Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (710)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Popravdě, čekala jsem trochu víc. Zombie komedie budou už napořád porovnávané s peckou The Shaun of the Dead a Warm Bodies se zmíněné britské kultovce nevyrovná ani náhodou. Je to vlastně směs komedie, akčního apokalyptického filmu a romantiky. Od začátku je vám jasné, že takhle variace na blonďatou americkou Julii (samozřejmě s vyběleným chupem) a nemrtvého Romea (který sežral mozek Juliina ex-přítele) skončí happy endem. Možná to mě na Warm Bodies vadilo - je až moc pohodové, o hrdiny se doopravdy nebojíte a romantická linka je (pokud odečtete, že jeden z páru je zombík) zoufale neoriginální. I tak ale tenhle film můžu doporučit, pokud ovšem nečekáte nic jiného než entou variaci na zakázanou lásku teenagerů. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príbeh chlapca, ktorého postretne pravá láska. Má však smolu. Vybral si nesprávne dievča. V prekážke za spoločným šťastím im stojí "maličký" problém. Ona je mladá, krásna blondínka, jej otec je hlavný šéf všetkých ľudí, a on je .... zombie. Na vzdory osudu nepoddajný "R", urobí všetko preto aby si srdce mladej dievčiny získal na dlhší čas, ako len do doby, kedy mu niekto z pre-živších strelí guľku do "palice". Originálny post-apokalyptický romantický príbeh Rómea a Júlie obalený do rúška temna vhodný aj pre nežné polovičky. Vtipné dialógy navyše pobavia nejedného skromného diváka. Keď necháte logické myslenie stranou, spríjemníte si chvíle sledovaním jednohubky lepšieho priemeru - 75%. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hraje tam nemrtvý Beast z X-Menů, ale nejsou to Zombie Avengers z "fáze 3" celovečeráků od Marvelu. Hraje tam Gerard Way s úctyhodnou sbírkou vinylových desek, ale není to starý klip od My Chemical Romance. No a v neposlední řadě lze ve snímku zahlédnout také nasraného Johna Malkoviche s bouchačkou, ale REC 2 ještě v kinech není. U všech mrtvých, co je to? Je to na jednu stranu nehorázně vtipná romantická zombejkárna, která si ze sebe umí dělat legraci, a na druhou atmosférickej horor, co Vaše drahé polovičky spolehlivě vyděsí xmrti. Je to... hrozně moc fajn. Kino nic? Fail. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jonathan Levine / Predloha: Isaac Marion | Hudba: Marco Beltrami, Buck Sanders | Produkcia: David Hoberman, Todd Lieberman, Bruna Papandrea | Distribúcia: Summit Entertainment, Lionsgate | Štúdio: Mandeville Films | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 116,959,959 $ || Komerčný úspech tohoto blábolu len zase ukazuje, že ľudia si najviac potrpia na debiliny. Fakt podarený kus na jedno videnie, ktoré si dalo žáner na večeru a sevíruje s nadhľadom zábavný potenciál Zombie filmov s inou príchuťou. Keby boli tý kostlivci spracovaný inak, mohlo to byť omnoho vyššie. 70% | Blu-Ray, HU DTS | ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mrtví a neklidní zaujmou zejména netradičním pojetím zombíků a samotným příběhem, který ale bohužel místy obsahoval okamžiky, které nebyly úplně osvětleny nebo působily nelogicky. Na druhé straně však bylo vesměs dobře zvolené herecké obsazení - Nicholas Hoult vypadal správně sjetě jako hlavní mrtvola a Teresa Palmer je sympaťačka. Zkrátka průměrně natočená jednohubka, která se hodí na zaplácnutí volného času, a u které nemusí člověk až zase tolik přemýšlet. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Když Jully (Teresa Palmer) jí ovocný kompot z konzervy, má šmouhu na levé čelisti. Při dalším záběru má však skvrna jiný tvar. (Geriel)
  • Medzi artistami, ktorí pomáhali hercom nacvičovať "zombie pohyby", boli aj ľudia z Cirque du Soleil, celosvetovo známej cirkusovej spoločnosti sídliacej v Kanade. (Greenpeacak)
  • Napád na podobný námět měl i Ray William Johnson z pořadu =3 (od r. 2009) a jeho tým pro svůj Youtube kanál "Your Favourite Martian". Uskupení složilo píseň "Zombie Love Song" o zamilovaném zombie, co se snaží získat srdce živé dívky. Zajímavé je, že postava Rayova zombie je oblečena úplně stejně jako "R", tedy jeany a červenou mokinu. (ČSFD)

Reklama

Reklama