Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (721)

choze 

všechny recenze uživatele

Není to pecka jako Social Network (byť podle toho, jak jsou ve filmech narýsovaní, by si Jobs s Zuckerbergem rozuměl), ale svižné a dostatečně zajímavé to je. A díky Kutcherovi jsem měl chvílemi pocit, že sleduju volné pokračování Osudového doteku :D Jen jedna (a ani ne důležitá nebo zajímavá) scéna pro Jamese Woodse?? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vubec ne tak spatny, jak jsem se obaval. Uprimne receno, klidne bych si dal jeste treba pulhodinku navic, takhle film konci v momente Jobsova navratu a urcite by se dalo jeste se spoustou zajimavejch udalosti pokracovat. Ale i tak se clovek neco dozvi, par scen je hodne zajimavejch a trosku az vyvolavajicich nostalgii, ale sem tam se najde neco zbytecnyho, pripadne misty drobet stereotypniho. Jinak kameraman se snazi a tak sem misty seka naprosto zbesilej strih, skoro az zbytecne. Herci jsou v pohode, nikdo vylozene nevycniva a Kutcher podava hodne slusnej vykon. Jenom to starsi liceni je dost mimo, ale to je nastesti tak 5 minut filmu. Takze celkove jsem se bavil, zaroven to dokaze zaujmout, takze za me spokojenost. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

O panu Blowjobsovi nevím kromě té rakoviny ani zbla a bohužel si po shlédnutí filmu připadám jeho dvorním životopiscem úplně stejně nepolíbený jako před tím. Dost dobře nechápu, jak je možné, že jeden člověk dokáže o životě krále rezistorů a tištěných spojů napsat elaborát čítající 600 stran a někdo jiný pak na to samé téma natočí takovou chaotickou snůšku historek ze zasedačky. Aštar Kačer v titulní roli se snaží, je místy až roztomilý čuráček a scény, kdy kráčí ulicí jako Ježíš následován vyznavači jablečné církve jsou vyloženě zábavné. Celý příběh ale působí, jako kdyby Stýva čas od času akcionáři uložili do kryostáze, protože celé dlouhé roky v jeho životě jak se zdá chybí. V jedné scéně ho zlá dozorčí rada někde v půlce 80. let bez skrupulí vyrazí z jeho vlastní firmy a o pět minut později už zase sedí na své ředitelské židli, je starší, moudřejší, nosí brýle a v ruce drží iPod. Důvodem pro tohle fiasko v chronologii asi bude, že měl film původně závratných osm hodin, ale střihač byl zrovna při chuti a tak skončilo šest hodin někde na podlaze mezi šušni a psími chlupy. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Sledovanie tohto filmu ma nenudilo. Jobsa som nikdy nesledoval a vedel som o ňom vlastne len to, že založil Apple. Tento film mi trocha priblížil začiatky Applu a jeho vývoj. Osobnosť Jobsa mi veľmi nepasovala. Voči frajerke sa teda moc pekne nezachoval a ani voči niektorým kamarátom. Všetko ostatné bolo pekné, ale iPhone by som si aj tak nekúpil. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matt Whiteley | Hudba: John Debney | Produkcia: Mark Hulme | Distribúcia: Open Road Films (US), Entertainment One (CA) | Štúdio: Endgame Entertainment, Five Star Feature Films | Rozpočet: 12 miliónov $ | Tržby: 35,931,410 $ || Malý film o veľkom vizionárovi. Schválne som použil iné slovo, než človek, pretože ľuďskosť nebola práve najsilnejšiou stránkou Stevea. Takýto komorný počin sme tu už vlastne mali z 99., v Pirates of Silicon Valley. Teraz, po Steveovej smrti a vo vrcholnej dobe Applu je materiál pojatý z iného uhlu pohľadu, a zase veľmi príjemne. Zatialčo piráti sa sústredili na súboj Jobs/Gates, jOBS sa sústredí viac na Stevea samotného. Určite väčšina divákov čakala zakomponovanie najúspešnejšieho obdobia 2001-2011, ako som čakal aj ja sám, ale to by už príbeh skĺznul do samochváli firmy, a zanechala koncept ľudskej biografie a dramatu. Preto štvrtá naviac, že sa tak nestalo. 75% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Sám Ashton Kutcher (Steve Jobs) patří mezi významné technologické investory. Skrze svůj investiční fond vstoupil v minulosti např. do firem Skype, Foursquare, Airbnb či FAB. (Degreet)
  • Na začátku filmu, když Jobs (Ashton Kutcher) spí na gauči na univerzitě, běží v televizi reklama s indiánem "Keep America Beautiful". Nejdřív je vidět záběr na obličej indiána a pak je vidět scéna s indiánem v kánoi, ta ale ve skutečnosti předchází záběru s obličejem. (VYFUN)
  • „Nesmierne si prácu Steva Jobsa vážim a mám veľa priateľov, ktorí ho poznali alebo pre neho pracovali," uviedol Ashton Kutcher. „Rozhodovanie, či túto rolu prijmem, však bolo ťažké. Stvárniť autenticky niekoho takého významného a známeho ma trochu desilo. Na druhej strane to bola životná výzva." (kacer4)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama