Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (523)

Falko 

všechny recenze uživatele

Videl som prilis vela hororov na to, aby som dal tomuto viac hviezdiciek, ako 2 **. Atmosfera bola celkom fajn, ale ked sa konecne zacalo nieco diat, trvalo to asi len poslednych 20 minut a bol koniec a o amaterskej kamere ani nehovorim. Takze u mna tak na jedno pozretie a staci. _________ Ingrid Bolsø Berdal - (Zoe) +++ Dimitri Diatchenko - (Uri) +++ Olivia Dudley - (Natalie) +++ Devin Kelley - (Amanda) +++ Jesse McCartney - (Chris) +++ Nathan Phillips - (Michael) +++ Jonathan Sadowski - (Paul) +++ Hudba: Diego Stocco +++ ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Za co, kurva, za co? Po tisícípadesátý se necham napálit a pustim si hovadinu snímanou háj osmičkou kameramanem Parkinsonem. Jako nezbytnou ingredienci dostanu bandu tupohlavejch Amíků, jekot ve všech jeho odstínech a k tomu neodmyslitelný nic, který celý tohle neštěstí provází. Takže znova. Jděte vy rádoby režiséři s jednou kamerou a kapesnym od rodičů do prdele! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vicemene jsem to cekal. Docela zajimavy prostredi rozmlacenyho opustenyho mesta a parta urvanejch pratel, ktera leze kam nema. Penez zrejme nebylo moc, takze je vsechno ve tme, rozklepany a neni tu asi ani jeden poradnej zaber na "mutanty", ale ono to nejak ani nevadi, mozna to je naopak dobre, beztak by ty masky posrali a jeste by to pusobilo smesne. Celkove proste klasicky hororovy becko, ktery nenadchne ani neurazi. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

He, tak teď si připadám sám jako nějaká zmutovaná příšera mezi uživateli CSFD, páč mně se tohle hodně moc líbilo. Už samotný výběr lokalizace ukrýval velký potenciál, ale já debil jsem se zhlídnutím otálel, neb mě odrazovaly recenze a dokonce i odsudky mých oblíbenců. Do filmu jsem tedy šel s pramalým očekáváním, jenže tohle je povedený od samýho začátku, napětí postupně graduje a kupodivu to nekazí ani tradiční slabina většiny hororů, tedy závěr. Velkým plusem je pro mě v podstatě totální absence prvoplánově zobrazovaných hnusů, dlouho taky není jasný, s kým má parta mlaďáků (smrtelnou) čest, což všemu jenom přispívá. Prostě tohle je pro mě vysoce lahodnej žánrovej kus, jehož víceméně všeobecný odsouzení zřejmě nikdy nepochopím. 80-90% ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

To co z tohoto snímku dělá aspoň průměrný horor je výborné prostředí opuštěné Pripjaťi a její okolí plné neobydlených domů, odstavených aut a samozřejmě tajné podzemní chodby vedoucí do Černobylu. Jinak to jsou asi všechny klady tohoto snímku. Postavy se chovají opět divně, pořád běhají úplně zbytečně a nelogicky z místa na místo, příběh je taky těžce neoriginální ale nedalo by se říct že je by nějak nefungoval. 90 minut akorát a film až na začátek nenudí. Silnější 3. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Při výhledu na elektrárnu je možné v její blízkosti vidět tři válcovité stavby znázorňující patrně chladící věže, které ale ve skutečnosti u elektrárny nestojí. První 4 bloky používaly chlazení vedené v zemi, věže u 5. a 6. bloku nebyly nikdy dostaveny, navíc se nachází mnohem dál. (Adrai)
  • Je všeobecně známým faktem, že vlivem radiace uvnitř zóny uhynuly téměř všechny jehličnaté stromy. Ve filmu přesto postavy často prochází okolo vzrostlých borovic. (Adrai)
  • Průvodce Jurij (Dimitri Diatchenko) je oblečený podobně jako Viktor Zakhaev z počítačové hry „Call of Duty 4: Modern Warfare“ (2007). (Sprite)

Reklama

Reklama