Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jde o ultralaciný škvár, pro který ale tentokrát bohužel neplatí ono známe pořekadlo Za málo peněz hodně muziky. Tady totiž divák dostane za málo peněz úplný hovno. Pět nesympatických postav obsazených nesympatickými herci se uzavře do vizuálně nevýrazného domku a brání se bandě trapných pitomců. Tvůrci se tu jaksi ale neobtěžovali cokoliv vysvětlovat, takže já nepobral jakékoliv motivy všech zúčastněných, proč se to vše děje, co onu situaci zapříčinilo atd., atd., prostě bylo na plac hozeno pár nefunkčních postaviček a na důvody sere pes, poperte se s tím. Akce tu je jinak málo, a když se přece jen dostane ke slovu, je nudná, hodně patrné tu jsou pokusy o syrovost, ale z mého pohledu se to též krutě nepovedlo, atmosféru pak mělo navodit zřejmě černobíle pojetí snímku, ovšem na to já reaguji jedním velkým HAHAHA, napětí žádné, já jsem z celé té podívané zkrátka opravdu hodně zklamán, neboť tento typ filmu mám jinak opravdu rád, a rozhodně si nemyslím, že hlavním důvodem celkového selhání této podívané byl nedostatek financí, ale jednoznačně naprostá absence tvůrčího talentu, bez kterého ještě nikdy nic zásadního nevzniklo. Doporučuji se vyhnout velkým obloukem! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Za málo peňazí, málo muziky ...ale čo iného čakať od režiséra Highlander: Endgame. Zo začiatku sa film tvári ako lacná kópia The Road – putovanie postáv po spustošenej krajine. Až na to, že z tej spustošenej krajiny neuvidí divák ani meter štvorcový, po chvíli sa postavy zabarikádujú v odľahlom dome a proti sebe začnú bojovať dve skupiny ľudí. To by bolo k deju, ak sa to vôbec v tomto filme tak dá nazvať, všetko. Navyše to celé doprevádzali značne nepresvedčivé herecké výkony (aj keď sa divím, prečo sa do toho nechali zatiahnuť aj napr. Shannyn Sossamon alebo Shawn Ashomore) a dosť nevhodne zvolená electro hudba. Súboje postáv boli nasnímané epileptickým kameramanom a chýbalo aj výraznejšie gore, ktoré sa v takomto low-budget filme priam žiada. Akcia nevýrazná, neprehľadná, nezaujímavá. Body dávam za prvú polhodinku, ktorá bola z časti atmosférická, resp. stupňovala očakávania ako sa film bude vyvíjať ďalej, za to, že film aj za málo peňazí nepôsobil výrazne amatérskym dojmom a za úplne záverečnú scénu. Inak však nič moc a aj tá 90 minútová stopáž sa tiahla nezdravo pomaly. CELKOVO: 2* ()

Reklama

dee-key odpad!

všechny recenze uživatele

Takže to shrňme. Je tu postapo, které už jsme ale viděli stokrát a lépe. Je tu parta přeživších a jdou po nich kanibalové. Svým způsobem zombíci, když je chtějí sežrat. Je tu tajemná holka co moc nemluví, taková bílá Michonne. A pak jsou tu ty zdlouhavý výslechy plný násilí. A to je vždycky nuda. Takže summa summárum je to další výblitek stokrát přežvejkaného motivu. Tedy nuda kterou jsem v půlce vypnul. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak to mírné zklamání tu je. Čekal jsem větší řezbu, každopádně i tak ta spokojenost převládá. Je to fakt nekompromisní sekaná, kde chcípají i děti, viz úplně závěrečný K. O., tak to mně taky odrovnalo! Líbí se mi ta špinavost, hudba, jen bych trošku přisypal choreografii do akce a přidal jí dravost, jinak se jedná o parádní béčko. Sekanice prostě. 8/10 ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Pětice přeživších brouzdá po zničeném světě a hledá své vysněné krásné místo kde by malej hobit mohl zasadit kouzelné fazole, bo co to sebou táhne. Cestou potkají domeček, v domečku je pastička a než se nadějí stahují se na ně ze všech stran kanibalové vedení Míšou Eklundem s indiánským čírem na hlavě který vedle toho, že žere lidi na potkání se ukáže být tak starostlivý rodič, že aspiruje na cenu OTCE ROKU. Naši klaďáci nejsou zrovna happy že se dostali na menu dne a tak dělají co mohou aby kanibalové nezjistili že jsou to frajeři liboví. Na obou stranách začnou padat hlavy (občas doslova) a nás čeká totální vybíjená na jejímž konci může být vítěz jen jeden. Připomínalo mi to horor ZUBY NEHTY a fajn jsem se bavil za mě tedy spokojenost. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Déšť v úvodních záběrech je skutečný. (Conspi)
  • Filmové postavy Ricka (Dominic Monaghan) s Adamem (Shawn Ashmore) byly scenáristou Lukem Passmorem koncipovány na základě skutečných přátel. (Conspi)

Reklama

Reklama