Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Recenze (564)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Lidi, kteří milují muzikály, ať už divadelní nebo filmové, si z tohodle filmu musej regulérně sednout na prdel. A nejen oni. Já podobnou estrádní zábavu teda rozhodně nevyhledávám, ale tady jsem s tichým respektem seděl a jen čuměl. Je to film postavený převážně na pekelně dobrých písních a dechberoucí choreografii, takže celej ten koncept je velmi živelnej a strhující. Příběhová linka je sice předvídatelná a strohá, ale vše ostatní to asi dostatečně vynahrazuje a především všudypřítomná radost z tance a zpěvu člověka děsně nabíjí. Za mě nejsilnější filmový muzikál od doby burtonova Sweanyho Todda! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Muzikál hlásající poselství typu "nestyď se za sebe" se pokrytecky zaměřuje jen na konvenčně hezky vypadající lidi, z ansámblu cirkusu k nějaké pořádné charakterizaci téměř nedojde. Písně byly všechny fajn, měl jsem s nimi však velký problém v tom, že jsou všechny písně stavěné pro rádio - jednak svou typicky popovou instrumentální skladbou a druhak tím, že jako by vypadly z pera Katy Perry nebo Taylor Swift a to tak univerzálně, že kdybych je slyšel v rádiu, ani bych pořádně nepoznal, že se jedná o píseň z filmového muzikálu kvůli minimu odkazů na děj nebo postavy. Poselství a motivace jsou samozřejmě potřeba a i pravidelně (stejně jako je to např. s mytím), ale jsou to pořád jen poselství a motivace. Bo Burnham to vyjádřil celkem hezky. Světlá výjimka soundtracku v tomto směru je The Other Side. Skutečného P. T. Barnuma neznám, ale není třeba chodit daleko, aby člověk zahlédl, že si děj scénáristé hodně přibarvili - konkrétně na růžovo. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Promítání filmu jsem se mohl zúčastnit díky CSFD projekci, a to přesněji řečeno v kině Lucerna. Přiznávám, že nejsem nějakým zarytým skalním fanouškem muzikálů, ale podle prvních trailerů, které mi doslova braly dech, a následujících zahraničních recenzí, které film vynášely skoro až do nebes, jsem si řekl, že tady neprohloupím. A to se také stalo. Před projekcí jsme byli upozorněni, že hlasitost ozvučení v kinosále trochu pozvedli, tudíž jsem očekával, že z toho mé uši následující den nebudou zrovna nadšené. Ale jsem za to doopravdy rád, protože u Největšího Showmana je zvuk tím nejdůležitějším faktorem, o který se celý film může opřít. Všechny písničky se mi zabydlely v hlavě až tak moc, že po cestě domů se mi pořád přehrávaly v mé mysli dokola a dokola. V muzikále nejde jen o hudbu, ale samozřejmě i o choreografii. A ta se povedla tak perfektně nacvičit, že finální výsledek stál za to. Snímek se může pochlubit i příběhem , který není jen zanedbatelným členem do party, ale je nosný, dává smysl a opírá se o historické souvislosti. Dialogy nepůsobily tupě, někdy dokázaly u diváka vyvolat i emoce. Myslím si, že o hercích se nemusíme bavit. Hugh Jackman si splnil svůj celoživotní sen, dokázal své postavě propůjčit úžasný hlas a hlavně, a to je nejdůležitější a já to hned poznal, si natáčení prostě a jednoduše užíval, což ve finále všemu jen pomohlo. Silný, emocemi nabitý snímek, který vás ve vánočním čase naplní radostí ze života, při těch 105 minutách zapomenete na vše a budete dělat jen jednu věc - vychutnávat si Největšího Showmana se vším, co dokáže nabídnout. Za mě dávám 88 % ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Jůůůůůů. Barvičky, písničky, tanečky. No vážně. Je to skvělý feel good film, soundtrack úžasný a choreografie dech beroucí :) Ale hvězdička tomu chybí. A proč? Protože ten film dělá to, co postava Jackmana ve filmu. Podvádí. Ale narozdíl od Jackmana podvád fakt očividně. Na to CGI se kolikrát až bolelo koukat a ty rychlé střihy, zahalující nereálnost scén, šíleně rozptylují. Ale určitě jsem neviděla naposledy. 4* ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

"Nikdo nikdy neprorazil tím, že byl jako všichni ostatní." "Nejušlechtilejší umění je přinášet druhým radost." 4,5 hvězdy ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Muzikály rozhodně nejsou mým to-go žánrem a například u loňského La La Land jsem napsal, že by se mi víc líbil jako normální romanťák bez tančících a zpívajících scén. Pro Největšího showmana to ale neplatí, tady to naopak funguje skvěle a podle mě jsou tu i lepší písně (tři z nich si po zhlédnutí pouštím pořád dokola, což se předtím nestalo) a choreografie je místy dechberoucí. Opomenout samozřejmě nesmím ani herecké výkony. Hugh Jackman coby mě coby zpěvák přesvědčil už u Bídníků a je na něm vidět, že si tenhle film opravdu užíval. To samé platí i o dvojici Zack + Zendaya, mezi kterými to uvěřitelně jiskřilo. Sečteno podrženo - skvělý "feel good" movie, který z vás vyžene ten povánoční splín. 4* ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Právě mi došlo, proč je většina muzikálů na tři hodiny. 105 minut je totiž pro muzikál zjevně fakt málo a delší stopáž by to určitě sneslo. Působí to trochu jako když se koukáte z okénka v rychlíku, všechno kvapem ubíhá a všechno je naťuklé, není čas se u ničeho pořádně zastavit. Na druhou stranu to nevadí až tak zásadně, že by to celý výsledek zkazilo. Náznaky ve výsledku fungují stejně dobře, jen je člověku líto, že se ten vlak někde na chvíli nezastaví. Každopádně písničky jsou krásné a choreografie k nim je parádní, ta výprava je skvělá, stejně tak i režie. Já si to užila a klidně bych se podívala znova. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatná choreografie podtržená velmi dobrými (byť lehce podobnými) písničkami a velmi dobrý vizuál a výběr herců přináší opravdu dobrou zábavu a podívanou. Že Hugh umí i zpívat už ukázal, Zac také. Já jsem ale naprosto unešený hlavně ze Zendayi, protože to je pro mě objev roku, neboť po Spidermanovi, ve kterém nedostala tolik prostoru, se ukázala v plném světle, a jsem nadšený! Výborná muzikálová jednohubka, ke které se na rozdíl od daného žánru nebudu mít problém vrátit. Asi bych ocenil delší stopáž kvůli vymazlenějšímu příběhu a více prostoru pro jednotlivé charaktery, ale to je jen můj pocit. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Docela bych předpokládala, že se na Silvestra všechny ty rozjásané tanečky a třpytky, ohně a ohňostroje padající horem dolem na všechny zúčastněné herce i komparz ke konci roku hodí. A že by z tohoto cirkusového muzikálu měl jít divák rozjařený a příjemně odpočatý. Já sem ovšem trochu vysílená, protože jsem stále urputně sledovala hodinky, kdy že už bude těch bengálů konec. Atmosféru to má, je to takové hezky barevné, ale strašně povrchní a umělé. Nevím jestli dát dvě nebo tři hvězdy, vyložený průser to nebyl, ale že bych tuhle hopsasandu doporučila svým spíše intelektuálněji zaměřeným oblíbencům? Ne, to ani náhodou. Zas tak zábavné to není a autentickou myšlenku tam nehledejte ani omylem. Písničky docela ušly, to zase jo, abych jenom nehanila, ale i ty byly na jedno brdo. Slabší průměr. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Ja treba mam moc rada Moulin Rouge, kde děj krásně plyně a hudba prijemne navazuje, ale tady, prestoze tanecni cisla jsou krasna, tak to proste nedrži pohromade. Jak kdyby udělali nejdříve jen taneční čísla a pak se to snažili slepit dohromady, takže jsem spíš měla pocit, že se dívám na směsici klipů. Škoda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh tohoto filmu je strašně očekávaný, ale nic to nemění na tom, že to je příběh, který vás prostě strhne. To ale není silná stránka filmu, tou jsou muzikálová čísla, která jsou skvělá pěvecky i hudebně, ale především jsou skvělá vizuálně. Na to se tak krásně kouká, že tomu prostě není moc co vytknout. ()

Britney75 

všechny recenze uživatele

Úžasná hudba, která od začátku do konce provází film na mě velmi silně zapůsobila. Přîběh představují neobyčejné postavy z handicapem, který je proslavil v cirkuse Phinease Taylora Barnuma a zároveň nenávistní lidé, kteří jimi opovrhují. Láska, přetvářky, umění, závist a nenávist proplétají 105 minut muzikálové podívané. Nesmím zapomenout na skvělého Hughe Juckmana, Rebeccu Ferguson a přihodnou blondýnku Michelle Williams, Zaca Efrona a další umělce, kteří svým hlasem popustili uzdu slzám a rozbušili srdce mému já. Hodnotím 5* a Děkuji ! ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný fanoušek muzikálů a mimochodem, nedávnému filmu La la land jsem dal podprůměrné hodnocení. Toto bylo pro mě velké překvapení (vzhledem k faktu, že jsem šel do kina už se skepsí na zádech). Začátek se mi velice líbil, jak zajímavá dějová linka, libé a sluchu lahodné písně, tak i zajímavé herecké výkony. Bohužel po celou dobu tato vysoce nastavená latka není udržena. Přibližně v půlce filmu se začnou až moc vyskytovat slabší pasáže, kde jsem se i nudil. Herecký ansábl je solidní (primárně Hugh), překvapilo mě, jak dobře umí zpívat. Výsledný sumář je z mého pohledu kladný, což je u člověka, který nemusí muzikály známka vysoké kvality. Mohu s klidný srdcem doporučit. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku očarí Showman nádherným vizuálom. Piesne a choreografie sú chytľavé, energické a aj to zakomponovanie modernej hudby prekvapivo funguje. Jackman svoju päťdesiatku šikovne skrýva a aj jeho spev je tu akýsi lepší, než v Bedároch... zrejme ho technológie podržali. ;) No tu už pomaly končím s plusmi, pretože film má dve línie a ani jednej sa dostatočne nevenuje. Je tu tá s Barnumovou rodinou, ktorá je veľmi príjemná a asi najviac rozpracovaná - príbeh však načne aj osudy "divnoľudí", ktorí by si rozhodne pozornosť zaslúžili, ale v celom ponímaní tu tvoria skôr spievajúce a tancujúce rekvizity, čomu vôbec nerozumiem. Tvorcovia absolútne nevyužili možnosti, ktoré im podivní ľudkovia ponúkali. A pokus o ozvláštnenie so zaľúbenou švédskou speváčkou bol vzatý z rýchlika a vyznel úplne to prázdna. A zakončím ešte s plusom; s najväčším prekvapením, ktorým bol pre mňa výborný Zac Efron - či už ako spevák alebo jedna z hlavných postáv; bol najzaujímavejší a trochu neochotne priznávam, že zatienil aj môjho obľúbeného Hugha. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Většina mých oblíbených uživatelů hodnotilo 3* a možná proto jsem šel do kina bez nějakého očekávání. Patří jim velké díky. :-) Film jsem si náramně užil. Je to jednoduchý příběh i předvídatelný, ale má spousty krásných písniček i nějaké to poslání a moc dobře se na to dívá na velkém plátně. Nevím zda byl Phineas Taylor Barnum největši showman, ale rozhodně jim je Hugh Jackman. 9/10 ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Cely film tiahne hugh jackman, ked vsak zmizne z platna tak najvacsi showman nie je naj, ale iba ok. extra bod za chytlave pesnicky.... ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

I přes Hugha,, který mi přišel, že moc chce až mu to nejde a i když to není žádný Moulin Rouge, mi tento film přinesl radost a to je nejvíc. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdy, ale na čtyři to pořád není. Písně nebyly úplně muzikálově nakažlivé a nějak mě to, až na posledních dvacet minut, nechytilo za srdce. Jsem ráda, že jsem se s příběhem Phinease Barnuma seznámila, ale asi mi více sedí muzikály, kde je v ústřední roli milostný příběh... ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda muzikály, a také nemám ráda cirkus. Ale stačilo prvních 15 minut a já byla úplně hotová, chycená, v pasti. Ty efekty! Nejen vizuální ale i zvukové... a já pak sedím s otevřenou pusou a zapomenu dýchat. Rychlost děje vás nenechá odtrhnout oči a děj se posouvá i v rámci songů, což je obrovské pozitivum. V ostatních hudebních filmech musí člověk čekat na konec písničky, aby mohl film pokračovat (pro mě je to jako čekání na konec reklamy). Tady ne. Poslání a myšlenka filmu jsou hrozně milé a pozitivní - rodina (v širším slova smyslu), domov, rovnost, soudržnost, láska, sny. Phineas dokázal vyšplhat z nuly na vrchol, Philip se naopak vzdal svého vysokého společenského postavení. Jejich cíle a motivace se postupem času měnily a prolínaly aby se diváci dočkali velkého finále. A já stále nevycházím z údivu, že zrovna mě ohromil muzikál. ()

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama