Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 2

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé spojenie dobrodružného survivalu s mrazivým thrillerom o únoscoch detí. Hlavný záporák mimoriadne odporný a zlý. Scénárista má napozerané a vie prekvapovať. Réžia nevyrovnaná - chvíľu sledujete akoby lacné béčko z Rumunska, chvíľu rafinovanú filmárčinu, pri ktorej atmosfére tuhne krv v žilách. Herci solídni, Melissa George je sympaťáčka. Pozor, nejde o dobrodružstvo na nedeľné popoludnie, ale o kruťáreň, ktorá nikoho nešetrí. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Julian Gilbey, Will Gilbey .. Ne zrovna předvídatelné horské dobrodružství (bednu jsem opravdu nečekal) se zajímavým zpracováním. Kamera občas úžasná, občas příšerně televizní. Stejně tak režie. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ahoyte , to som zase Ja. Naši Ma vykopli vykopať huby v úplnom okolí , tak som si vybehla a tento skoroment píšem tajne , takže ani muk. Keď som po hodinke našla najdubáka , za chrbtom sa Mi krčil KÁrči ROden a pýtal teritória , kde tú qalitu zháňam. Bola som napriek rešpektu mlčnlivo usmiata a potom Mi povedal , že akurát potrebuje spolu s kolektívom pred klapkou odfucklíť pár ľudí a že je to celé v lese , skáče sa aj do vody , pobehuje tam nejaká odvážna samica v cyklistickom strojení, že všetci sú silne drsní a kam má strela trafiť , tam zásadne netrafí....scenár mu prećítal agent v lietadle a že svojou účasťou na projekte si udrží akcieschopnosť na medzinárodnom hereckom trhu. Vraj ho to už nebaví , radšej by absolvoval repetecast s de NIROm , ktorý ho svojho času vyľakal na mraky. Úvod že nevidel ,ale údajne je to ako zmixovaný " CLIFFUCKER" a ku koncu to páchne SNIPESom a celé je to o ničom. Pred closedit je to vraj už úplne zívačka ale zlo si užilo čo bolo treba. Yo a ešte - dnes to funguje tak - frkni tam decko a slza sa vyslzí. Dala som Mu dubáka a rozišli sme sa - v dobrom. Tak utekám domov kým naši dokúpia rožky , aby som vedela , či nekecal - aj tak ho milujem. Majte sa , zaćína snežiť.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů jsem již viděl hrozně moc a tak je to možná o něco těžší se mi zavděčit, ale tento mne bohužel nijak zvláště neoslovil. Postavy byly poměrně sympatické, ale část v horském prostředí mne příliš nebavila. Vylepšením příběhu je konec, kdy jsem se vážně bavil. Jelikož však mluvím pouze o finálních 15-ti minutách, váhal jsem mezi 2 a 3 hvězdami. 50% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Je to síce napínavý film s prekrásnou hlavnou hrdinkou (navyše mojou obľúbenkyňou), ale tak trochu som čakal, že to bude TOP thriller roka. Možno najmä kvôli tomu, že sa to odohráva v nádhernom prostredí, a naháňačky po horách a lesoch vždy patrili k mojim najobľúbenejším. Čo však vyzeralo ako parádna adrenalínová jazda v štýle megapeciek ako El rey de la montaña či Vertige (áno, už som mal sto chutí napísať, že po Španieloch a Francúzoch sa konečne zobudili aj Briti), sa v záverečnej tretine zvrtlo, akonáhle sa postavy premiestnili do civilizácie. Potom je to už tradičná, akčná, rukojemnícka kriminálka, pri ktorej po sebe všetci strieľajú a odnesú si to policajti, zločinci, aj civilisti. Akcie je našťastie dostatok, takže nudiť som sa nestihol, akurát to po atmosferickej stránke začalo pekne zlyhávať. Čistý exploiťák by som jednoznačne privítal viac. 8/10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Festival, který se koná ve filmu v jedné obci, je založen na skutečné události známé jako Beltane Fire Festival. Je to každoroční festival participativního umění a rituálního dramatu, který se konal 30. dubna na Calton Hill v Edinburghu. (Kritiq)
  • Alternatívnymi názvami filmu sú A Lonely Place to Die - Todesfalle Highlands, The Grave at Angel's Peak či The Long Weekend. (MikaelSVK)
  • Že se i během natáčení může stát nepříjemná věc se přesvědčil filmový štáb, když na něj během filmování horolezecké scény z vrcholku skály spadl balvan. (Conspi)

Reklama

Reklama