Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

romajz15 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý životopis těhle dvou velikánů, podložený řadou pravdivých informací. Najdeme zde hodně podobného se současným filmem Jobs, ale pouze co se týče děje. Vizuální a hudební stránka už není tak dobrá, dnes se holt životopisy točí hlavně tak, aby upoutaly oko i ucho, a na pravdivé informace se až tak nehledí. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Neprehľadne uponáhľaný pohľad do sveta dvoch najväčších IT-ákov na svete. Viem, že sa jedná o televízne produkciu, no práve preto si tvorcovia mohli dovoliť pustiť stopáž na uzde. Poldruha hodiny je hriešne málo na tak rozsiahlu tému v podstate o dvoch odlišných ľudoch, ktorých spojilo akurát nadšenie v počítačoch. Akosi násilne natočená polobiografická sonda, bez faktov, ktoré by diváka zaujímali najviac. Jediné, čo mierne nahráva nezodpovednému prístupu je spravodlivé vykreslenie oboch rivalov, na ktorých si musí spraviť názor každý sám. Inak len remeselná TV záležitosť, ktorej chýba úcta podať históriu dvoch gigantov úplne a zmysluplne. Tak trochu strata času. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Téma je to určitě zajímavé, ale to zpracování trošku pokulhává. Čekal jsem více technických podrobností, více vývoje, jak se vše seběhlo. Takhle je to jakoby jen poskládané obrazy v různých fázích příběhu. Ale chybí nějaká kontinuita. Chybí ta výplň, ty podrobnosti, které by ty obrazy spojily. Takže ve finále to na mě neudělalo moc dojem a nezanechalo nějaké emoce. V podstatě jsem se dozvěděl, že jeden okradl firmu, druhý jeho samotného. Ale více by mě zajímalo, jak se dostali tam, kam dostali.A toho tam bylo žalostně málo. Asi budu muset kouknout na jiný film. Celkově to tedy nebylo úplně zlé, zajímavé to trošku bylo, ale mohlo to být sakra lepší. Howgh! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V kauze Apple vs. Microsoft jsem měl dlouhou dobu nejasnosti a jsem rád, že jsem se konečně dostal k tomuhle filmu, který mi byl dlouhou dobu doporučován. Chviličku mi trvalo, než jsem si srovnal kdo je kdo, ale pak už jsem jenom pozoroval zástup intrikářů, jejich vynálezy, myšlenky a krádeže. Tenhle film nejenom, že je skvěle natočený, ale také dost brutálně vystihuje jak jednání Jobse, tak Gatese. Ve filmu je nádherně vidět, jak Gates a Jobs umí nádherně kecat, ale tu absolutní práci za ně dělají kamarádi - Wozniak a Allen. Místy opravdu tvrdě odvyprávěný příběh, až jsem si říkal, že se k tomu Jobs a Gates nepostavili s odporem. Asi moc vědí proč. Možná by mě už jenom zajímalo, jak moc tvrdě se k tomuto příběhu postavil komerčně známější film Jobs. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Cesta vzestupu dvou dnes význačných firem, ukázka obchodního génia Billa Gatese (a člověka, který jak ukázaly mnohé další akce Microsfotu opravdu neštítil ničeho) a důkaz, že geniální myšlenky ještě nejsou všechno. Zpracování nic moc, ale to téma je pro mě natolik zajímavé, že se mi film celkově moc líbil. Herci také ušli, nejvíce pozornosti na sebe strhává Noah Wyle v roli poněkud vystředního, arogantního a blábolícího vizionáře Steva Jobse (z tohodle ztvárnění asi moc radosti nemá jak on tak zarytí fanoušci jabka :) . Pro člověka aspoň s minimálním vztahem k počítačům poviná četba. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)
  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)

Reklama

Reklama