Reklama

Reklama

Gus Lobel byl po desetiletí jedním z nejlepších hledačů baseballových talentů, avšak přes veškerou snahu cítí, že stárne. Vedení Atlanty Braves začíná zpochybňovat jeho úsudek. Musí jim dokázat, že je schopen přizpůsobit se novým technologiím ve výběru talentů a oťuknout nového pálkaře Boa. Jedinou osobou, která by Gusovi v krizovém období mohla pomoct, je jeho dcera Mickey. Tato nadějná právnička dá v sázku vlastní kariéru, aby zachránila otcovu existenci. Přes Gusův nesouhlas se Mickey k němu připojí na jeho poslední scoutské cestě po Severní Karolíně. Dívka zjišťuje, že její otec na dálku moc dobře nevidí. A tak se alespoň na chvíli stane jeho očima. Při sledování Boa Gus používá nejen Mickeyiny oči, ale také svůj sluch a zjistí, že Bo je sice nadějný a dobrý hráč, ale nedokáže odpálit točený nadhoz, a tak svému týmu doporučí Boa nekupovat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (375)

mcb 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz schematická jednohubka, která je napsaná a natočená přesně podle žánrové šablony. Postavy procházejí předvídatelnými proměnami, scénář se dere do jediného možného finále, režijní vklad téměř žádný. Jediné, co stojí za to, jsou herecké výkony - hlavně Clint Eastwood, jehož další cynický dědula s chraplákem si s přehledem krade celý film pro sebe. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Američani se už zřejmě rodí s baseballovým vercajkem přivázaným k pupeční šňůře. Se vším všudy klasicky americký snímek v čele s Clintem a závěrečným happyendem. Zazněla tam jedna věta, kterou ale uplatním na moje pocity z filmu: "Chceš od něho něco, co ti možná nedokáže dát. Takže si udělej službu a přestaň se nad tím rozčilovat." Prostě emotivně mně to minulo a skutečně jsem čekala daleko víc, ale určitě se nerozčiluju, myslím si, že na první debutní snímek Roberta Lorenza to bylo dost dobrý. Nějak se tomu nechce věřit, ale Clint nám opravdu dost stárne, možná kdyby ukončil svou hereckou kariéru Gran Torinem, tak by to byl super elegantní závěr, ale režijní stoličku si může určitě ještě nechat a budu se těšit na nějakou jeho další filmovou lahůdku. Posledních dvacet minut bylo asi nejzdařilejších, ale byly tam i jiný hezký momenty, který jsem si užila, např. chvilku u jezera, hra na báječnou stříbrnou kytaru, nebo tanec v hospodě. Jinak Amy byla roztomilá jako vždy a Justin za ní nebyl o nic pozadu. 75% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film plný klise, ktore mi obcas liezli na nervy, pripadne ma nudili. Napriek tomu davam spokojne tri hviezdicky vdaka famoznemu Eastwoodovi. Staci ked hodi jeden nastvany pohlad alebo si povzdychne a zabavnost filmu stupne o 100 percent. Svojou charizmou dokaze vytiahnut nad hladiny priemeru aj takyto tuctovy film. Skoda, ze hra len vedlajsiu postavu, pretoze ustredna hrdinka mi bola uplne u prdele. Keby sa film sustredil len na Eastwooda, tak by to mohlo byt kludne aj za 4*. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood si zahrál další (a dost možná už úplně poslední) roli drsnýho doochodce, kterej se zaseknul někdy v době kamenný. Jako zahrál to celkem se ctí, ale už to trochu začíná nudit, když posledních 20 let hraje dokola jednu a tu samou postavu. Jinak film sám o sobě za moc nestojí. Je to takovej blábol o tom, jak si hledá otec s dcerou k sobě cestu a do toho nějakej bejzból a celý je to zabalený v nějakym buranskym hávu (kovbojský klobouky, kostkovaný košile, country, hnůj, atd...). Navíc je to naprosto předvídatelný a plný těch nejprofláknutějších klišé. Snad jediná věc, co mě na tomto veledíle potěšila, byla vedlejší role Johna Goodmana. Naopak Justin Timberlake mi lez poněkud na nervy. Ale zatim můžeme bejt rádi, že ještě nezačal ve filmech hrát Justin Bieber. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nebýt naprosto zbytečné postavy Justina Timberlaka a jeho románku s Amy Admas, tak je to svižnější a krapet lepší. Ale je to pěkné i tak. Clinta mám prostě rád. Paličatého mrzouta nedokáže asi nikdo ztvárnit s takovou gracií a gustem. Navíc každý utroušený vtípek padl jako hrnec na prdel. Příjemný film, žádná extra pecka, ani zklamání, přesto na 4*. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu je na Guse (Clint Eastwood) záběr z "lednice" a následně záběr z boku, jak lednici zavírá. V tomto záběru je vidět, že se jedná o filmařskou lednici, protože jí viditelně chybí zadní čelo (z lednice jde světlo na stěnu). (Pyron)
  • Název starého baseballového týmu postavy Clinta Eastwooda je Atlanta Braves. (MeanWhile)
  • Gus Lobel (Clint Eastwood) jezdí v tomto filmu Fordem Mustangem GT 1965. (reich)

Související novinky

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

11.03.2012

Podivuhodnější kombinaci jmen aby člověk pohledal. Tenhle projekt je ale podivný už od samotného začátku. Clint Eastwood i přes nepříliš dobře přijaté poslední filmy nepolevuje v tvůrčím tempu. Právě… (více)

Reklama

Reklama