Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Musak 

všechny recenze uživatele

Původní hodnocení 2*, ale po přečtení několika dokumentů zvyšuji na 3* Zajímavosti: Film byl natočen za 23 dní. [--] Policista oblečený v civilu, který zatýkal Martyho, je Frank Ilarraza, skutečný policejní detektiv, který v roce 1993 zatknul Martina Puccia. V titulcích je uveden jako Detective Frank Ilarazza", playing "himself". [--] Slovo "fuck" a jeho deriváty zazní ve filmu 274 krát. [--] ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší príšerný film Larryho Clarka. Napriek tomu je ŠIKANA predsa len o čosi vydarenejšia, ako jeho predchádzajúci nechutný odpad (KEN PARK). Teda, ak si pod pojmom ´vydarenejšia´predstavíme lepší (resp. aspoň nejaký) scenár, pretože KEN PARK nič také nemal. Na strane druhej, ak sa vám ale KEN PARK páčil kvôli miestami až pornografickým scénam, budete zo ŠIKANY sklamaní, pretože v oblasti porna je ŠIKANA podstatne slabšia (ale niečo nájdete). Hoci je snímka lepšia, ako KEN PARK, je to ako keby sme sa bavili o tom, či je lepší trest smrti alebo doživotie. Viac v mojej recenzii: http://recenzie.org/mladezi-nepristupne/83-sikana-40- ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Najprv každý s každým súloží, medzitým sa sfetujú, potom každý s každým hovorí o tom, ako zabijú Bobbyho (Bobbyho z debaty vynechajú), potom zase všetci súložia a pri tom fetujú, miestami niekto dostane cez držku a nakoniec zase každý s každým preberá, kto čo urobil a neurobil. A aby som nezabudla, fetujú. Súčet IQ celej partie vydá tak na jedného priemerne inteligentného človeka a ozaj, ...stále súložia a fetujú. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $480,811Tržby Celosvetovo $703,811║ Sex, drogy a šikanovanie sú hlavnou témou tohto filmu, z časti podaného dosť surovo a dá sa povedať o to vierohodnejšie. Tento príbeh bol inšpirovaný skutočnými udalosťami, keď sa partia mladých ľudí rozhodne skoncovať z jedným z ich blízkych priateľov, ten pre svoje sklony k násiliu moc nezapadol do tejto partie a tak po tajnej dohode v tejto partii mladých nastáva zavraždenie tohto nechceného chlapca. Vo filme je zachytené dosť husté napätie medzi touto skupinkou mladých ľudí, ktoré vyústi k úplnému zlyhaniu a úpadku mysle na samé dno, čo v konečnom dôsledku vyznelo v najvyššie možné tresty pre túto mládež. Trošku ma prekvapil Brad Renfro, po hereckej stránke si svoje odviedol samozrejme ale skôr zmenou vzhľadu, lebo som ho vôbec nespoznal vo filme je o dosť pribratejší než keď som ho videl vo filme Apt Pupil. /60%/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvotné znechutenie z lacinej snahy šokovať otvoreným zobrazením sexuálneho života losangelských teenagerov sa po kľúčovej scéne mení vo veľmi dôveryhodne zobrazenú reakciu týchto spratkov na čin, ktorý spáchali. Nie tak koncepčne ujasnené a presné ako Kids, ale ani nie tak tápajúce a prázdne ako Ken Park. Bully je niekde medzi. Slabšie 3* než tie, ktoré odomňa dostal Alpha Dog. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen za 23 dní. (Musak)
  • Ze soudních výpovědí vyplývá, že stejně, jak je ukázáno ve filmu, i ve skutečném světě se násilnický Bobby Kent (Nick Stahl) před smrtí omlouval za své činy a prosil o milost, jeho dřívější oběti šikany však v útoku nepřestaly, snad z příliš velkého vzteku na Bobbyho nebo ze strachu, že by je později šel usvědčit. (Nick321)
  • Ačkoliv byl Bobby Kent (Nick Stahl) ve filmu ztvárněl bělošským hercem, ve skutečnosti byl tmavé pleti. Jeho rodiče byli z Íránu. (Nick321)

Reklama

Reklama