

to co Aardmanům chybělo v technicky dokonalé grafice jako má Pixar,to vždy dokázali dohnat ihromnou spoustou dobrých nápadů a skvělých vtipů,ze kterých hravost jen čišela.Arthur Christmas je žel bohu někde na půli cesty.Animace je plně dostačující,ale příběh je natolik prostý,že díry které by logicky vznikaly dohání přílišnou zběsilostí a za mě by platilo že méně je někdy více.Navíc nechybí potřebná vánoční moralitka a co je pro mě možná největším zklamáním - ubylo tradičního Aardmanovské humoru a momentů kdy jsem se opravdu zasmál bylo tentokrát jen pár.Škoda...60% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Som rád, že tento animák sa ešte ako-tak drží tradícií a nesnaží sa zdegenerovať detského diváka ešte viac, ako ho degeneruje prístup médií k vianočnej nálade v posledných rokoch. Preto dieťa dnes nevidí Vianoce ako sviatky pokoja, plné tradícií a príjemnej atmosféry, ale len ako čas rozprávok a darčekov. Samozrejme na prehĺbenie tradičnej atmosféry Vianoc sú tu iné filmy, rozprávky, či animáky, ale ani tento nič nepokazí. Naopak, o zábavu nie je núdza, všetko je zaujímavo skombinované, akcia strieda hlášky, bláznivé nápady trefne dopĺňajú tradičné rozprávkové šablóny a všetko je to kupodivu dobre zavŕšené českým dabingom. 85%. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Zprvu nedůvěra, protože rozkošných vánočních příběhů s humorným podtextem a „nečekanou“ pointou má všednodenní cynik plné brejle, a na další není zvědavý ani zbla. V tomhle kousku se obvyklou dávkou svátečního patosu a hlášek typu „dámy a pánové, zachránili jsme vánoce“ (což je scéna, která mimochodem přes jistou chvatnost není špatná) prokousávají na vzduch hlavně dědek Claus, skřetice Bryony s piercingem v obočí a vánoční bačkory. Nejspíš v tom hraje roli, že se celé taškařice ujali hobiti z ostrovů, takže všechen ten břitký humor nepůsobí tak hystericky a obličeje animovaných postaviček nejsou jako přes kopírák z Úžasňákových. Čtyřka v rámci vánočních spektáklů. 3¾. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Peter Bayhem, ktorý napísal scenár k filmu, pracoval v tom istom roku aj na ďalšej snímke, ktorej názov obsahuje mužské meno Arthur, konkrétne komédii Arthur (2011). (toi-toi)
  • Herec, mluvící dědečka (Bill Nighy), je stejně starý (ročník 1949) jako herec mluvící jeho syna (Jim Broadbent) a pouze o deset let starší než herec, mluvící jeho vnuka Stevea (Hugh Laurie). (DellEthing)
  • Deti, ktorým sú doručené darčeky ako prvým, majú v izbe plagát k filmu Lovecká sezóna (2006). (toi-toi)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama