Reklama

Reklama

Juan de los Muertos

Trailer

Obsahy(1)

Juan spolu s niekoľkými odhodlanými priateľmi čistí okolité ulice rodného mesta od krvilačných zombie. Napriek tomu, že sa situácia zdá bezvýchodisková, dostáva skvelý nápad v podobe založenia s.r.o. s menom "Zabijeme Vašich príbuzných". Odstupom času si však všetci začínajú uvedomovať, že pokiaľ si chcú zachrániť holé životy, musia svoje rodisko raz a navždy opustiť. V Juanových žilách ale koluje revolucionárska krv, vďaka ktorej je pre záchranu vlasti ochotný urobiť čokoľvek! (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších zombie komedií vůbec s řadou parodických i satirických prvků, která by se při větší propagaci mohla stát kultovní. Disidenti, česnek, tanec, nesourodá partička snažící se vytěžit z nastálé situace nějaké ty chechtáky a samozřejmě spousta krve a černého humoru. Už ani nevím, kdy jsem se naposledy takhle zasmál. 85% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

V Kubánské produkci zde nahlédneme jak se žije zombíkům i lidem v této socialistické republice. Příběh začíná na moři. CITÁT - Nechce se ti někdy pádlovat až do Miami?....... V českém překladu znamená Juan Muertos - Juan Smrťák. Zde je Juan obyvatelem Kubánského státu a vůbec se netají, že má svou zemi rád. A divák mu to i věří, je to nádherný příklad patriotismu. CITÁT - Jsi, Juane, jako tahle země, ať se stane cokoliv, ty se nezměníš......... Zajímá scéna je okolo 13 minuty u kostela. CITÁT - Nesnáším pohled na krev........... DIALOG: JUAN - Kdy Roselino přestal chodit? YIYO - Před patnácti lety. Proč? JUAN - Právě se postavil. YIYO - To je zázrak!!!! JUAN - Já myslím, že to nebude zázrak............... Když si stopnete obraz v 18 minutě a 26 vteřině, budete mít na obrazovce nádhernou fotku ala Kája Saudek. CITÁT - Tihle disidenti jsou dobře živení......... Další nádherná scéna se odehrává pod mořskou hladinou (cca 35 minuta). Úplně z ní mám mrazení. Jenže, když už jsou tu zombie, a Juan nechce svou zemi opustit, napadne ho založit si podnik. Uklízení mrtvých. CITÁT - 30 za kus, 50 včetně úklidu a odklízení těla. Slevy pro seniory a děti do dvanácti let. Dvojnásobná sazba pro cizince a pro ty, co mají příbuzné v zahraničí............... Příběh je plný krve a snad ještě víc srandy - nebo se to vyvažuje. Krásné záběry na město bez reklam v nostalgickém socialistickém hávu. Příjemná, ikdyž ne moc výrazná hudba a krvavé scény jsou mírné, nesnaží se být brutální, ale naopak polechtají bránici - to jsou klady tohoto příběhu. Zápory snad ani nebudu hledat, moc jich není a ani za to nestojí. CITÁT - Mohlo by být i hůř.......... Tanec na střeše ve druhé třetině příběhu mě dokázal rozbrečet. CITÁT - Juane s tvojí sexy sousedky už je taky disidentka......... U scény "poslední přání" už jsem se válel zase smíchy. CITÁT - No tak, jenom líznout......... Spousty krve, spousty humoru, spousty krásných žen........... Já se bavil. A co vy? HABANA LIBRE. Kamera - Carles Gusi A.E.C. Hudba - Julio de La Rosa. CITÁT - Haló? Juan Smrťák. Zabíjíme vaše bližní. Jaké máte přání?........... Tak to je Juan. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pohodová, nenáročná, exotická oddychovka, nič viac a nič menej. Najmä v druhej polovici som sa bavil viac než dosť, a bolo cítiť, že sa bavili aj všetci zúčastnení. Režisér sa totiž koncentroval len na komediálnu stránku, takže šlo len o to, ako čo najoriginálnejšie a najvtipnejšie odkrágľovať nejakého zombíka (scénka s drôtom nemala chybu). Už len stačilo, keby tvorcovia pridali viac gore a trochu popracovali na maskách. Keďže som však čakal úplnú blbosť, môžem len zatlieskať príjemnému prekvapeniu. Veľmi silná troječka. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Neurazí nenadchne. Určitě se tam dá najít dost vtipných momentů, ale celý film je tak trochu o ničem. Děj v podstatě nikam nesměřuje, jde jen o to, kdy, kde a kdo zapíchne nějakýho toho zombíka, jinak jsou furt na střeše a kecají nesmysly :-D. Osobně bych uvítal obraz bez filtru, aby krev byla hezky červená a né skoro černá. Ale abych jen nekritizoval, tak uznávám, že se to dá bez problému dokoukat, je to místy i vtipný, Andrea Duro je neskutečná krasavice, takže ty 3 hvězdičky si to víceméně zaslouží. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Když je rozpočet nižší, než průměrný Kubánec, je třeba film vyšperkovat něčím jiným, než přemnohými efekty. Tady se to povedlo, až jsem se dojal k slzám. Nadobyčej sympatické ksichty, jedna hláška za druhou (disidenti vedou), mraky mrtvých zombíků, parádní likvidační akce a bezchybná hudba z toho udělaly totální pohodovku, až jsem měl chuť zapálit si doutníka a otevřít lahvičku Havana Clubu. Památná věta: "Když už se všechno podaří vyřešit, tak se to zase zesere jak ekonomika v Rusku" ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Film byl poprvé představen na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 10. září 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama