Reklama

Reklama

Dvanáct let s Nickym

(TV film)
  • Slovensko 12 rokov s Nickym
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Slovensko, 2011, 28 min

Režie:

Peter Hledík

Obsahy(1)

Film je více méně rozšířenou verzí Filmu o filmu Nickyho rodina. Podrobně mapuje cestu, jíž museli ujít autoři režisér Matěj Mináč a producent a zároveň střihač Patrik Pašš při přípravě a realizaci filmu. Podrobně líčí, jak se potřetí dostali ke stejnému tématu, kterému se věnovali celých dvanáct let, z toho celovečernímu filmu Nickyho rodina šest.. Dokument je kombinací úvah, vzpomínek, ukázek z již hotového filmu, rozhovorů při natáčení, úryvků z režisérova pracovního videodeníku, záznamů návštěv u Nicolase Wintona, záběrů hotelových chodeb a pokojů, cest auty, vlaky a letadly. Větší prostor je věnován například popisu, jak se točily scény loučení dětí s rodiči a odjezd vlaku na Wilsonově nádraží nebo situacím ve střižně, kde Pašš s asistentkou cizelují střihovou skladbu. Na Nickyho rodinu se vytočilo neuvěřitelné množství materiálu, téměř čtyřista hodin, sto hodin archivů, shromáždily se stohy smluv, protokolů a dokladů. Tvůrci během příprav a natáčení údajně šestkrát obletěli zeměkouli. Ale jak sami říkají, těch dvanáct let věnovaných tématu humanity stálo za to. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

swamp 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí pod pokličku tvorby filmu Nickyho rodina. Vidíme tvůrce, jak se rozhodují o tom, jaké téma zvolí pro příběh filmu... zda dají do popředí děti, či Nickyho... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Inu dobrá, Matej Mináč si našel na 12 let zlatou hřivnu ve jménu humanity. Tou zaštíten udělal jistě velký kus práce na tom, zprostředkovat nám neobyčejného muže a jeho čin. Jen mi nejde do hlavy, když sám Winton o tom chtěl mlčet, proč se z toho nakonec stává politikum. ()

Reklama

Reklama