Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(9)

Obsahy(1)

Kate Bishop (Lucy Punch) a Jack Armstrong (Toby Stephens) tvoří velice nesourodou detektivní dvojici. I když to mezi nimi jiskří, každý z nich je zcela jiný. Kate je tak trochu neurotická, puntíčkářská, bojechtivá, a v žádném případě ne hloupá blondýna. Je vdaná za workholika a tak často musí řešit i problémy ve svém soukromém životě. Oproti tomu Jack je sebejistý, sukníčkářský, bezstarostný a někdy zcela nepoužitelný. Společně řeší různé kriminální případy. Každý po svém, a s velkou dávkou černého humoru. (embee)

(více)

Recenze (20)

bllm 

všechny recenze uživatele

První série o třech dílech naprosto výborná. Jako detektivka to sice stojí za prd, ale jako komedie to nemá chybu. Černý, nekorektní humor, člověk se opravdu od srdce zasměje, kdyby se třeba ještě přidala větší bizarnost do detektivních případů, bylo by to třeba i zajímavější po téhle stránce, ale nevadí. Ve druhé sérii sice Jack dostane o něco hezčí parťačku, bohužel to ale vše ztratí nejméně dvě třetiny vtipnosti. Takže 1 si zaslouží čtyři až pět, 2 z bídou tři. Co je ale docela zajímavé, jak se tady (daleko víc než v Black Sails, tam by mě ta příbuznost asi ani nenapadla) dá pozorovat Tobyho podoba s maminkou, občas jsou to ty stejný obličeje co házejí. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Vexed patří do ranku ulítlých komedií typu Červený trpaslík, které parodují zažité žánrové postupy, s typicky suchým britským humorem a sarkasmem. Zároveň je z toho cítit autorův pozitivní vztah k žánru, který dodává těm pitoreskním figurkám a situacím lidský rozměr. Pokud vám zbylo po skončení Červeného trpaslíka v srdci prázdné místo po geniálním magorovi Davidu Listerovi, pošuk Jack Armstrong ho bezesporu vyplní. Princip epizod seriálu je jednoduchý. Tým nesourodých detektivů vyšetřuje vraždu spáchanou v nějakém absurdním prostředí, což vyvolává dostatečně nesmyslné a komicky vděčné situace. A tak se vyšetřuje na psychiatrické klinice pro zazobance, v televizní soutěži o nejlepšího kuchaře nebo ve fitness centru. Mým prozatímním favoritem je vražda na fakultě gender studies s neskutečně pošahanými dialogy. Konfrontace pseudointelektuálních keců a Jackova sebevědomého křupanství tvoří přímo výbušnou směs. ()

Reklama

Víteček 

všechny recenze uživatele

První řada výborně trefila hranici mezi dobrou zábavou a slušnou kriminálkou, i když tam pravda o ty případy zas tak moc nešlo. Druhá je naneštěstí ohromný propad dolů. S novou parťačkou to zdaleka tolik nefunguje, vtipy jsou spíš trapné a jak v první řadě byli všichni blbci, ale zároveň vtipně sympatičtí, tak zde hlavně Jack je většinu času za kreténa, jehož vtípky moc nefungují a často jsou i hodně urážlivé. Kate Bishop byla zajímavou nedokonalou postavou, ne o moc lepší než Jack a fungovalo to. Georgina je příliš obyčjně normální a o to hůř vyznívalo chování jejího parťáka a zároveň nefungoval vztah mezi nimi.. Když se to vezme, tak to má jednu dobrou řadu a jednu chabou, ale vlastně jen 3 dobré díly z 9, což je dost chabé. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Zábavná detektivka, kde Jack dostane novou partnerku a v každé epizodě řeší případ. Zárověn vznikají vtipné momenty, za které převážně může Jack. Už jen to, že nikdy nechodí na policejní stanici a vše řeší v baru. První série má 3 epizody. Druhá série má 6 epizod a byla zde vyměněna ženská role a podle mě k lepšímu. Opět velice zábavná jízda a Jack prostě baví. Nechal bych si líbit další sérii. 75% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Takhle zvrhlou detektivku jsem snad ještě neviděl. No, detektivku. Na řešení kriminálních případů taky dojde, ale ty jsou skoro podružné. Náplní epizod jsou černohumorné výměny mezi lehkovážným Jackem a upjatou Kate a kolem nich se točí všechno ostatní. Není to špatný koncept a protože má seriál jenom devět epizod, tak scenárista nevyplýtval nápady a udržel laťku hodně vysoko. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama