Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 3

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (861)

agathon 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Guye Pearce, který se snaží, seč může a naštěstí ví, že je to celé pitomina. Druhá hvězdička pak za Vincenta Reagana, který hraje vlastně tak zajímavě, až mám pocit, že si vůbec neuvědomil, že hraje v té samé pitomině. V každém případě tihle dva to charizma fakt mají a zasloužili by si, aby nějaký super hi-tech engine kolem nich ve virtuálním prostředí vystavěl o dost lepší zbytek filmu. Jinak ztráta času. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ultracoolovy Guy Pearce vo filme, ktory mohol poskytnut ovela viac, ako nakoniec urobil. Chcelo by to "trosku" pohrania sa so scenarom, prepracovania vazenskeho sveta, pridania kvalitnejsich hercov, a pod....no...ale to by uz asi bol aj celkom iny film ;) Takto je to taka obycajna jednohubka. 2,5/5* ()

campix 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že se Besson drží věcí, které mu vždycky šli a nepouští se do nějakých výrazných experimentů. Tedy sice už jenom jako producent, ale dovedla pány Mathera a St. Legera k velmi zajímavému celovečernímu debutu. Útěk z MS-1 je klasické nenáročné béčkové scifi. Začátek mě ale docela vylekal, protože akce odehrávající se na zemi vypadala hodně počítačově a hloupě, ještě že měli tvůrci většinu filmu ve vesmíru, kde to nevypadalo tak špatně. Nápad klasický, ale dobře provedený, kdy jedinec musí zachránit dceru amerického prezidenta z vesmírného vězení v tu chvíli uzurpovaného vězni. Klasika na kterou se docela dobře kouká, jen ten konec je opět opravdu nic moc. Pád skrze atmosféru na zemi a poté špionážní vložka samotné dcerky prezidenta je tak trochu mimo mísu. Jinak solidní béčkový počin. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně frajerská a osvěžující záležitost. Neklade si vysoké cíle a nehraje si na velké umění. Spokojí se s přízemní, ale osvědčenou a léty prověřenou akcí, kterou přízeň vděčného diváctva nikdy neopustila - tudíž ji lze použít kdekoli na Zemi i ve vesmíru. I té nejprostší a nejprofláknutější zápletce může dodat patřičnou šťávu a učinit ji atraktivní a jedinečnou. Za předpokladu, že s ní umíte zacházet ... a že vyberete dostatečně charismatického hrdinu. Řekla bych, že "Útěk z MS-1" tyhle základní atributy splnil - a pokud hledáte nenáročnou relaxační zábavu, nebudete zklamaní. Jenom s tou zpropadenou emancipací se to někdy možná až zbytečně přehání - a tak občas nostalgicky vzpomínám na čisté a bezbranné krásky ze starých časů, které hledaly (a nacházely) ochranu u chrabrých a mužných reků bez bázně a hany. Jenomže doba pokročila a ctnostné panny dávno skončily na smetišti dějin. Bez lítosti (a mnohdy bez rozmyslu) byly šmahem nahrazené ženštinami, které sice mívají všelijaké zjevné i skryté přednosti, ale za prvé pannami zpravidla nebývají - a za druhé se o sebe dokážou postarat samy ... nebo se tak alespoň tváří ... 3,5* ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný to zase ne. Užil jsem si hlásícího Pearce stejně jako Gilguna, který si zopakoval kokotem myslícího magora. V Misfits i tady mu to šlo. Špatná neni ani Ztracená Maggie Grace. Bohužel by se našlo i pár věcí, který se mi nelíbily, například úvodní honička na motorce, kdy se efekty opravdu vymkly z rukou a nepovedly se. Naštěstí tomu tak, ale nebylo celý film. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to po dlouhý době viděl znovu a musel sem jít s hodnocením nahoru. Minule sem byl zbytečně přísnej. I když hlavní hrdina hláškuje o 106 tak Bruce Willis to není. Ale občas některá pobavila. Kdo se mi naopak hodně líbil, byl ten hubenej psychopat, jak říkal prezidentovi dceři „pusinko, jdu si pro tebe“, ten byl opravdu výbornej. Takže taková oddychovka za mě lepší průměr určitě, ani těch vlaječek tam moc není…. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Mám obrovskou radost, že staré dobré hláškovací macho béčko ještě přece jen nevymřelo! Nezbývá, než se těšit na modrý nosič .. toto je přesně ten správný filmík do poličky, protože když čas od času přijde ta známá chuťka jen tak zkouknout nějakou krátkou svižnou a zábavnou blbost, určitě nesáhnete po Inception :-D ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

4 s odřenejma ušima. Předvídatelné, ale když to srovnám s Battleshipem, tak to vůbec nevadí. Ze začátku parádní, Bessonovské, jenže po setkání dvou hlavních hrdinů jakoby ztrácí dech, což mě mrzelo. Guy sice celou dobu bezvadně hláškuje, ale Maggie je tuctová a zatím se mi moc pod kůži nedostala, třeba to přijde... Nechápu, tak nízké hodnocení, já jsem se bavila a dostala jsem to, co jsem chtěla. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Až na tu absolutně over-the-top honičku na motorce s absolutně špatným CGI je to velmi fajn béčko s dobře hláškujícím hlavním hrdinou a dobře vyšinutými záporáky (Rudi z Misfits :-). I pak ty ostatní efekty už vypadají v pohodě (útok na stanici). Na odpočinek s mozkem režimu off ideální. ()

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

Nad mé očekávání velice zábavný akční sci-fi film, u kterého nemusíte přemýšlet, stačí jen sledovat a bavit se. Určitě v něm nehledejte víc, než odreagování. Prostě nic pro náročné diváky. Víc k tomu nemám co dodat, snad jen, že jsem ráda za fešáka Guye v hlavní roli a Josepha Gilguna , díky němuž bylo ztvárnění šáhlého vězně velmi přesvědčivé. ()

RickDeckard 

všechny recenze uživatele

Útěk z MS-1 by byl rád poctou béčkovým drsňáckým filmům let osmdesátých, namísto toho je ale spíš sám ukázkovým béčkem současnosti. Vlastní nápad s obří a ultradrahou orbitální stanicí, jejímž jediným oficiálním účelem je stázové vězení pro ty nejhorší trestance, je naprosto pošahaný, jak jsme koneckonců u většiny akčňáků z dílny Luca Bessona zvyklí. Zvlášť když zjistíte, že o stázi se ví, že rapidně zvyšuje agresivitu vězňů, a přesto je dozorci „rozmrazují“ ostošest a o průšvih si koledují, a to co tvůrci stanice s vězni podnikají, by mohli levněji a bezpečněji dělat kdekoliv na planetě. Nu dobrá. Tvůrci aspoň hloupost příběhu nemaskují a naopak na ni v rámci žánru hrdě upozorňují. Motivace hlavního hrdiny k (vy)nucené návštěvě stanice po vypuknutí hromadné vzpoury je nepřesvědčivě vachrlatá a celý komplot kolem něj je příkladně idiotský (jako obvykle si po odhalení pravdy uvědomíte, že namísto složitě budovaných intrik by záporákům stačilo zbavit se nepohodlné osoby a měli by navždy klid). Naštěstí snímek zachraňuje Guy Pearce, který si kvůli své roli namakal muskulaturu, postavu bývalého agenta Snowa si námarně užívá a trousí hlášky jednu za druhou. Maggie Grace funguje jako adekvátní přívěšek při úniku, který dlouho trucovitě nespolupracuje, z čehož plyne příjemný náboj mezi těmi dvěma. Všichni ostatní jsou tu jen za unylé úředníky nebo přehrávající magory, jak se na pokleslý žánr sluší. Akce nepřináší nic nového, ale ani výrazněji nenudí a kulisy vcelku umně maskují nepříliš štědrý rozpočet (až na ohavně digitální jízdu na motorce na začátku, která vypadá jako z 10 let staré videohry pro playstation). Na návtěvu kina to rozhodně není, ale s vypnutým přemýšlením poslouží jako jednorázová odpočinková kulisa k libovolné smysluplnější činnosti Útěk z MS-1 dobře. 40% ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Parádní béčková akční sci-fi jízda s neustále hláškujícím Pearcem v čele. Posledních 10 minut se film začal brát trochu moc vážně, ale po většinu stopáže to byla nadstandardní zábava. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

basa vo vesmire ... nie až tak nový filmový nápad ... tajný agent .. záchranca ... dettoo ... herecky nevyvážené, ak sa nudíte doma a iné nie je po ruke tak si to pozrite, a budete vidieť strielačky kedy nie a nie trafiť do toho druhého (veď o čom by to už len bolo keby sa na začiatku všetci trafili!!!!) .... slabučká trojka ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Přesunout Útěk z New Yorku na vesmírnou stanici, která funguje jako experimentální vezení, je svým způsobem geniální myšlenka. Guy Pearce má dost ostře nasekané charisma na to, aby vykročil ze stínu Kurta Russella a jeho Snakea Pliskena. Úvodní scéna výslechu je přímo brilantní. Škoda, že odtud už to jde strmě dolů. Útěk z MS-1 je divoký koktejl hlášek, komedie a akce, jenže čím déle se nechá odstát, tím více vyčpí. ()

veertiik 

všechny recenze uživatele

Naprosto nic novátorského. Všechno je předvídatelné už od začátku. Komu se sci-fi líbí, tak film neurazí. Ale podruhé už se asi nepodívám... ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Ty akční scény na začátku, zejména ujíždění na motorce stály za starou bačkoru. Tu poslední snad nemysleli ani vážně. Naštěstí alespoň pro mě byl hláškující Guy Pearce ten, který to vyzdvihl na nadprůměrnou odreágovačku. Charisma a vzájemné poštěkování s Maggie Grace je to jedno z lepších, co lze tady vidět. Příběh mě ani na minutu nenudil. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Já bych to zase tak hrozně neviděl. Vykradačka starých dílu od Carpiho jako byl Útek z New Yorku nebo Útěk z L.A. je na místě. Ale akce mě docela bavily, herci také a celkově to tak zlé nebylo, jak jsem očekával. 55% ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Nic moc extra se nekoná, prostě akční sci-fi béčko. Film táhne převážně celý snímek Guy Pearce. Nikdy bych nečekal, že zrovna Pearce může zahrát takhle dobře drsného frajera, ale ono se tak stalo, zvládl to. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Klasický oldschoolový akčňák, jako točil Arnold, Dolph, Sly a ostatní Expendables. Vtipný, tvrdý a dostatečně předvídavý agent zachraňující svou pověst a hledající důkazy své neviny, jen tak jako bokovku zachrání svět a dceru amerického prezidenta. Trochu se mu to pokoušejí zkomplikovat chlapíci z kosmické věznice, kteří nikdy nejsou dost hlídaní, aby náhodou neutekli. Všichni samozřejmě dopředu víme, jak to dopadne, a i to, že spolu ruku v ruce v závěrečné scéně mizí v dáli náš hrdina a zachráněná dívka. Nikdo taky nečeká, že to bude jinak. A to je na tom to krásné. Guy Pearce je optimální nástupce akčních hrdinů mého mládí, dialogy jsou drsné, "vtipné", vše běží jak na drátkách přesně kopírující povinné žánrové rozcestníky. Příjemný relax. 70% ()

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama