Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Zdendu...ve všech směrech...jeho humor,jeho umění,jeho otevřenost...Akorát je to dost očividně taková recese podobně jako Hells Kitchen, ale u amíků je to lépe vymyšlené - tady tento pořad je silně v plenkách.// Po silném přehodnocení a díky velkému dostatku času jsem si řekla že tomu dám znovu ještě šanci a přece jen jsou to už dva roky co jsem to viděla a osvěžím si tak paměť. Neustále jsou tu věci, které mi odkazují na již výše zmíněné Hells Kitchen, které je takříkajíc předchůdcem všeho gastronomického v televizi. Češi mají v oblibě obšlehnout věci co jsou v zahraničí takže to co má soused musím nutně mít i já. Nikdy člověk nepřekoná ten originál, protože co někdo někde vymyslel a vyprodukoval v nějáké kvalitě pořád je to ta původní verze. Tady je to jenom holá tahanice o zástěru jakési ztrhané imunity, kterou zase další den zaprasí někdo jiný. Nelíbí se mi, že odsuzují amaterské kuchaře, protože nikde není psáno, že jsou neschopní vařit lépe než "profíci", protože jim třeba nebylo dáno najít si práci v kulinářském oboru ať tak či tak je to čistě povrchní záležitost. Úkoly a situace které se odehrály v tomto pořadu silně znovu odkazují na Gordona Ramsaye. Zdeněk Pohlreich je ale v našich vodách špička ledovce a pozvat si bandu jakýchsi kuchtíků jen tak do Imperialu je velká odvaha. Klobouk dolů, že do toho šli právě Zdeněk a Roman, jelikož bez nich by na post třech hvězd tento pořad nedosáhl ani kdyby si vzal boty na podpadcích. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Ano šéfe bylo nápaditější a divácky jistě zajímavější. A hlavně byla první reality show, která opravdu něčím konkrétním společnosti přispěla. Na nože! je už spíše klasickou reality show, kterých jsou desítky a desítky. Důvvod proč dávám 4* je Zdeněk, který je prostě osobnost s velkým O. Po druhém díle musím říct, že mě pořad nenudí, baví a těším se na další. Ale přeci jen mi Ano šéfe imponovalo více, bylo komornejší a ne tak velkolepé a rozmáchlé, to mi Češi dle mého tolik rádi nemáme :-) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mělo to strašně amatérský look, odbornou porotkyni, která hodnotila jídla buď "je to dobrý", "nechutná mi to" nebo "jo jo, máte pravdu, taky to tam cítím" a pak mi vadilo i to, že ti nejlepší vypadli mezi prvními (co si pamatuju tak Jaime, Jirka a Mirek) a zůstali tam buď amatéři nebo namachrovanci, takže jsem tu show časem přestal sledovat a ve finále mi bylo jedno, kdo to vyhraje (ačkoli Robert mi byl o něco sympatičtější, než extrémně arogantní Jarda mentalitou podobný Russellovi z osmé série Pekelné kuchyně - ale stejně si podle mě nezasloužil vyhrát ani jeden). Ale tak jako tak se na to líp dívalo, než na nováckého MasterChefa, protože tady o to vaření fakt aspoň trochu šlo. 2* ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Ano, je to JINÝ pořad, než Ano, šéfe!. Zřejmě většinu lidí zklamalo, že je především o vaření (i když kvůli abych tak řekl kvůli jisté skandálnosti se sem procpávají jisté realityshow sračky). Oproti toporné Hells Kitchen jsou naštěstí úkoly celkem rozmanité a emoce nakonec show taky vzbudí: Jardu prostě musíte nenávidět. No a Robertův výraz a radost při vítězným Jágrovi na konci je...prostě úžasný. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Fuckt rada varím. Mala som to dokonca ako študijný odbor. Napriek tomu - nemám rada machrovanie v tomto odbore, ktoré predvádza pán Pohlreich a prehnané posúvanie jedla do kategórie super umenie. Tretí svet, ktorý hladuje, by žasol, čo sa stalo z jednej zo základných potrieb na prežitie ... Potom sa už človeku natíska otázka - nedá sa urobiť umenie aj z dýchania a spánku? A čo takto vylučovanie ako alternatívne umenie? Híkanie nad jedlom - jooooj, mne sa tu jahody nehodia, aj keď farebne ladia ..... ma dostáva do stavu nepríčetnosti. Jedna hviezda len preto - lebo viď prvá veta. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)
  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)

Reklama

Reklama