Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

SjamK 

všechny recenze uživatele

Slušné, žel stručné shrnutí začátků počítačové éry. Nadšenecká nálada té doby je z filmu cítit, což považuji za veledůležité, možná naprosto zásadní, plus. Přitom se film vkusně drží při zemi a nešpiní si sako přehnaným patosem. Stejně tak ukazuje i ty méně populární stránky "otců zakladatelů", přičemž si pochutnává hlavně na Jobsovi. O poctivé prácičce svědčí i překvapivě trefný výběr herců, kteří snad až na Wozniakova představitele jako by z oka vypadli svým skutečným vzorům. Jen si říkám, že dané téma ještě není zdaleka vyčerpané. Určitě by se na něm uživilo několik dalších celovečerních filmů, neméně poučných, zábavných a zajímavých. Už se na ně těším! ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Neprehľadne uponáhľaný pohľad do sveta dvoch najväčších IT-ákov na svete. Viem, že sa jedná o televízne produkciu, no práve preto si tvorcovia mohli dovoliť pustiť stopáž na uzde. Poldruha hodiny je hriešne málo na tak rozsiahlu tému v podstate o dvoch odlišných ľudoch, ktorých spojilo akurát nadšenie v počítačoch. Akosi násilne natočená polobiografická sonda, bez faktov, ktoré by diváka zaujímali najviac. Jediné, čo mierne nahráva nezodpovednému prístupu je spravodlivé vykreslenie oboch rivalov, na ktorých si musí spraviť názor každý sám. Inak len remeselná TV záležitosť, ktorej chýba úcta podať históriu dvoch gigantov úplne a zmysluplne. Tak trochu strata času. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film který popisuje Billa Gatese jako zloděje (člověka co rozjel svou firmu na tom že okradl Apple) a Stevea Jobse jak arogantní hovado ...a zloděje (člověka co NUTIL dělat zaměstnance 90hodin týdně ...a rozjel svou firmu na tom, že okradl Xerox) je celkem odvážný počin. Tedy na můj vkus. Vážně nejsem expert na historii a životopis těchto dvou gigantů,ale pokud je na tom co je ve filmu vidět alespoň něco pravdy, přesně chápu ty co nemůžou na Microsoftu/Applu přijít na jméno. Co tedy nelze filmu upřít je "nezaujatost" (jako parchanty jsem identifikoval oba dva stejně), ale mám pocit, že o toto asi autorům moc nešlo ;). ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Microsoft, Apple, IBM, Xerox, Intel... to nejsou jen slova, to jsou milníky v dějinách oboru který změnil podobu našeho světa stejně silně jako průmyslová revoluce před dvěma sty lety. Ti lidé opravdu tvořili historii a tento film už jen jako dokument o jejich práci rozhodně stojí za vidění. Přitom ale skvěle funguje i jako výborná komedie o partě počítačových geeků ve světě "mocných a rozumných", či jako drama o úskalí vzestupu a pádu. Tleskám. 8/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento film je dobrý v tom, co zpracovává, protože forma bohužel není úplně nejšťastnější. Snímek vznikl pouze pro televizní obrazovky a je to na něm velmi znát. Snímek je také postaršího data vzniku a od jeho uvedení se udála pěkná řádka dalších událostí, které již neměl možnost zamapovat. Také se tu nezabíhá do detailů. Film mapuje v kostce pouze zásadní dění, řekněme, na úrovni manažerské, na úrovni podvodů a intrik. V podstatě tu hlavní myšlenku, že celý moderní počítačový svět byl také vybudován na lžích, podvodech a krádežích celkem zdárně snímek zachycuje. Film si zachovává v celé věci značný nadhled a často se pouští do různých fórků. Mnohdy na málo očekávaných místech. Celkově jsem snímkem potěšen. Jen se obávám, že je to silně zapříčiněno tím, že se jedná o snímek z branže. Běžní diváci skočí s hodnocením podstatně níže, tipl bych si. Slušné 4 kousky. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)
  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)

Reklama

Reklama