Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek diváka navrací zpátky do 90. let 20. století do Belfastu, hlavního města Severního Irska. Člen vojenské organizace IRA, Irské republikánské armády, se stává zvědem a poskytuje tak velmi cenné informace MI5.
Drama režiséra Jamese Marshe bylo promítáno na filmovém festivalu v Sundance a ucházelo se o ocenění na filmovém festivalu v Berlíně. (ellegrey)

(více)

Recenze (23)

gicous 

všechny recenze uživatele

Největší problém pro mě tkví v pomalém a nevzrušivém tempu, v němž je celý film vyprávěn. Dále jsem tam postrádal větší zapojení samotné IRA. V celém filmu dojde na jednu plánovanou vraždu. Tímto proto nechápu naverbování Collete na špehování nedůležitých členů, přičemž se vůbec nedostane hlouběji do organizační struktury. Vyzdvihnul bych výkon Andrey Riseborough, která je v roli trpící matky velice přesvědčivá. 5/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Príbeh zaujímavý, herci fajn. Lenže je to nezmyselne pomalé a zároveň bez atmosféry, čo je teda smrteľná kombinácia. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,COLLETTE, NA SEMAFORU TI SVÍTÍ ČERVENÁ. NEOPOUŠTĚJ BELFAST. JEŠTĚ JSME NESKONČILI“..... /// Collette ,,kope“ za IRA. Teď má nabídku, která se neodmítá…(KDYŽ UDĚLÁTE CHYBU, JSEM MRTVÁ,ŽE?). Prostě drama holky, která se rozhodla (?) v rozehraný sezóně změnit dres. Ve hře jsou ovšem i hrátky uvnitř tajný služby a tak bude dost záležet, jakou taktiku zvolí kouč Owen… Vono se řekne drama… spíš takový čekání na to, komu že bude prohnána hlavou kulka. Jestli těm špatnejm, nebo těm míň špatnejm. Celkem zajímavý, lehce napínavý a s irskou koncovkou. Co bych tak ještě…. tak třeba ta Andrea Riseborough… řek bych, že zajímavá hérečka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal v roce 1998 Tom Bradby, číst nebudu. 2.) Jmenuju se Martin McGartland a chcu zjistit, kdo že to byl ten ,,Shadow Dancer“. 3.) Thx za titule ,,Janakulka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Od Marshe Jamese jsem čekala rozhodně daleko větší zážitek a taky nevím, kam dal Clive Owen oči, že do toho šel. Možná nebýt jeho, tak se po tomhle snímku slehne zem úplně. Právě Clive byl pro mě tím lákadlem, ale ani on to nezachránil. Mělo to docela dobrý potenciál, stačilo si s ním trochu víc pohrát, dát tomu trochu víc té irské horkokrevnosti a možná by to bylo koukatelnější. Takhle se to neskutečně vleklo a nechápu, co mě drželo až do konce, který to už zazdil úplně. Po Red Ridingu opravdu velké zklamání. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tempo filmu bolo také pokojné, ako hlas Clive Owena a muzika, ktorá v ňom znela a napriek tomu som mal myšlienky zachmúrené, ako nebo nad Belfastom a gule stiahnuté niekde až u krku! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak mám Clive Owena rád jako herce, sem se mi vůbec nehodil. Film samotný je normální anglicko-irská depkařina o pocitech viny a odplaty v tom nekonečném irském konfliktu, máme zde cosi jako pokus o sofistikované. surové a naturalistické špionážní drama, ale přitom je to jen sled podivných scén bez jakéhokoliv jiného pocitu než depky, bez čehokoliv k posouzení, ztotožnění, zamyšlení. Sofistikovaná dramata bez jakýchkoliv dalších ingrediencí a rovin jsou prostě na prd. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

IRA hledá krtka a krtek se snaží zahrabat ještě víc pod zem, aby ochránil mladý. Ničím nepřekvapující příběh kopírující šablony všech špionážních thrillerů. A ani zpracování za mnoho nestojí. Nejhorší bylo, jak se to táhlo, takže občas jsem sáhnul na šipku doprava. Film tak musel vsadit na herce a casting se povedl, to zase jo. Andrea Reiseborough tady odehrála jednu ze svých nejlepších rolí, tak snad k tomu příště přibudou i kvalitní scénář a režie. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, jak mě bude tenhle film neskutečně nudit. Snažil se zobrazovat události, které jsou poměrně emotivní, události, které by měly v divákovi nějaké ty pocity vzbuzovat, ale v konečném důsledku to byl poměrně krátký film, který se natáhl do neskutečného časového horizontu z pohledu relativního. Severní Irsko je místo, kde docházelo k bojům i krveprolitím. A není to až tak dlouho. Belfast bylo nebezpečné město, kde fungovala jak teroristická organizace IRA, tak i tajná služba MI5. MI5 se snažila potlačit vliv rebelů a zničit jednotlivé buňky, IRA zase celou dobu toužila po samostatnosti. "Shadow Dancer" by pak měl být dramatický příběh o tom, jak se členka IRA stává informátorkou MI5, aby mohla ochránit svého syna. Problém je v tom, že příběh není tak dramatický a není ani tak emotivní, jak by se dalo očekávat. Herci zde hrají, ale všichni tak nějak stejně, na všem je deka deprese, což je sice dobré zachování atmosféry, ale nějak to moc nepřidává celkovému vyznění filmu, které je pořád, no, řekněme diskutabilní. Asi se najdou tací, kterým se bude tenhle kousek zamlouvat, budou ho hodnotit jako unikátní thriller, ale já si pořád myslím, že podobné filmy by měly mít napětí. "Shadow Dancer" napínavý není. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/now-is-good-stand-up-guys-bourne-30.html ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Jen se budu opakovat a řeknu, co už tu zaznělo. Dobrý námět, ale tak pomalý a nudný. Trailer tedy lákal na jiný dráámo. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Zvlastni film, ktery mnozi i pres zajimavou zapletku zavrhnou pro jeho pomale a misty mozna az prilis klidne tempo. Paradoxne az lehce sniva mi prijde atmosfera tohoto tematicky mraziveho filmu. Z nejakeho duvodu jsem se ale nenudil tak jak mnoho ostatnich recenzentu. Mozna pro velmi presvedcivy herecky vykon puvabne Andrey Riseborough. Ta tu s lehkosti prehrava nejenom Gillian Anderson, ktera se zastavila jen na skok, ale i Clive Owena, jehoz vykon by se zde dal charakterizovat jako neutralne pusobci standardka. Tento film rozhodne nepatri k filmovym vrcholum tematiky IRA, za videni ale podle me stoji. ()

D28 

všechny recenze uživatele

Každý tu dlho-dlho niekam ide, tvári sa dramaticky, a potom nasadne do auta. Často to nedopadne najlepšie. Írsko v tejto podobe sa mi nepáči. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Velmi pomalý, což by nebylo na škodu, kdyby byl napínavý, film o IRA. Rozvážnost celého snímku donutí člověka téměř usnout, čemuž pomáhá i dost nezáživný příběh, který měl v sobě velký potenciál. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dalsi "odskrtnuty" nezazivny film s GA (zde ji ovsem mohli nahradit kymkoliv...na ty tri vety ta jeji pritomnost nemela stejne jiny smysl nez reklamni...navic tu byla chudinka takova osuntela, coz je obzvlast skoda a hanba!) Jinak je to takova story jak kdyz pijete hořký britsky caj s mlekem...nemastne, neslane a i ta "sokujici pointa" vyzni tak nejak nudne...nevim, nevim. Musim zamhourit obe oci, ale i za zvlastni a krasnou Andreu Riseborough nakonec zvysuju na 3... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Zcela otevřeně přiznávám, že mě k filmu přivedla Andrea Riseborough, do které jsem se zamiloval v Oblivionu. :-) Ani v tomto snímku mě rozhodně nezklamala, ba naopak. Film samotný, ačkoli je vyprávěn komorní formou, je překvapivě napínavý a sympatické na něm je to, že se na celou problematiku okolo IRA a celého Severního Irska dívá z pohledu obyčejných lidí (byť s poněkud radikálním pohledem na svět). Za zmínku stojí i docela překvapivý závěr, který nechá divákovi dostatek prostoru k přemýšlení. Potěšila i menší role Gillian Anderson. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnudnějších filmů, co jsem (aspoň za poslední dobu) viděl. Plyne to děsně pomalu, nic moc zásadního se tam neděje, resp. to je spíš na pozadí a divák si to musí nějak domýšlet a doplňovat, aby dal mozaiku dohromady. Nicméně to absolutně postrádá atmosféru, nevytvořil jsem si ani k hlavním postavám nějaký pouto, takže cokoliv komukoliv kdyby se stalo, bude mně to srdečně jedno. A tohle nikdy není dobře! V podstatě už teď zapomínám, o čem to bylo. No, bylo to hodně náročných 101min. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

A stejně mi nebylo jasné, kdo komu dělal krtka. Napětí je důmyslně budováno, ale tvůrci to - na můj vkus - trochu překombinovali... ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo,abych film vůbec nechápal a přesto chtěl dokoukat do konce.Nejspíš to byla moje slabost a neznalost,ale film mi vůbec neřekl o čem to je,najednou postava tam,pak tam,něco se začlo dít a já byl leda na šňůře od prádla.Tak proto jsem čekal do konce filmu,kde se to trochu odkrývalo a měli jsme tam docela ucházející story,ve který hrál elegán C.Owen v saku(mě přijde,že on hraje pořád v tom:) a jeho protipólem,který naverboval na svoji "stranu" skvělou A.Riseborough.Film jede pomalejší notu,která mi vůbec nevadila a dotvářela takový ten britský nádech i s tím šedofiltrem na kameře jak je tradicí.Konec byl překvapením a dalším plusem,ale jako výplň mi to přišlo hrozně moc málo,ono se tam víceméně vůbec nic nedělo a jediný,když už člověk se zajímá o Irsku a jeho problémech,tak je nejspíš víc na koni.Jinak takový snímek do ztracena,kdy si to člověk pustí v hnusným počasí. ()

Reklama

Reklama