Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, na které se dívám proto, že mě na nich něco zaujme (plakát, tu a tam trailer). Jsou filmy, o kterých nevím vůbec nic a divám se na ně prostě jen proto, že zrovna přišli na řadu. A jsou filmy, na které se dívám jen proto, že v nich hraje má oblíbená herečka. The Day je zrovna ten případ. Nenarazit na něj ve filmografii božské Shannyn, vůbec bych o něm nevěděl. A to by byla zřejmě škoda. Protože The Day je sice všední a stereotypní jako každý běžný den, ale každý den, a to i ten průměrný, je přece fajn. Sice neoriginální a tuctový mix postapokalyptického home invasion, ale ve slušném tempu, atmosféře a s promyšlenými mordy. Cítil jsem z toho ducha podobně laděných starších filmů, může za to pravděpodobně ta jednoduchost a levnost, a to je fajn. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Slabý pokus o temný snímek blízké budoucnosti. Kromě hromady vyvražďovaček zde nenajdete žádný příběh,který by vás vtáhnul do děje. A to je jednoduše málo. Prostě jen sedíte a koukáte,jak se parta "špinavců" řeže! Uvažoval jsem o jedné hvězdě,ale to děcko na konci co zabilo tu ženskou mě dorazilo! 5% - čili odpad! A mimochodem přepadení domu se odehrává kompletně ve tmě,takže člověk vidí velké hovno! ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Za málo peňazí, málo muziky ...ale čo iného čakať od režiséra Highlander: Endgame. Zo začiatku sa film tvári ako lacná kópia The Road – putovanie postáv po spustošenej krajine. Až na to, že z tej spustošenej krajiny neuvidí divák ani meter štvorcový, po chvíli sa postavy zabarikádujú v odľahlom dome a proti sebe začnú bojovať dve skupiny ľudí. To by bolo k deju, ak sa to vôbec v tomto filme tak dá nazvať, všetko. Navyše to celé doprevádzali značne nepresvedčivé herecké výkony (aj keď sa divím, prečo sa do toho nechali zatiahnuť aj napr. Shannyn Sossamon alebo Shawn Ashomore) a dosť nevhodne zvolená electro hudba. Súboje postáv boli nasnímané epileptickým kameramanom a chýbalo aj výraznejšie gore, ktoré sa v takomto low-budget filme priam žiada. Akcia nevýrazná, neprehľadná, nezaujímavá. Body dávam za prvú polhodinku, ktorá bola z časti atmosférická, resp. stupňovala očakávania ako sa film bude vyvíjať ďalej, za to, že film aj za málo peňazí nepôsobil výrazne amatérskym dojmom a za úplne záverečnú scénu. Inak však nič moc a aj tá 90 minútová stopáž sa tiahla nezdravo pomaly. CELKOVO: 2* ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom dobré, viac som vlastne ani nečakal, ale aj tak je to jeden z tých slabších, čisto priemerných postapokalyptických krváčikov, takže čakať kvality spomínaného The Road je úplný nezmysel. Nízky rozpočet bolo cítiť na každom kroku, kamera dosť roztrasená, postavy mi veľa nehovorili, scenár a dej taktiež nestál za nič. Sú tu proste dve skupinky ľudí, dobrí a zlí, a bojujú proti sebe, to je celé. Do toho nejaké sympatické mučeníčko, dostatok akcie a krvi (len treba prekúsnuť tradične nudný úvod). Akonáhle však došlo k stretu medzi kladnými a zápornými hrdinami, je to chutný masakrík, najmä záver som si vychutnal najviac. Akože celkovo Ok, aj keď do histórie sa to sotva zapíše. ()

dee-key odpad!

všechny recenze uživatele

Takže to shrňme. Je tu postapo, které už jsme ale viděli stokrát a lépe. Je tu parta přeživších a jdou po nich kanibalové. Svým způsobem zombíci, když je chtějí sežrat. Je tu tajemná holka co moc nemluví, taková bílá Michonne. A pak jsou tu ty zdlouhavý výslechy plný násilí. A to je vždycky nuda. Takže summa summárum je to další výblitek stokrát přežvejkaného motivu. Tedy nuda kterou jsem v půlce vypnul. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Základna filmové pětice byla filmaři zbudována na místě starých koňských stájí. (Conspi)
  • Do role Adama byl herec Shawn Ashmore navrhnut přímo scenáristou Lukem Passmorem. (Conspi)
  • V rané podobě filmového scénáře byly filmovými kanibaly zombie. (Conspi)

Reklama

Reklama