Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 8 h 42 min (Minutáž: 46–74 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Lauren Glazier, Albert Jones, Joe Tuttle, Michael Cerveris, June Carryl, Sierra McClain (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor SPOILERY!!! Rozjezd druhé série je skvělý, Fordova nesympatická kráva (partnerka) naštěstí mizí, projekt dostává lepší zaštítění (více prachů, nový šéf, nové prostory, více zaměstnanců). Nový pánbíčkářský pomocník sice stojí za hovno a je spíš na ostudu, ale co už. Vyšetřování vraždy mladé ženy jejím plačtivým partnerem je výborné a první polovina série vrcholí rozhovorem s vrahounskou celebritou Mansonem, geniálně zahraným Damon Herrimanem. Velký potlesk. Případ v Atlantě dobrej, jen kdyby se nerozvlekl místo na jeden až dva dílyna celou druhou polovinu série. Navíc Billova rodinná štrapác s autistickým mrňousem mi do seriálu přišla tak nějak zbytečná - až tak něj včleněná trochu na sílu. Je tomu věnováno zase trochu moc pozornosti, na úkor scén práce FBI, která nás zajímá samozřejmě víc. Zadržení vraha dětí na mostě je fascinující, bohužel to policejní zoufalství co se děje potom je trochu tristní, stejně jako výslech podezřelého. Ta postava mě trochu zklamala, stejně jako celé vyústění případu. Čekal jsem monstrum, ale ten obrýlený nafoukaný mladíček moc přesvědčivě (na rozdíl od jiných kolegů v seriálu) nevypadá. Pokud takto celý seriál skončí, je to dost smutný konec. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvouleté odmlce se David Fincher s Joem Panhallem vrací se svými osidly, do nichž nás s tímto skvělým počinem zachytli, aby provedli to stejné i tentokrát a zde. A to se jim dle mého skromného názoru povedlo. Toto pokračování chladného, syrového a velice fajnšmekrsky pojatého seriálu plynule navazuje na jeho první zářez, jak příběhem, tak řemeslnou dokonalostí Fincherovy neochvějné vize, tedy pomalé plynutí se skluzy k polodokumentu se snahou dosažení mrazení jen pomocí slov, jež popisují hrůzné činy zde promítaných kriminálních živlů. Na změny ale došlo a řekl bych, že na vítané. Největší z nich rozhodně patří větší výpravy do terénu, tedy situace, kdy se první sérií studované praktiky jdou konečně pořádně využít v paxi a je hodně zajímavé sledovat nedůvěru všech zúčastněných. Další změnou prošlo sledování soukromých linek našich hrdinů kdy se z hledáčku hlavního zájmu Holden vykroutil do pozadí a pozornost se zaměřuje na zbylé dvě postavy základního tria, což beru jako skvělé rozhodnutí a jejich příběhové oblouky jsou skvělým vyplněním k hlavnímu kriminálnímu tématu. Zde popsané změny se zákonitě projevily v utlumení původní hlavní zábavy, tedy profilování sériových vrahů, díky čemuž byla určitá část sledovatelů bohužel zbytečně popuzena. Na tuto bolístku je zde skvělá náplast v podobě všemi vyhlížené epizody se slavným Charlesem Mansonem, jenž si konečně v rámci tohoto seriálu odbyl premiéru a byla to fantastická podívaná. Jeho představitel byl neskonalou dokonalostí a to lze říci i o celém zaměření na jeho pověstné řádění, kde menší vada na kráse je nepříjemná krátkost tohoto zaujetí, na druhou stranu to bylo samotným seriálem logicky vysvětleno. Všehovšudy s včechnem dohromady se jedná o stejně skvělý počin jak jeho o dva roky starší předchůdce, stále to není pro každého, stále to zeje ve své kategorii jako jedinečný ostrůvek a stále baví. 9/10. ()

Reklama

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada byla o dost zajímavější, ale hlavně proto, že se děj přesunul do terénu. Upozadila se práce na postupu, jak proniknout do mysli sériového vraha a více se řeší osobní vztahy. Ale přítomnost idiota agenta Gregga Smitha v tomto dějí a potom co provedl je mi záhadou. To úvodní intro mě příšerně sere. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Tak druhá série nakonec ještě o chlup lepší jak ta první. Teda ne, že by mi snad nechyběl méďa a chladnokrevnej šílenec v jednom Ed Kemper (kam se na něj hrabe mánička Manson), ale jakmile se to ve druhé půlce přesune do Atlanty, tak člověk v podstatě nemá šanci odlepit se od obrazovky. Některé věci kvůli tomu byly zazděny (Anna Torv, panický záchvaty), jiné zase dostaly překvapivě dost prostoru (dětský trauma), ale těch 28+ (!!!) dětskejch vražd, který už agenti ke konci sotva počítali (!!!), to bylo tak vyčerpávající/skličující a přitom napínavý sledování, že mám chuť zalézt si pod peřinu, obejmout polštář a zbytek víkendu strávit poslechem Taylor Swift. Což samozřejmě neudělám, protože si místo toho musím pročítat Wiki o BTK a poslouchat s husinou na zádech ten hrozivej/hrozivě skvělej soundtrack první řady. Anyway, poslední dva díly naprosto top, už aby tady byla třetí série. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Tým lovců sériových vrahů získává podporu shora a může se vrhnout na první celostátně sledovaný případ. Jenže tentokrát to není žadná hra na honěnou, ale setkání s pořádně mazaným manipulátorem. Jak by řekl Ed, psychologický profil je sice fajn, jenže je k dispozici jenom od zabijáků, kteří se nechali chytit... Mrtvých příbývá a opravdový podezřelí stále nikde. S tímhle tempem druhá série neztrácí krok za první. Nabízí o kousek víc ze soukromí vyšetřovatelů, s menším odklonem od Holdena. Ten postupně vystupuje jako větší a větší podivín. Psychologie týmu funguje skvěle a nechává mnoho prostoru pro další sérii. Stejně jako samotné pátrání... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Scéna z bowlingu se natáčela v Beaver Valley Bowl v Rochesteru v Pennsylvánii. Tato lokace se objevila i ve filmu Kingpin (1996) nebo v seriálu I Am Not Okay With This (od r. 2020). (J.F.B.)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama