Reklama

Reklama

Na jezeře

(seriál)
TV spot 2
Thriller / Mysteriózní / Krimi / Drama
Austrálie / Velká Británie / Nový Zéland / USA, (2013–2017), 11 h 6 min (Minutáž: 45–60 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

V malém novozélandském městě Laketop se mladá dívka Tui Mitchamová pokusí utopit v jezeře. Po její záchraně školní ošetřovatelka zjistí, že dívka je těhotná. Robin Griffinovou, policejní inspektorku ze Sydney, povolají na místní policejní stanici, aby ji vyslechla... (Filmbox)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (123)

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Prečo si myslím, že by tomu slušalo viac filmové prevedenie a vyniklo by to viac, ale pekne po poriadku. Ženská True Detective? To ani náhodou. Jediné, čo to má s TD spoločné je skvelá kamera Arkapawa, ktorá urobila z tohto podpriemeru, ľahký nadpriemer + nádherná a zradná príroda NZ. - o to viac sa teším na McBetha (ktorého točil tiež) V popisku na CSFD stojí, že ide o thriller, mystery, krimi a drama. Na thriller to nemá takmer žiadne tempo; mystery som tam nepostrehol, max.snáď to, že tam vystupuje šedivá ženská, ktorú trafil blesk a vie čítať budúcnosť, čo v príbehu, ale aj tak nehrá žiadnu rolu; krimi záplateka je pozorným fanúšikom jasná po prvej časti a ak nie po prvej tak po tretej už isto a tak je to vlastne, ženské dráma, ktoré chce byť niečím čo nie je a všetky tie "prekvapivé a šokujúce" odhalenia sa strácajú pod nekonečnou vatou a nánosom jazera v okolí Paradise. Verím, že to krásne do seba na papieri všetko zapadalo, ale žiaľ to v tej sérii vôbec nefunguje na kamere a je to trikrát dlhšie ako by malo. Myslím, že tento kúsok ocenia viac ženy, ako muži, ktorí podľa mňa nie sú vhodnou cieľovkou 6/10 za spomínanú kameru, vykreslenie NZ buranského vidlákova, ktorému by ste sa chceli vyhnúť ; prírodu a P.Mullena, ktorý ako jediný podal nadpriemerný výkon a mal čo hrať. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

No tak dějově to žádná velká sláva není. Ani režisérka nepředvedla nic světoborného. Film má však dvě velké devízy a to hlavní hrdinku, která je prostě...no zajímavá a pak prostředí Nového Zélandu. Záběry na hory, jezero a lesy byly tak překrásné až magické, že jsem měl chuť se tam okamžitě rozjet a nechat se tou krásou prostoupit. Škoda, že si tu chuť můžu zatím leda tak nechat zajít:-) ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii na mne zapůsobila hlavně podivná atmosféra odvrácené strany jinač báječného světa pána prstenu, kraje světa, konce světa nebo ráje, říkejte tomu jak chcete. Pokud někdo trpí depresemi, protože jste se pohádali s nadřízeným nebo vám soused chodí na třešně nebo se vám občas cizí pes při venčení vykálí přede dveře, zůstaňte klidní. V zapadlém koutě Nového Zélandu se dějí opravdu horší věci. Minisérie působí mdlejším dojmem skrze složité vnitřní pochody zainteresovaných postav, které řeší současné či minulé životní osudy spíše nežli zmizelou dívku. Avšak poslední kousky skládačky vám hrábnou do představ o budoucí vysluněnné novozélandské dovolené s dětmi. 75% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ seriálu, který má silný a zajímavý příběh, luxusní atmosféru, slušný scénář a obrovské množství postav, ve kterých se nevyznám. A právě proto je škoda, že zrovna u tohoto dílka jsem narazil. Podotýkám, že to nechci nijak kritizovat, působilo to na mě pozitivně, jenomže i když je to detektivka od BBC a má to úžasnou atmosféru a prostředí, je to přesně to, u čeho nevydržím nijak extra dlouho. Viděl jsem jen první dva díly a pak jsem to dobrovolně zabalil, neboť sledováním Top of the Lake bych se nejspíš jen trápil, bralo by mi to čas a stejně bych se v tom nevyznal. Navíc už od začátku mě to nedokázalo pořádně vtáhnout. Samotného mě mrzí, že mi tento seriál nesedl, je to škoda, ale holt to prostě není nic pro mě. Nevím, třeba to časem zkusím znova, ale asi to není nic co bych vyhledával a toužil to vidět. Nicméně potenciál a kvalitu z toho citím (a vidím), herci hrajou slušně, ale prostě to jde mimo mě. Třeba jindy... 65%, čistě z osobních pocitů, jinak by to asi bylo výš. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Moje prvotní "SUPER, další Killing" vystřídalo po dvou dílech zklamané "WTF" z toho, že ze suprovosti The Killing to má opravdu jen nádhernou přírodu a ubrečený počasí a ženu detektiva v hlavní roli. Po pěti dílech nevim, jestli to dokoukám, jelikož už teď mi to leze, pro tu nesnesitelnou hysterickou soukromou linii hlavní hrdinky plné "femily išůz", tak na nervy, že pokud ji na konci někdo neoddělá, budu strašně zklamaná. Celá detektivní linie by se dala zatím shrnout do jednoho dílu a veškeré "femily išůz" do věty: "Nemůžu vyšetřovat, protože radši u své umírající matky vojíždím svého ex, kterej mě asi v patnácti znásilnil, ale třeba ne, tak s nim možná začnu chodit." Tohle mě prostě neba. ()

Galerie (190)

Zajímavosti (2)

  • Městečko Laketop na Novém Zélandu nenajdete. Název je smyšlený. (Endiiska)

Související novinky

Refn uvede svůj seriál v Cannes

Refn uvede svůj seriál v Cannes

16.04.2019

Zatímco stále čekáme na kompletní seznam autorů a děl, které se letos objeví na filmovém festivalu v Cannes, server Deadline nyní přinesl informaci, že dánský režisér Nicolas Winding Refn (Drive,… (více)

Reklama

Reklama