Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (520)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě zcela srovnatelné s jedničkou (kterou to trochu vykrádá), na můj vkus je zde ale už nějak moc postav, humor mi tak z 80 % přišel zcela nevtipný (a třeba závěrečná scéna s Billem Murrayem je podle mě prostě jen trapná), a celkově si prostě nemyslím, že by jednička byla tak strašně úžasná, že by bylo nutné natočit po 10 letech pokračování, protože třeba za stárnoucího Woodyho Harrelsona mi trochu bylo zástupně trapně, Emma Stone mi zde definitivně potvrdila, že už je stará a nehezká (k čemuž byly náběhy už někdy v La La Landu), a to co se stalo s Abigail Breslin po 10 letech radši nebudu komentovat, vypadá tady jak nějaká obtloustlá pětatřicítka. Jen ten Jesse Eisenberg vypadá stále naprosto stejně, což je svým způsobem fascinující a současně strašidelné, navíc mi z té čtveřice vadí nejvíc právě on. Některým fórům se tam člověk celkem zasměje - například postava blbky, kterou tam ztvárnila Zoey Deutch, mě docela bavila, ale jinak mě ty neustálé narážky na jedničku a otravné opakování pravidel přežití spíše jen iritovaly a utvrzovaly v názoru, že toto je film natočený hlavně pro fanoušky jedničky, jejíž popularitu jsem vlastně nikdy moc nepochopil. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy Balagueró otřásl královským filmovým žánrem v základech a prostřednictvím dnes již kanonického REC donutil mnoho filmových teoretiků k redefinici vztahu mezi objektem a subjektem. Vzpomeňme na tu sugestivní tísnivou atmosféru plnou děsu a bravurně zvládnutou gradaci napětí vrcholící půdní scénou, ze které mi stále běhá mráz po zádech. Jak v této konfrontaci obstojí Zombieland: Double Tap? Balaguerův snímek byl z hlediska hororového žánru natolik důležitým, že kromě rozmachu metody found footage zapříčinil i boom zombie hororů, což se bohužel zásadně podepsalo na kvalitě daného subžánru a vyústilo v jeho současnou agonii. Producenti zavětřili možný komerční úspěch a studia začala chrlit jeden zoufale neoriginální zombie produkt za druhým, přičemž se v lepším případě jednalo o bezduchou brokovnicovou akci, v tom horším o bezduchou brokovnicovou akci s přídavkem infantilního humoru. Pokud máte alespoň elementární povědomí o historii žánru a chápete tedy širší kontext, tak zkrátka nemůžete snímku Zombieland: Double Tap udělit nic jiného než odpad. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

K mému vlastnímu překvapení mě pokračování po šesti letech bavilo ještě o něco více než první díl. Děj se mi zdál být přece jen ucelenější, líbila se mi i klidnější pasáž v Bílém domě a tvůrci mě potěšili i obsazením Zoey Deutch a Rosario Dawson. Kupodivu mi nevadilo ani neskrývané vykrádání filmu z roku 2013, některé scény byly téměř dokonalou kopií původního nápadu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Talentovaný Ruben Fleischer servíruje Komedii roku, Jízdu roku a Zombie film roku! Musím se přiznat, že jsem po trailerech filmu příliš nevěřil, ale už od úvodních minut bylo zaděláno na srdeční záležitost a taky, že jo! Od prvního Zombielandu uběhlo 10 let a změnil se svět i postavy. Především Zombie, kteří se vyvinuli a nyní se dělí na různé druhy, což mi přišlo strašně fresh a nekoukané. Z herců samozřejmě nejvíce válí Woody Harrelson, který si krade většinu scén pro sebe, ale parádní je i nerdovský Jesse Eisenberg a Emma Stone. Jediná nevýrazná je Abigal Breslin, která jednak vypadá otřesně a je spíš do počtu, proto potěší dvě nové postavy. Sexy Rosaria Dawson a rozkošná Zoey Deutch, která hraje naivní hloupou barbínu dokonale a při každé scéně s ní se směje celé kino nahlas. ( Do you know why she survived Zombie Apocalypse? Because Zombies eat brains and she has none!) Krom perfektního humoru ( kadence hlášek připadá asi na každé 3 minuty), potěší i akce, která je hezky natočená, brutální, originální a zábavná včetně vygradovaného finále. Mezi highlighty určitě patří každoroční oceňování za Zombie kill roku. Jeden z těch filmů, kde si po skončení řeknete "Chci, to vidět znova!". Velké letošní překvapení, které bude bojovat o přední příčky. PS: Po titulková Cameo scéna je perfektní. 90% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Film zaujal už po objevení Columbia Pictures. Důležité, že si nic extra nehraje a chce pobavit. Nutno říct, že mu to daří. Deset let je hodně, ale i tak jsou Columbus, Tallahassee, Wichita a Little Rock v dobré kondici. Navíc k nim přibudou nové postavy Albuquerque, Flagstaff, Nevada (Reno), ale hlavně Madison (člověk si říká, jak mohla přežít tak dlouho se svoji "chytrostí a musí začít věřit teorii od Tallahassee). Pak je tu pacifista Berkley a komunita Babylon (možno číst Bejbylun). Pěkná ČSFD projekce u které jsem se dost zasmál. A film má po titulkové scénky. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Název filmu Double Tap odkazuje na druhé pravidlo v prvním filmu Zombieland (2009). Jedná se o ránu jistoty, přestože si myslíte, že je zombie mrtvý, střelte ho ještě jednou. (MeanWhile)
  • Když Tallahassee (Woody Harrelson) vyhodí do vzduchu minivan granátem, jedno ze zpětných zrcátek letí kolem něj. V dalším záběru jsou obě zrcátka na místě nehledě na to, že má i neporušené čelní sklo. (LaserJet)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama