Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (524)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný námet na film, to bez debaty. Otázne je nakoľko sa podarilo z tohto námetu niečo vyťažiť. Výsledok asi ťažko môže byť pre niekoho viac ako priemerný, hoci snaha bola. Výborný výber lokácií a opustené sídliská v meste dávali tvorcom slušné možnosti, ale budovanie atmosféry už bolo v rukách režiséra a to celkom nezvládol. Za celý film ma ani raz "netrhlo" ani som necítil nejaké silné vtiahnutie do deja. Nedokázal ma tak strhnúť, aby som dychtivo očakával čo bude nasledovať, prípadne aby som sa bál o postavy. Film pravdepodobne zapadne do kategórie "rýchlo zabudnuteľných". Ak si po rokoch na niečo spomeniete tak možno na názov a toho medveďa, čo robil revíziu výťahovej šachty...50%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Až na pár výjimek (Paranormal Activity, série [Rec]) nemám rád vlnu hororů natočených ručních kamerou (a ještě k tomu když se to tváří jako "found footage") ale na tenhle jsem se těšil, hlavně kvůli námětu a slušnému traileru. Možná jsem se těšil až moc… Takhle, tohle je jeden z těch lepších hororů s ruční kamerou, má to slušnou atmosféru a ta kamera se ani moc netřese, ale film jako takový neumí vyděsit. Lekačky nejsou moc povedené a tak krom už zmíněné atmosféry zde není prakticky tak děsivého. Kdyby si tvůrci odmysleli ten konec, který každý, kdo už má něco nakoukáno, musel očekávat prakticky po celý film, šel bych možná ještě výš. Takhle je to jen 60 %. Rozhodně tenhle film není tak špatný, jak by se mohlo podle zdejšího hodnocení zdát, jak říkám, v poslední době jsem viděl pár podobných hororů točených ruční kamerou a tenhle byl koukatelný bez větších potíží a měl hlavně (alespoň) nějakou atmosféru. ()

Reklama

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Veľa ľudí sa na tento film tešilo s dôvodu atraktívneho prostredia, ale veľa ľudí bude aj sklamaných. Chernobyl Diaries neponúka vlastne nič. Otrepaní bubuláci čo niesu ani trochu desiví a do polovice filmu, kým sa nedialo nič ma to bavilo. Čudné.. viem. Herecké výkony boli strašne amatérske a ani nestoja za spomenutie v tomto komente. Vlastne už nestojí za spomenutie nič. Veľké sklamanie po veľkom očakávaní1,5*. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Docela slušná hororová jednohubka. Zdálo se mi, že je tento film natočen pomocí found footage stylu (hlavně ten začátek o tom vypovídal). Postupem času jsem si kladl otázku,"Jestli je to found footage horor, proč ke všem čertům pan kameraman necekne ani slovo při sebevíc děsivější situaci?" Zvláště při scéně s medvědem, což byla nejděsivější scéna z celého filmu, zároveň by se tato scéna dala považovat za Epic Fail roku v hororovém odvětví. Ale pokud toto není found footage (nejsem si vůbec jist), dal bych panu kameramanovi zřejmě malou povzbudivou facku. Na druhou stranu si myslím, že Černobylské deníky jsou dosti podceňované a že i přes viditelné klišé je to docela povedená vyvražďovačka. Od příjezdu do města Pripjať se mi atmosféra tohoto filmu začínala líbit a zvláště když šlo do "tuhýho". Rozhodně není tento černobylský kousek k zahození, nezklamal. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Tohle už doslova ztrácí smysl - když se nejedná o žánr found-footage, proč je to natočené roztřepanou ruční kamerou? S její "autentickou" přítomností, která však není součástí děje, ztrácí Chernobyl Diaries veškerou působivost a stává se z ní jen zmatené a amatérské pobíhání vyprázdněným panelákovým sídlištěm. Bez atmosféry, bez napětí, bez strachu. Prostě nic. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Filmový koncept je založen na příběhu "'The Diary of Lawson Oxford" Orena Peliho. (Conspi)
  • Je všeobecně známým faktem, že vlivem radiace uvnitř zóny uhynuly téměř všechny jehličnaté stromy. Ve filmu přesto postavy často prochází okolo vzrostlých borovic. (Adrai)
  • Scenárista Oren Peli dostal po prvý krát nápad natočiť tento film pri tom, ako si prezeral blog s fotografiami dievčaťa, ktoré cestovalo cez Pripjať na motorke. (katherine.)

Reklama

Reklama