Reklama

Reklama

Atrocious

všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

4. dubna 2010 byli členové rodiny Quintanillů nalezeni mrtví ve svém domě na venkově. Policie oznámila, že existuje 37hodinový záznam, který by se dal použít jako důkazní materiál. Záznam ukazuje skutečně ohavné a brutální záběry posledních dní. (Immortal17)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

SICK_BREED 

všechny recenze uživatele

Největší problém Atrocious je dle mého to, že film nemá na svojí délku hodiny a čtvrt dostatečné množství náplně. Většinu stopáže pak zabírá chození po lese, což dokáže průměrného diváka (rozuměj diváka nafandícího žánru FF) nepříjemně odradit. Mně osobně to nevadí. Viděl sem ručně točené filmy různých kvalit a jsem proto zvyklý, na to co se má stát čekat. Trpělivě a bez toho abych se naštval. A určité kvalitní a momenty se tomuto kousku vytknout nedají, dokonce i poměrně dobře a atmosféricky natočené lekačky. Určitě tři zasloužené hvězdy. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že dobré, ale napodiv nie až také zlé ako som podľa tunajších maximálne negatívnych ohlasoch čakal. Áno, Atrocious je ďalší zbytočný prírastok do „found footage“, ktorý sa ani len nesnaží byť o niečo nápaditejší. Úvod je zbytočne zdĺhavý a ničím zaujímavý, obsahuje doslovne jeden znepokojacejší záber (na záhadnú postavu v labyrinte / smrť psa vážne nepočítam – pardon za významný spoiler ohľadom dejového zvratu :). Behanie po akomsi kríkmi zarastenom labyrinte diváka do vytrženie určite nedostane, pripomína kvázi variáciu na Blair Witch a navyše sa postavy chovajú dosť nelogicky. Čo však drží Atrocious aspoň vo vodách priemeru na jedno pozretie je jeho záver a skromná stopáž. Pri 70 minútach nie je taký problém vytrpieť „úvod“, pretože asi 15 minútové záverečné pobehovanie po labyrinte a (hlavne) následne v dome má konečne tú správnu znepokojujúcu atmosféru a dovolím si tvrdiť, že dobre pracuje aj so strachom (pokiaľ má divák správne podmienky – sám, v noci, dobré ozvučenie). Nastupuje aj pár krvavých záberov, strach o postavy a konečne je možné hovoriť o horore. Samotné zakončenie sa snaží dať dianiu aký taký zmysel – žiaden významný, ale na poli „found footage“ sa snaha o aké také „logické“ (tie úvodzovky sú schválne) objasnenie cení. V porovnaní s chabou konkurenciu (Grave Encouters, Evidence, Emergo atď) opäť nič nové, ale tých pár hviezdičiek si to zaslúži. CELKOVO: 2,5* ()

Reklama

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a toto uz nie. Som tolerantny uzivatel, ktoremu staci na strasenie nasrana militantna ektoplazma /ked uz duchovia su zaneprazdneni a nemaju cas/, popripade tolerujem aj to, ze obcas si sam dotvaram strasidelnu atmosferu dodatocnym skripanim zubov pripadne otvaram a znudene zatvaram 20 rokov nenaolejovane dvere. To je v poriadku, u mna vec tolerancie. Ale co sa porobilo tuna, na to uz nemam slov. Ducha ani militantnu ektoplazmu neukazu ani raz, lakacky nefunkcne a mdle, a pozerat sa, ako partia debilov huka a ziape v noci - tak na to nemam sil. Zumpa, smer hnojisko : 0 % ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy točené ruční kamerou. Bohužel takový The Tunnel se my líbil daleko více příběh tohohle jakoby převzatý z Blair Witch akorát místo lesa tu máme jakýsi labyrint po kterém běhají děti s kamerou co točí místní legendy. Samozřejmě ta legenda je pravdivá a něco se jim stane bohužel zhruba po celý film vidíme jen stromy a zeleň a když se to sune ke konci pro změnu slyšíme jen sténání a tak to směřuje ke konci který je určitě originální (racionální vysvětlení žádné nadpřirozeno) ale t je asi tak vše. Ve výsledku se jedná o hodně slabý film točený ruční kamerou takže 20 procent za styl natáčení který žeru :-) a 20 za děj a že to byl debut režiséra Luna víc si ten film nezaslouží. Podruhé do toho už nejdu. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Atrocious vyniká především v tom, jak se mu daří navozovat uvěřitelnost - herci jsou přirození, kameru nedrží odborník a v ději nejsou žádná nahnilá rajčata, díky nimž by si divák rázem uvědomil, že se dívá na film podle scénáře. Doposud je vše v úplném pořádku, takový lepší standard. Co z Atrocious ovšem dělá naprostou pecku, je opravdu hodně děsivý závěr, za který jsem byl v jednu hodinu ráno upřímně obrovsky vděčen, jelikož u filmů se bojím velice rád. Za závěr Atrocious by se nemusel stydět ani Hideo Nakata. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v okolí Barcelony, v mestách Cunit (lesy a labyrint), Sitges (interiéry domu) a Vilanova i la Geltrú (exteriéry). (BoredKid)

Reklama

Reklama