Reklama

Reklama

Poté, kdy o sobě dá vědět nechvalně známý tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemětřesení o síle 9 Richterovy stupnice, vydávají se pilot průzkumného a záchranného vrtulníku (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s níž již delší dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachránit svou jedinou dceru. Ale jejich složitá cesta na sever je pouze začátek. A když už si myslí, že to nejhorší už mají za sebou... tak velké drama teprve začíná. (Freeman Ent.)

(více)

Diskuze

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Mě přijde, že Rock se snaží vymanit ze škatulky nabušených svalovců a neherců a tak zkouší něco jinýho. Já říkám proč ne? v Pain a Gain mu to sedlo fantasticky. Tady je taky v cajku prostě správnej taťka záchranář z pořádnýma bicákama. Ty vole ty Emmerichovský sračky jsou v červený a tohle jenom 58% jděte se vycpat kverulanti :-)

na příspěvěk reagoval Lacike

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Ainy

To asi nebude, film už vymazali z imdb. Aj keď strašne dúfam, že sa mýlim, lebo som sa dosť tešil. A Rock má zmysel pre humor. Ale vie zahrať aj drsné postavy bez štipky paródie.

na příspěvěk reagoval Ainy

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

A to akoze nie je jedno ci sedi v helikoptere, aute alebo lietadle. Aj tak stale len sedi. No dobre, na tej lodke stal. Mas pravdu :) 

 (hodnocení, recenze)

m.a.t.o.

tyjo vždyť v tom filmu vyzkoušel snad všechna vozidla :D:D:D helikoptéra, letadlo, auto, loď...

na příspěvěk reagoval m.a.t.o.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

ywo666

 

Já Dwejna prostě nemůžu brát vážně i když se vážně tváří. Rozesmívá mě jeho pohled. Ještě když si uvědomím, že bude hrát ve filmu Pobřežní hlídka, tak jdu do kolen :-)

na příspěvěk reagoval ywo666

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

ywo666

Mne sa do toho filmu Dwayne hodi. Jedina chyba je, ze mu mohli vymysliet ine povolanie ako pilot, aby stale len nesedel v helikoptere. A si predstav, ze namiesto neho by tam hral Čening Tejtum, este stale sa ti tam nehodi? :))

na příspěvěk reagoval Lacike

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Obávám se, že kdybych ten film viděla, asi bych se jím prosmála. Nemohla bych ho brát vážně, když tam hraje Dwejn. Pohled na něj mě rozesmívá a nejde to ovlivnit.

na příspěvěk reagoval ywo666

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Wacoslave, já jsem byl ve "vašem" táboře, kdy jsem brojil proti křestanům a racionalitou si zaslepoval věci o pravdě.

A věř mi, že uvěřit není vzdát se rozumu. Je spousta křesťanů fyziků či matematiků (včetně mě) a je spousta teologů, co by většina křestanů nazvala heretiky. A se spoustou z nich by si ateista i v klidu pokecal, jenže to by ti ateisti nesměli být tak dogmatičtí. A ANO, jsou to většinou ateisti co jsou dogmatičtí a jak slyší o víře, je to pro ně sprosté slovo. Tohle až na pár bigotních křestanů většina evangelíků neudělá. Jo, budou si stát za svou vírou, ale nebudou mít ateistu za vola. Tím spíš já ne, když jsem jím byl a vim proč věříte čemu věříte, protože já taky věřil. Protože ať chceš nebo ne, i Ateismus je VÍROU. :)

A stejně jako jsem protiu slepě věřícím ateistům, jsem proti slepě věřícím křesťanům. Protože pokud člověk si nedokáže položit kritické otázky a obhájit si víru jinak než "Prostě to tak je", pak je pro mě dogmatik ateista i křesťan.

Ale tohle jsou fakt většinou debaty na hodiny a hodiny. Ale věř mi, že třeba studium Astrofyziky a podobně, člověka přivede k jistotě, že musí být nějaký Bůh. Nebo filozofie, nakonec ais i ta biologie, pokud člověk neni dogmata jako Dawknis, který má automaticky i věřícího biologa za vola, byť může být stejně znalej jako on sám.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Nenazval jsem tě blbem, aspoň je vidět jak čteš co píšou jiní. :) Pak taková diskuze postrádá smysl...

 

Holocaust je zas typickou výmluvou ateistů. Nebylo to o dobrovolné vůli židů, ale Nemců, kteří se rozhodli páchat zlo. Jako my všichni. Nemůžeš chtít po Bohu, aby rozhodl co člověku zakáže a co ne. Ty si myslíš, že každý ví kde je ta mez. Vážně? Podívej se na dnešní většinu a co hlásá. Hodně z nich má stejný postoj k Romům nebo uprchlíkům, jako Němci před válkou k židům. A přesto je to opět dnes normální.

Navíc, jít na čevenou někdy může člověka stát život, a jaký je pak rozdíl mezi holocaustem a tímhle? Jen v počtu, ale nakonec se takovéhle pidihříchy, které vnímáš jako v pohodě, sečtou a dají víc než těch "pár" miliionů během válek. Protože můžeme púak mluvit o miliardách zničených životů jen kvůli právě těm drobnostem, které by Bůh podle tvé logiky měl zakázat, ale přesto by ses vztekal, kdyby je zakázal. Jako nevěra, smilstvo, obžerství, drobné krádeže... Každý chceme právo je dělat, přesto ale jsme naštvaní, když to někdo udělá nám. Nebo si snad myslíš, že vedeš bezhříšný život? Kdy žádná z tvch akcí neublíží druhým? Přesto by jsi nechtěl, aby ti to Bůh zakázal.

Pak by jsi totiž nazval Boha manipulátorem a že jsi jeho loutkou. Není to tak? :)

Takže si sám zodpověz, jestli vážně se chceš vzdát svobodné vůle v něčem, co ničí lidský život. A nejde jen o války a genocidy, jde i o prosté činy všedního dne, které můžou vést k fyzickému či dušeevnímu strádání druhých, či smrti...

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Ale ty ses jim nepovedl. Experiment Lacike měl za úkol vyvinout nejdokonalejšího a nejobjektivnějšího filmového kritika všech dob, ale něco se pokazilo a vzniknul tak kverulant Lacike  :-)

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

ywo666

Hele nechce se mi tu vést tenhle typ debaty. Vadí mi prostě když někdo ať už křesťani nebo vědci předkládají dokola jednu svoji pravdu kterou nemůžou dokázat a oba tábory se přeřvávají my jsme ti co mají pravdu! Ha ha. Já se zeptám jinak: není fuk kde jsme se vzali? Prostě jsme tady a hotovo! Tak užívejme život, užívejme filmy a neřešme píčoviny :-) Na diskuzi k tomuto typu filmu hádám, že se toto opravdu nehodí...

na příspěvěk reagoval Badmaniak

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Neveríš na evolúciu? To popieraš mamuta, pračloveka a dinosaurov? Lebo pokiaľ viem buď veríš v evolúciu, že sa veci vyvinuli postupne, alebo kreacionizmus, kde všetko stvoril boh za pár dní. Jediná možnosť potom ostáva že nás ovládajú jašteri z pekiel.

na příspěvěk reagoval Lacike, Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Sorry kámo, ale kdyby sis zjistil pár věcí, věděl bys, že je sebevražda hřích a tudíž se nemůžeš zabít, to by tě bůh nepřijal. Jenom takovej detail :-)

 

Jinak co se mě týče já věřící jsem, věřím v sebe a svoje schopnosti! Nevěřím ani v boha ani v evoluci. na druhou stranu jsem liberální a říkám ať si každej věří čemu chce. Když chce někdo věřit v boha, ať věří v boha, když chce věřit v satana ať věří v satana. Pokud někomu víra pomáhá překonávat v životě určitý problémy, pokud mu poskytuje útěchu proč ne já to nikomu neberu. Věřící to má dobrý, když ví, že půjde do nebe. My nevěřící jsme na tom hůř, páč víme, že jednou stejně v prachu lehnem a červi se rozlezou :-)

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, ywo666

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

V com som akoze alibista? A preco by som sa mal zabit?  Ja som so svojim zivtom celkom spokojny. To skor ty mi pripadas ako kverulant a pesimista.

ti88na

ti88na (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

OK! Nenávidíš kresťanov, alebo veriacich všeobecne. Tým by sa mohla zakončiť táto nikam nevedúca a aj nehodiaca sa debata. 

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

A z ktorej strany? Si zober, ze vazen v base ma tiez slobodnu volu a najradsej by asi zdrhol, ale holt, neda sa. Zidia v koncentrákoch boli v rovnakej situacii, teda este v horsej, aby som bol presny.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Holokaust přeci nebyl o svobodný vůli. Nebo mi chceš tvrdit, že do toho židi šli dobrovolně a bavilo je to? Kde je tedy ta tvá svobodná vůle?

 

Tak toto si pekne prekrutil. Jasne, ze Zidia do toho nesli dobrovolne. Ale Hitler mal moc aj prostriedky nato, aby to mohol uskutocnit. A uvedom si, ze vzostup Hitlera sa nestal zo dna na den. Najlepsie to vystihuje citat E. Burkea: "Jedina vec potrebna na vzostup zla je, aby dobri ludia neurobili nic." 

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Badmaniak

"Nevim jestli ze sebe děláš blba záměrně, nebo to fakt nechápeš. :)"

 

Takhle se chová věřící, že někoho nazývá blbem???

 

"Dal nám svobodnou vůli. Svobodnou vůli dělat co chceme my."


Jistě, to je klasický alibismus věřících. Bůh sice miluje každého, ale pokud se někdo zcela logicky zeptá, proč tedy  dopustí na světě taková zvěrstva, máte hned pohotovou odpověď - dal nám přeci svobodnou vůli. A na podobných výmluvách to máte postavené všechno. Hlavně se chytře vykecat.

 

"Kde je ta mez, co by Bůh měl zakazovat?"

Tak nemusíš bejt 3x docent, aby ti došlo, co je a co není páchání zla. Ty to v tvém věku nevíš? Ty nepoznáš rozdíl mezi tím, kdy někdo přejde na červenou a mezi tím, kdy někdo znásilní a sežere 10 nemluvňat??? To jako vážně?
 Myslím, že většina lidí na planetě tak nějak ví, co jim hodně vadí a co už ne. Takže tvý argumenty jsou klasický křesťanský vymlouvání. Něco se povede, je to boží vůle, něco se posere, cesty boží jsou nevyzpytatelný. A mimochodem, na světě je plno neštěstí, který nemají se svobodnou vůlí nic společnýho. Holokaust přeci nebyl o svobodný vůli. Nebo mi chceš tvrdit, že do toho židi šli dobrovolně a bavilo je to? Kde je tedy ta tvá svobodná vůle?

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, m.a.t.o., Badmaniak

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Rock vyrazí do džungle

Rock vyrazí do džungle

20.08.2015

A ne, bohužel nepůjde o pokračování oblíbeného béčka Vítejte v džungli. Dwayne Johnson se místo toho upsal projektu jménem Jungle Cruise, který se u Disneyho snaží oživit už několik let. V jednu dobu… (více)

Bourneovský The Rock

Bourneovský The Rock

11.07.2014

Dwayne „The Rock" Johnson je momentálně na vrcholu kariéry. Letos ho sice uvidíme jen v Herculovi a seriálu Ballers, v příštích letech se ale vrátí jako Hobbs v Rychle a zběsile 7 i jako Roadblock v… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Reklama

Reklama