Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Roky čekám na nějakej postapokalyptickej nátěr u kterýho se mi nebude chtít spát, marně.The Day je typicky komorní ( rozuměj nízkorozpočtový ) film, kde parta vegetariánů dřepí v polorozpadlým baráčku režisérový babičky za Ottawou a čelí nájezdu zloučkých kanibalů vedenechých bílou verzí mistra Tý.Typicky žádná invence, dlouhé nic neříkající záběry na sprchující se ( leč stále hodně šukatelnou ) Shannyn Sossamon, o důvodu apokalypsy samozřejmě ani zmínka, totální wtf s náhlým a rychlým umrtím jediné sympatické postavy a vlastně i jediného herce, typické pokusy netalentovaných režisérů o vybudování atmosféry šedým filtrem na kameře, nuda, šeď a křeč.Je to stejně nudný jako Cesta, ta měla ale aspoň atmosféru.Jediná pozitiva jsou v dobře krvavé akci, které je ale stejně málo a většina bojů je v noci, takže stejně píču vidíte.Aspoň že to mělo sympatický konec, nebo takovou třešničku na hromadě sraček přesněji řečeno.Poslední a snad i jediný film na téma apokalypsa a život po ní, je Book of Eli, která je ale zase sražená náboženským tématem.Tak to tak vypadá, že jestli chci vidět nějaký neotřelý film na tohle téma, budu si ho jednou muset natočit asi sám.Rutinní jednohubec za nulový peníz, který fakt ničím neoslní a nudí a co sem taky proboha čekal od režiséra filmu Highlander: Endgame že jo.39%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Maminko, co bude k večeři?". "Nemám tuchy, ale mrkni do sklepa, třeba tam zbyl ještě kousek souseda.". "Jůůů, pan Vodrážka, ten byl dobře živený! Můžu dostat dneska stehno?". "Ani hovno, víš dobře, že stehno je pro tatínka, jednak je hlava rodiny a druhak se docela nadřel, než tu svini zboural!" Další, po tisící omletý, cateringový speciál z doby, kdy chcípající lidstvo vyžralo poslední zásoby Trenčianských párkov s fazuľou a Vepřovek ve šťávě, která byla jakákoliv, jen ne vlastní, a začalo kulinářsky experimentovat. Účelově se tak rozdělilo na hodné vegany, co se snaží udržet poslední zbytky důstojnosti na bobulích a sekerové polívce, a zlé, bezcharakterní kanibaly, co se rozhodli nepohrdat stejkem z bližního svého. No, a hádejte co? Kanibalové se přece nebudou vzájemně požírat, to by bylo neetické, a navíc se u nedalekého statku pase roztomilé stádo veganů. Tak hurá na hon! Vegani jsou však vzpurní a rezistentní a všemožně se snaží udržet své stehenní řízky tam, kde vyrostly, a tak je z toho devadesát nízkorozpočtových a docela nudných minut lidožravé leče, aby večer v leču byla i nějaká ta klobása z nesympatických angličanů a dalo se to vůbec žrát. Pozorný čtenář zajisté postřehl mé rozčarování, a pro ty nepozorné vytáhnu opět něco z mé nevyčerpatelné studnice odborné filmové terminologie, když erudovaně zkonstatuji, že spektákl to byl pěkně na piču a víc dvouhvězdové pohrdání si v žádném případě nezaslouží! ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom dobré, viac som vlastne ani nečakal, ale aj tak je to jeden z tých slabších, čisto priemerných postapokalyptických krváčikov, takže čakať kvality spomínaného The Road je úplný nezmysel. Nízky rozpočet bolo cítiť na každom kroku, kamera dosť roztrasená, postavy mi veľa nehovorili, scenár a dej taktiež nestál za nič. Sú tu proste dve skupinky ľudí, dobrí a zlí, a bojujú proti sebe, to je celé. Do toho nejaké sympatické mučeníčko, dostatok akcie a krvi (len treba prekúsnuť tradične nudný úvod). Akonáhle však došlo k stretu medzi kladnými a zápornými hrdinami, je to chutný masakrík, najmä záver som si vychutnal najviac. Akože celkovo Ok, aj keď do histórie sa to sotva zapíše. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Za málo peněuz hodně muziky. Děj to nemá žádný, jen jde o obranu menšího množství postav proti většímu počtu postav (těch víc zlých ...). Naprosto klasicky nastavená situace. Hrdinové filmu, hlavně jedna ženská však nejsou žádný vořezávátka a naporcují hordu útočících na kousky, doslova téměř ... 30 min nuda, pak se to rozjede. Slušná akce, sestříhaná po americku, ale dobře. Brutalita na vysokém levelu a závěrečná scéna mě fakt kopla do žaludku, dneska už si filmaři dovolí zobrazit fakt cokoliv ... Výborný, ale až moc jednoduchý i na mě ... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Totálne rozobratie situácie, do akej sa dostalo pár ľudí. Film mal dlhší rozbeh, ale keď sa rozbehol, bol plný akcie, krvi a adrenalínu. Je jasné, že ide o nízkorozpočtový film, lebo je jeden dom, na jednej strane ľudia, ktorý chcú prežiť a na strane druhej, ľudia, ktorý ich chcú zjesť, a tak boj sa môže začať. Do toho pár nepodarených psycho flashbackou, ktoré boli úplne mimo. Príbeh je jednoduchý, ale s postavami som Súcítil a dá sa povedať, že mi boli aj sympatické. Koncoví boj sa odohrával poväčšine v tme, a bolo vidieť leda tak hovno. A týmto námetom sa dali urobiť veci, ale potenciál nebol naplnený. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Namísto pravých hlav pobitých kanibalů byly v dané scéně na kůly filmaři nabodnuty naaranžované ananasové melouny. (Conspi)
  • Do role Adama byl herec Shawn Ashmore navrhnut přímo scenáristou Lukem Passmorem. (Conspi)

Reklama

Reklama