Reklama

Reklama

Recenze (6)

stub 

všechny recenze uživatele

Dost mě to mrzí, ale byť snímku přeji vysoké hodnocení, sám nemůžu dát víc než ***. Ono to není špatné, ale ducha původního Zatoichiho to téměř ničím nepřipomíná a narozdíl od Kitanova snímku ani nepřichází s dostatečně silným odlišným pojetím, Shingo Katori se navíc pro titulní roli příliš nehodí. Audiovizuální stránka je pěkná, silnou stránkou je především zajímavá, stabilně působivá lyrika (Ichi působí tak nějak ztraceně a vnitřně vyčerpaně), která dynamicky vygraduje ve zvlášní konec. Potěšující samozřejmě také je, že film zdobí herecké veličiny Chieko Baisho, Yoshio Harada a hlavně Tatsuya Nakadai. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt strašně těil. Původní mnoha dílnou sérii (23 filmů ..) s Shintarem Katsu z 60. a 70. let naprosto miluji, stejně tak remake od Takeshi Kitana byl dost dobrý, ale tohle mne tedy nebralo ... Celková atmosféra Zatoichiho jako v podstatě dnes již kultu a "subžánru" zde byla naprosto ztracena. Herec, který jej hrál, se na něj vůbec nehodil. Vtípky a vyjebávky s nepřáteli chyběly, film se strašlivě táhne, Zatoichi dostává docela sadu od nepřátel ... Prostě to není ono. Výborná je kamera. Choreografie soubojů na meče je dobrá ... pozor, pouze dobrá!! S původními díly série se absolutně nemůže rovnat. Navíc přemrštěná stopáž a nevýrazné herecké výkony ... Všechno prostě těžce průměrné ... Perfektní je jen kamera. Škoda, tato legenda si zasloužila mnohem lepší poctu. Ale i tak je to dobré samozřejmě ... ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

S původními filmy o Zatoichim nemá tento snímek bohužel mnoho společného. Audiovizuální stránka snímku se povedla, ale Zatoichiho nešikovnost a nemotornost při soubojích nekoresponduje s tím, že je mistrem svého meče schovaného v hůlce. Ichiho rodná vesnice nebyla u moře a tady najednou je. Určitě by pomohla kratší stopáž, film se vleče, ale stále by nějaké ty neduhy zůstaly. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Velmi dlouhý, natahovaný a průměrný film o slepém samurajovi Zatoichim. Sebemenší scéna je tu natahována do obludné délky, navíc představitel hlavního hrdiny není kdovíjak charizmatický. Akční scény bohužel nic nezachraňují. S Kitanovým Zatoichim se tento snímek rozhodně srovnávat nedá. ()

joseee 

všechny recenze uživatele

Ja som sa dlho na tento film tesil. Film ma nesporne pozitiva ako dobra kamera, hudba a herecke vykony. Zial, pribeh ma trochu sklamal - je zbytocne rozvlacny a najvacsou slabinou je scenar. Napad spravit pribeh o mladom Ichi je prevratny, zial tvorcovia prilis spekulovali a chceli sa vydat uplne novou cestou. Zmarili mnozstvo silnych stranok, ktore im davali predosle filmy a vytvorili zapleteny pribeh, bez humoru, konca aj zaciatku. ()

Reklama

Reklama