Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (295)

tahit 

všechny recenze uživatele

Moje malá úvaha nemá ambice hodnotit nějak odborně tento film, ale napsat pár postřehů z dojmů a rozhodně nechci Flashdance nějak zlehčovat jako oficiální kritika, která mu vyčítá především laciný děj. Mě se základní osa příběhu, která není nikterak náročná, docela líbila. A proč by nemohla být svářečka taneční hvězdou? Taky jsem znal jeřábnici, která chodila na amatérský balet. Pravda, bylo to trochu nablejskaně sladký, ale to je přeci typicky americký duch filmu, nebo se mýlím? ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Finálový tanec před zkušební komisí má své kouzlo, svým způsobem se zapsal do dějin žánru a ovlivnil jeho budoucí podobu, ale film jako takový mě ani s odstupem let nijak zvlášť za srdce nevzal. Nepomohly ani osmdesátkové disco hity ani natřásající se hýždě Jennifer Bealsové. Možná kdyby tančila s tou svářečkou.. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Hele fakt tomu nebudeme říkat film. Tohle je porno pro děti, nic jiného. Příběh je k nenalezení, tady jen hezké holky v uplých hadrech tančí a nebo se potí ve fitku ve videoklipovém střihu a s rozjetou disko hudbou - a jediné co z toho přežilo aspoň trochu ve zdraví do dnešní doby je právě ta hudba Giorgia Morodera. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně tu klasiku viděla celou a ne jen ty nejznámější scény. Film krásně odsýpal, což si myslím, že na něj bylo nejlepší. Hlavní herečka je moc pěkná, takže jsem na ni ráda koukala. Nejlepší scéna byla beztak ta v kostele u zpovědi, ta, kterou komunisté svého času vystřihli. A konečně jsem si všimla u té poslední zkouškové scény, jak se tam všichni ti, kteří ji tancovali, míchají - změna vlasů, svalů, dokonce i lehce barvy kůže. Je zajímavé, že tvůrci vymysleli něco, co nedokázal pořádně zatancovat jeden člověk. Naivní příběh okořeněný trochou hy(p)sterie. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Manažér filmového štúdia vymyslel zaujímavé finále konkurzu na hlavnú úlohu Alex (Jennifer Beals). Rozdal fotky troch herečiek dvestočlennej partie robotníkov zo susednej stavby a pýtal sa, ktorú z tých troch by najradšej pobozkali. (Raccoon.city)
  • Skladba "Maniac" měla být použita pro stejnojmenný film Maniac z roku 1980, ale nakonec se nepoužila. Pro uvedení ve "Flashdance" se pouze přepsal text. (don corleone)
  • Minutáž filmu bola pôvodne 2 hodiny a 20 minút, avšak štúdio Paramount sa rozhodlo film skrátiť, a to aj napriek protestom scenáristu Joea Eszterhasa a režiséra Adriana Lyneho. (Raccoon.city)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama