Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh roztomile svérázné komedie Až vyjde měsíc se odehrává v 60. letech 20. století na romantickém pobřeží Nové Anglie. Samovi a Suzy je dvanáct let. Oba spojuje stejný problém: se svým okolím si nerozumí, ale myslí si, že o světě dospělých vědí vše. Na první pohled se do sebe zamilují. Uzavřou tajnou dohodu a připravují velkolepý plán. Po roce od jejich prvního setkání společně utečou do divočiny. Jejich zmizení obrátí život poklidného městečka vzhůru nohama. Pod vedením místního šerifa (Bruce Willis) zahajují obyvatelé rozsáhlé pátrání po dvojici malých uprchlíků. Kromě rodičů (Bill Murray, Frances McDormand) mladé dívky, se po jejich stopách vydávají i místní skautský vedoucí (Edward Norton) s celým oddílem nadšených skautů, sociální pracovnice (Tilda Swinton) a další výstřední dobrovolníci… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 013)

Hunt 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy Wese Andersona, i tento má svůj zvláštní vypravěčský styl, který mají jeho fanoušci rádi. Zde však bych měl velkou výtku k výběru Jareda Gilmana. Na hlavního hrdinu nemá žádné charisma, je mldý a bez jakékoli nadstavby (spousta jeho dětských "protivníku" ho strčí do kapsy), Jared jen tak existuje a divák tím pádem nemůže hlavní "uprchlickou" dvojicí fandit, což v takové situaci hloupé. Ostatní herecké obsazení na jedničku. hodnocení 70% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Šaty dělaj člověka a hudba dělá film. Zase jsem měl jednou pocit, že mi filmový průmysl naservíroval něco, u čeho se všichni bavili, a proto příběh dýchá s lehkostí, jakoby cumlal mentolku. Do skautu jsem nikdy nechodil, ale asi rychle začnu, protože bych vážně chtěl získat bobříka Kary Hayward. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Má to takový ty typický Andersenovský vybledlý barvičky, nefuknčkní rodinu a Billa Murraye. A pak je do toho roztomilej příběh o první lásce, se spoustou ujetejch postav a dětskym Dwightem Schrutem. A celý je to prostě tak fajnový a usměvavý že nejde jinak než dát 5 hvězd a doporučit. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykl na to, že Anderson točí filmy věnované pouze určité divácké skupině a že já bych musel být snad trochu na drogách, abych se s jeho fiktivním světem ztotožnil. Ale jak mě Život pod vodou nebo Fantastický pan Lišák vůbec nezaujali, tak Moonrise Kingdom se celkem vydařilo a já se u něj dokázal docela dobře pobavit(a to jsem nebyl na drogách). Významnou roli sehrál hlavně jednoduchý a povedený námět, který v rukou zajímavého režiséra, jakým Anderson bezpochyby je, nabývá mnohem větších myšlenkových a vypravěčských rozměrů, a samozřejmě také excelentní herecké výkony. Hlavně Bruce Willis má zase po delší době pořádnou roli a je radost ho sledovat i v jiné poloze, než jen jako hláškujícího Johna McClanea. Edward Norton je jako skautský vedoucí také jedinečný a na mladou Karu Hayward si budeme muset dát v budoucnu velký pozor. Anderson to tentokráte konečně ustál, a byť se na můj vkus až moc často střídají vynikající momenty s těmi vyloženě slabšími, povedlo se mu stvořit naprosto pohodovou rodinnou oddechovku se skvělými dětskými hrdiny, pro kterou je jedna projekce asi zatraceně málo. 3* a 1/2 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Síce je to asi najmenej vtipný film Wesa Andersona a Owen Wilson tam sakramentsky chýba (i keď Edward Norton ho hravo nahradzuje), je to opäť jedna čarokrásna prechádzka magickým svetom Andersonovej predstavivosti. Miesto tradičnej témy znovuzrodenia bizarnej rodiny (čo je tu stále prítomné) do popredia vstupuje storytelling a motív detstva a detskej lásky. Osobitne treba pochváliť casting a výber detských predstaviteľov! Z Kary Hayward za 10 rokov bude hviezda generácie. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dnes jsme zprovoznili na louce nad naším městečkem letňáč a tohle byl první film doufejme z dlouhé řady snímků, který byl na této premiéře promítán. Bouře naštěstí noc před promítáním odezněla, komáři žrali jak diví bez ohledu na holé části těl napenetrované repelenty, ale pivko bylo studené a brambůrky správně solené a křupavé tak se to mohlo rozjet ! ... Co říci k příběhu? Zvláštní. To je to slovo co mne napadá. Anderson buď má skauty hodně rád, nebo je hodně nesnáší... Do teď nevím jak to s nimi má, každopádně o skautech a nejen o nich je tenhle snímek. A hned mne napadl i jeden starý vtip: ,,Co je to skaut? Díte oblečený jako debil pod vedenim debila oblečenýho jako dítě.'' Vidět Edvarda Nortona ve skautském a chovat se skautsky, už jen to stojí za vidění. A to nemluvím o Harvey Keitelovi, který po hříchu není ani zmíněn zde v hercích... Celý film je takový lehce úsměvný na hraně absurdna. Hlavní hrdina mi děsně připomínal předčasně vyspělého (inteligenčně) Manyho z Takové moderní rodinky. Z koho jsem byl paf byla mladičká Kara Hayward a stejně jako mně kdysi u Zaříkávače koní zaujala mlaďounká Scarlett Johansson, i této dívčině věštím slibnou budoucnost ! Děj je plný mládí a naivity, která neví jen tuší jak vypadá svět dospělých. Kamera byla hodně zajímavá i ten šedesátkový feeling, který zde nebyl zdůrazňován rockenrollovým podkresem, ale vzhledem k lokacím starou poctivou dřevitou americkou country Hanka Williamse, kterou v některých okamžicích skvěle prolínal svojí hudbou A. Desplat. Možná mi něco uniklo, možná jsem nebyl úplně naladěn na stejnou frekvenci, každopádně pro mně to nebyl ani průšvih ani nic excelentního a tak dávám za solidní průměr a 3 skautské nášivky. * * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Hravé, skoro bych řekl až podobné filmům Wese Andersona. Stejně jako u jeho jiných děl musím vidět ještě jednou, abych plně docenil. Zatím 4. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Andersonovo specifická režie plná neobvyklých úhlů pohledu (doslovných i pomyslných) a karikaturních hereckých výkonů (v tomhle směru tentokrát exceluje hlavně Tilda Swinton) vždy pobaví a i v případě Moonrise Kingdom vyniká. Příběh mi přišel o něco zábavnější, než třeba v nevyzrálém Darjeelingu, ale když srovnám s největšími Andersonovskými opusy, Rodinkou a především dokonalým Životem pod vodou (po kterém se mi nechtělo opouštět kino bez další projekce), pak i tenhle letní kousek podstatně zaostává. Co se ale zpracování týče, pořád je to evidentní nadprůměr o několika nepřekonatelných fórech ("Měl jsem v puse písek", zpáteční přeskok s chlápkem na zádech...). 60% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jéminkote, pane Timpletone, nespletl jste si adresu, alebo ako som si dal prvé rendez-vous Andersonom a bola z toho láska na prvý pohľad. Milá, strmhlavo vratká úsmevná komédia na troch nohách o deťoch, ktoré majú svoju hlavu a len tak niečo ich na uzde neudrží - dokonca ani Bruce Willis nie. Parádny scenár, luxusné obsadenie a neposedná kamera, brázdiaca po krásach malého ostrovčeka v polovici 60.-tych rokov minulého storočia, idylka, do toho nejaká tá búrka historických rozmerov, tragédia osudovej lásky v troch dejstvách a hľa - nadrozmerný portrét roztodivnej vidieckej fazóny je na svete. Pre niektorých úchvatné, pre niektorých neuchopiteľné. Madsbender vraví - sadnite si na hlavu, začnite kikiríkať a hrať pri tom na všetky nástroje symfonického orchestra súčasne, a možno Andersona pochopíte. Madsbender tak učinil a je spokojný že až no. Rozptopašných 99,9 periodických percenta. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Chvílema sem tak docela nepobíral, na co se to vlastně dívám. Kdyby mi někdo tenhle film doporučil a popsal o co tam de, řekl bych si, co to je za úchylnou hipsterskou podivnost, ale jméno režiséra mě přesvědčilo si to pustit a bylo to fakt pěkný. Originální, divný, rozverný, s roztomile nehodící se hudbou a překvapivě fungujícím obsazením. Docela dlouho mi trvalo, než jsem si zvyknul na toho hlavního kluka, protože měl fakt divnej obličej i chování a kamera ho navíc často dlouze zabírala zblízka a nebavilo mě na něj koukat, ale pak jsem si na něj nějak zvyknul a bylo mi ho i docela líto, takže jsem mu fandil, ať mu to s tou labilní holkou vyjde. Docela mě překvapilo, že ačkoliv tu skoro všechny postavy jsou extrémně introvertní suchaři s mindrákama, i přesto de o takovej milej a místy vtipnej film, nějak to sem zapadlo, ale to mě už u Andersona nepřekvapuje. 70% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Kouzelné, vtipné, vypiplané, barevné, hyperaktivní, skvěle obsazené a zahrané (pochvala budiž směřována hlavně k dětským hercům a Nortonovi), chytré,... bohužel přes toto všechno ve mně film nic moc nezanechal. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si to neužil. Zdá se mi, že stylizace vyprávění je až taková, že způsobuje chlad a odstup od diváka. Po celou jsem se na to díval hodnotitelsky, nikdy mne to nepustilo dovnitř, ani na chvíli mi autoři nedali možnost vstoupit do předváděného děje, pořád si jako by hráli spíše sami pro sebe. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jak již je u Andersona zvykem, forma válcuje obsah, i když zdejší skautství má obří potenciál, navíc budiž dětská láska jakousi citovou berličkou. Výsledek není špatný, ale očekával jsem teda o něco zábavnější podívanou. Dávat 4* by bylo spíš ze slušnosti a povinnosti, takže tady se neslituju. Pozitivem budiž, že se Anderson postupem času lepší, což slibuje světlejší zítřky a možná i nějaký ten majstrštyk. Poetický toť film... 69% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

chmm, Život pod vodou super, Fantastický pan Lišák super, ale toto šlo totálně mimo mě. Ne že bych se nudil. Ne že by mě to štvalo, ani to vlastně nemohu označit za špatný film. Ale prostě... meh, nezájem, nuda, je to opět jako jeho starší filmy barvičkovitě trhlé a divné, a já mám značné sympatie k divným filmům a divným odstrčeným dětem, ale toto mě navzdory všemu nezaujalo prakticky ničím. Snad jen ohavně taťkovsky vypadajícím Willisem a velice sympatickou mladou herečkou v hlavní roli. 6/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká zvláštna rodinka (2001) ma trocha namlsala, no ale v tomto prípade je to opäť raz starý čudný Wes Anderson, ktorého filmový svet skrátka asi nikdy nepochopím a nikdy to nebude pre mňa to pravé orechové. Hoci vizuálne krásne a dokonale farebne zladené s úžasnou kamerou a zaujímavými bizarnými postavičkami, ale po obsahovej stránke ma to vôbec nenadchlo - dejová linka sa síce snaží miestami navodiť dojem bizarnej situácie, no väčšinou to aj tak skĺzavalo do nezáživnosti, prípadne pocitu trápnosti a banality. Ide o taký príbeh o ničom. Ale kvitujem aspoň tých pár podarených hlášok, ktoré tú celkovú nudu trochu spestrili. Slabší priemer. 55/100 ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Absurdní humor + nostalgie po tajuplných ostrovech dětství + Imaginace téměř vymknutá z kloubů. A výsledek je při vší své divnosti kouzelný. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Atypická podívaná (mimochodem s krásným původním názvem), která nepřipomíná nic, co jsem dosud viděl. Na tenhle film mě nalákalo herecké obsazení, ale bezprostředně po zhlédnutí považuji za jeho hlavní klad hudební doprovod od mého oblíbence Alexandra Desplata. Ačkoli jsem si z počátku nevěděl s tímto filmem rady a nebyl jsem si jistý, nakolik ho mám brát vážně a kam ho žánrově zařadit (parodie? komedie? nebo snad drama?), nakonec mě dostal. Při scéně, kdy Sam a Suzy spolu tančí na pláži, k tomu jim hraje dokonalá píseň "Le Temps de l'Amour" od Françoise Hardy, a dojde k jejich prvnímu polibku a postupu na "třetí metu". A ačkoli si stále nejsem jistý, jak k tomuto filmu přistoupit a co jím chtěl režisér sdělit, osobně jsem si ho užil. A soudě z vstřícné reakce totálně natřískaného kinosálu Bia Oko jsem nebyl sám. Doporučuju a jděte do toho, je to super film, který stojí za vidění. Mimochodem kdo odejde z kina před doběhnutím závěrečných titulků, o hodně přijde. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak TOHLE TADY má 75%...?? Proboha proč? Vždiť je to naprosto o ničem. Popis "komedie/drama/romantický, je opravdu přehnaný. Nic z toho totiž není pravda. Je to prachobyčejnej příběh o dvou dětech které spolu utečou. Navíc se na to nedá vůbec koukat. Pochopím ještě uživatele, kteří téhle kravině dají 3 hvězdy jen proto, že je opravdu dobře obsazená, a oni díky tomu zapomenou na hroznou režii, scénář a hudbu. Ale uživatelům kteří tomuhle dají 5 hvězd opravdu nerozumím. To spíše pochopím když dá někdo 5 hvězd Twajlajtu.. Za mě 25% A ještě bych chtěl podotknout k hodnocení... Dnes jsem viděl dva snímky které mají popis Komedie/drama, jeden je tenhle, a druhý je: http://www.csfd.cz/film/286858-koupili-jsme-zoo/ Ten jsem hodnotil 5* Přestože by měli být žánrově dosti podobé, samozřejmně jsou úplně jiné, navíc jsem si všiml že dělí veliký počet mých oblíbených uživatelů (kteří oby filmy viděli) na dva tábory. Vždy, když se jednomu líbí první film, odmítá ten druhý, a tak je to i naopak....:) ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Svérázná tahle ptákovina určitě je, ale roztomilá rozhodně není. Malé retardované Američánky to snad bude bavit. ()

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama